Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

S

smart ass

Гостин
Јас само би ви го препорачал филмот Pi

еве саундтрак,иако е филмот од 98 сепак е црно бело,а дејството е негде 70-ти години...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
^ Браво за Пи, филм што мора да се види за да се свати, уникатен дефинитвно. Мислам дека е единствен филм што ја обработува оваа тематика. Од мене чиста 10.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
луѓе, како ви се допадна kick-ass? лично мене ми беше супер филмот и не очекував ваков филм да гледам. очекував дека ќе биде за некои ванаби суперхерои ама морам да кажам дека мн. пријатно ме изненади.
ваше мислење?

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Kick ass сеуште не сум го гледала ама и мене ме интересира мислење на првиот филмаџија што ќе го изгледа, бидејќи има неверојатно висока оценка, а вака ми изгледа ко типичен блокбастер,да не прејудицирам може се работи за добар филм

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Kick ass сеуште не сум го гледала ама и мене ме интересира мислење на првиот филмаџија што ќе го изгледа, бидејќи има неверојатно висока оценка, а вака ми изгледа ко типичен блокбастер,да не прејудицирам може се работи за добар филм
Ништо посебно, би рекол дека е доста преценет на имдб. Изгледај го, ама не вервам да си импресионирана. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Ништо посебно, стаклена 5-ка. Но, зависи од расположение. Не се гледаат секогаш тешки филмови.
Некогаш мора нешто за тепање време.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Одличен е крши газ, како само се прелива од лоша комедија во мистериозна акција, со хорор елементи :icon_lol:
вреди да се погледне, јас не се сеќавам да има излезено нешто со симиларна тематика.

до петокот ми беше у план да завршам со се најново но ете, го испуштив мзгањето на Елм улицата... во оваа не баш млада ноќ да го погледнам, дур сите интересни дешавки се у мирување. :tv:
па таман после 11 јули да ги дочекам и на стакло Шрек,Худ Робин... и Сексот и градот други дел :pos2:

KESKOO

Форум зависник
Член од
13 март 2010
Мислења
178
Поени од реакции
3
Дали може некој да ми препорача филм нешто со хулагани освен Green Street Hoooligans 1,2 ?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.979
Поени од реакции
7.119
Law abiding citizen

Одлично филмче со Џералд Батлер во улогата на Клајд. Ќе му ги убијат жената и децата пред неговите очи, тој што ќе ги убие ќе добие никаква затвроска казнан поради начинот на кој што функционира системот. По неколку години Клајд се враќа и решава на многу чудни начини да им врати на сите оние кои се дел од системот и посебно ел од тој случај. Се на се супер склопено филмче со одлични пресврти.
9/10

Prince of Persia

После толку чекање го изгледав. КОНЕЧНО.И дефинитивно чекањето вредеше. Многу добра приказна, одлична глума и се друго. Единствена забелешка ми е што во сцените во кои имаше борба или бркање некако беа лошо прикажани или ен беа снимани по мој вкус. Ама тоа можам да го занемарам, па се на се мислам дека си го најдов новото омилено филмче:)
Кралот на Персија ќе посвои дете од улица - Дастан. По неколку години тие ќе нападнат еден град - Амалот верувајќи дека тој град ги помага непријателите на Персија. Принцезата на тој град има нож со кој можеш да се вратиш во иднината и тука веќе станува интересно.
Да не ви го расипувам уживањето на тие што не сте го гледале. Најдете го и гледајте го гарантирам дека нема да зажалите.
10/10
Да не го даваат во Рамстор?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Не знам колку муабетов е за оваа тема и колку некому му значи веста со оглед на тоа што телевизијата станува второстепена опција кога се работи за гледање филмови, но сепак да спомнам дека сум пријатно изненаден од тоа што може да се види на Едо тв по 11 часот(не, не се порничи :smir:) Да му снеарни на човек од тоа колку една таканаречена телевизија може да ги надмине развиканите телевизии кои емитуваат низ цела држава, кога станува збор за филмска програма. Преводот е очаен, сум видел и српски превод, но пред некое време ги даваа Кум 1,2,3, Апокалипто, Небеско царство, 13 воин, Бетмен (првиот од поновите два) и слични остварувања, од кои повеќето и не се којзнае што, но сепак се подобри од турско - шпанските сапуници со македонска синхронизација.

Член од
7 јуни 2009
Мислења
72
Поени од реакции
1
glej go american history X neso vo toj stil e filmot mn dobar e

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
30 Days of Night

Најлошото од се е што од газ извади акција во „30 дена на ноќ“. Нема врска со жанрот акционен филм. Научи да ги распознаваш. Ако го класифицираме можи да го ставиме во категоријата на глупи хорори. Не ја заслужува ни таа 5ката што си му ја дал.

:) Ај научи ме да распознавам да можам среќен да умрам?

Како е хорор? Од каде? ИМДБ класификацијата? Реков, дека има некои мутанти не е хорор. Толку трчкање и тепање нема во Die Hard. Не е 24 класична акција но за мене Е. Гледај малце со свои очи, води се по твои ставови, мањебитно точни или не, различни или не од интернет и имдб коменатрите.

Ај доста го тресиш и го дрвиш против акционите филмови. И што е финтава прва асоцијација на акција ти е 24 и Џек Бауер, нешто под кожа ти влегле а?
Вака е работава. Нешто ти личи на акција и ти со кукавичко-детски глас „Леле излезе акција, јас не сакам акција. Леле ќе пропадни светот“.
кукавичко-детски-глас: Убаво знам да ти претиснам копчињата, дури и кога немам намера. :)

Love, wot. :back:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
:) Ај научи ме да распознавам да можам среќен да умрам?

Како е хорор? Од каде? ИМДБ класификацијата? Реков, дека има некои мутанти не е хорор. Толку трчкање и тепање нема во Die Hard. Не е 24 класична акција но за мене Е. Гледај малце со свои очи, води се по твои ставови, мањебитно точни или не, различни или не од интернет и имдб коменатрите.
Има зомбиња, има колење, хорор е. Има секакви хорори.

кукавичко-детски-глас: Убаво знам да ти претиснам копчињата, дури и кога немам намера. :)

Love, wot. :back:
xD. Хејташ ти хејтам јас и после пак дури не ни снема време. А ако напишеше објективна рецензија како што една рецензија треба да биди никој немаше да шири омраза.

Kajgana Shop

На врв Bottom