Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Според мене не, али па и не е толку лош онака емотивно филмче незнам не е мој тип на филм :) Јас сакам филмови со појаки карактери еве пример за тоа е еден твој фаворит бред Пит у Снеч :)

Или па дечково на аватар !

:(

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.406
Поени од реакции
25.269
Не е лош The Time Traveler's Wife. Добри перформанси од страна на Ерик Бана. Позади филмов стои и Бред Пит (мислам како сценарист).
Интересно е да се види, онака, 2 часа, има емоции, има добро направени сцени, па гледај го.
А ако сакаш викни си и женско друштво. Јас го гледав Silent Hill последно во женско друштво. Зависи сепак од друштвото. Јас филмови обожавам да гледам сам, само ак е нож до коска гледам со девојка или со другари. Дури и во кино си одам сам. Пред две години на францускиот фестивал филмови во Охрид беа прикажани вкупно 11 и на сите сам си одев.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
The Time Traveler's Wife ми се допадна многу,многу добра актерска игра од Бана и Рејчел Мек Адамс,трогателна приказна.Е сега можно е и да има врска ова со женскиот аспект на работите бидејќи мене ме трогна а другар ми ми рече дека џабе сум му го испофалила:pipi:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Psyside,Џимеј фала ви и на двајцата .Ке размислам(подобро него да го гледам во женско друштво него бљувотината Sex and the city на пример.)Иначе за да го гледам насамо ретко гледам филмови од овај жанр а и тешко дека емоционално ке ме погоди (после Million Dollar Baby ниеден друг филм не ме има.....нема збор јбг. да го опишам чувството)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.848
Поени од реакции
12.364
На Вулфман мислев, али го читав погрешниот цитат, него уствари Вулфман му се допаднал, нема везе :)
Како саат ипол забава (ги обожавам сите вакви филмови, врколаци, вампири, јунаци ала Соломон Кејн и сатаниите...фантазија на која не и гледам многу квалитет :) ), онака...нова верзија на стара приказна. Инаку у право си, ако гледаме од аспект на некоеси уметничко постигнување, ништо посебно ни од глума ни од приказна :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Psyside,Џимеј фала ви и на двајцата .Ке размислам(подобро него да го гледам во женско друштво него бљувотината Sex and the city на пример.)Иначе за да го гледам насамо ретко гледам филмови од овај жанр а и тешко дека емоционално ке ме погоди (после Million Dollar Baby ниеден друг филм не ме има.....нема збор јбг. да го опишам чувството)
Нема проблем, БТЊ Си го гледал The Green Mile?? :) 10x потрогателен него Милион Долар Бејби според мене или пак Елефант Мен, исто поголемо внимание остави кај мене него Милион Долар Бејби.

Како саат ипол забава (ги обожавам сите вакви филмови, врколаци, вампири, јунаци ала Соломон Кејн и сатаниите...фантазија на која не и гледам многу квалитет :) ), онака...нова верзија на стара приказна. Инаку у право си, ако гледаме од аспект на некоеси уметничко постигнување, ништо посебно ни од глума ни од приказна :)
Да ако гледаш од тој аспект не е лош можда ја малце бев премногу критички настроен али тоа е кога очекуваш многу :)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Нема проблем, БТЊ Си го гледал The Green Mile?? :) 10x потрогателен него Милион Долар Бејби според мене или пак Елефант Мен, исто поголемо внимание остави кај мене него Милион Долар Бејби.
Сега баш седвам да го гледам The Green Mile. Можда ќе пишам рецензија покасно ако имам време. :)

Инаку вчера го изгледав The Man From Earth. Не ми се допадна од аспект на глума и режија. Уф, глуп професорски хумор и уш поглупо прикажан, а почетната идеја на филмов ми се гледаше баш океј. И развитокот на настаните(не дека имат миљон настани) не ми се допадна. Си ја почна приказнава од нигде никаде, си ја заврши со зборовите
"Ха, толку ве измамив.. ова беше приказна", за после да се дознае дека сепак не било
. :icon_conf. И е стварно ептен преценет на имдб. Само ме зачуди шо имат оценка 8.1, а не е во топ 250.

И музиката во поголемиот дел од филмов е катастрофа. Не одговарат на сцените и то е!

Ај почвам со најгореспоменатиот. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
^ Ќе бидеш запрепастен од филмот, за мене најдобриoт на сите времиња :)

Магична приказна од големиот Стивен Кинг! :cuc:
Сега баш седвам да го гледам The Green Mile. Можда ќе пишам рецензија покасно ако имам време. :)

Инаку вчера го изгледав The Man From Earth. Не ми се допадна од аспект на глума и режија. Уф, глуп професорски хумор и уш поглупо прикажан, а почетната идеја на филмов ми се гледаше баш океј. И развитокот на настаните(не дека имат миљон настани) не ми се допадна. Си ја почна приказнава од нигде никаде, си ја заврши со зборовите
"Ха, толку ве измамив.. ова беше приказна", за после да се дознае дека сепак не било
. :icon_conf. И е стварно ептен преценет на имдб. Само ме зачуди шо имат оценка 8.1, а не е во топ 250.

И музиката во поголемиот дел од филмов е катастрофа. Не одговарат на сцените и то е!

Ај почвам со најгореспоменатиот. :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
The Green Mile ми е еден од најгледаните филмови ,баш пред некое време го даваат на канал 5 мислам и пак си го гледав.Уште 100 пати да го гледам никогаш нема да ми здосади.
Иначе еден од најомразените филмски ликови воопшто ми е од филмов -Percy Wetmore .
Чиста 10ка за филмов

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Првпат да имаме различно мислење со Болиглава. :) Мене ептен ми се допадна The man from earth. Филмови на кои давам јас мои 10ки. :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.621
Првпат да имаме различно мислење со Болиглава. :) Мене ептен ми се допадна The man from earth. Филмови на кои давам јас мои 10ки. :)
А бе и со мене немаше многу различни мислења ама она ЛОСТ не раскара не запусти :pos:

Патем, се молат сите патници/добронамерници на темава да и објаснат на Srcee кој е убиецот воBasic Instinct (1992) . Ја не можам сам, а пробав :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
http://www.imdb.com/title/tt0914863/
Unthinkable

Филмот ниту како забава, ниту како филозофија, ниту како акција...додуша акција немаше освен брзо вадење пиштол...не ми се допадна. Секоја чест за С. Џексон и Кери-Ен Мос, но филмот немаше никаква поента освен мачење и наводна борба на добрите/Мос против лошите/Џексон. Прво што воочив беше -мора да си муслиман за да си терорист (ако си католик, треба да смениш вера за да бидеш терорист). Второ беше мерилото за човечност и жртви, трето би било нема спас од муслиманите терористи, четврто во пола филм текстот беше where's the bomb, give just one location...се на се џабе режев цд. Ваше е дали ќе го гледате, но ја вторпат не би, премногу проста приказна без крајна идеја или заклучок....ниту тројка од 10.
Го гледав филмот и мислам дека е многу добар. Семјуел Џексон владее маестрално со ликот кој што го глуми, човек кој што е исправен пред дилемата што да прави за да ја спаси земјата во која што живее од голема несреќа. Не е така едноставно добрите против лошите, агентката на ФБИ сам си ја одбира за да му држи рамнотежа да не забега со претераноста во мачењето па да го убие пред време. Ликот на Кери Ен Мос држи рамнотежа во однос на ликот од Џексон, нејзиниот скептицизам е видно присутен за успешноста на испитување со мачење.
На крајот од филмот ќе бара нејзино одоброволување за да им ја одери кожата на децата од негативниот лик за да ја каже четвртата бомба која се сомнева дека постои, и таа нема да му го даде. Ќе излезе дека Семјуел Л. Џексон е во право. Мачлеништвото на терористот е стоички прикажано човекот сам се предава и тоа ја покажува силината на неговата воља, добро прикажан лик.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
^ Ќе бидеш запрепастен од филмот, за мене најдобриoт на сите времиња :)

Магична приказна од големиот Стивен Кинг! :cuc:
Уф уф уф! Магична indeed. :)

Комплетен филм морам да речам. 100ка од мене, не 10ка.

The Green Mile ми е еден од најгледаните филмови ,баш пред некое време го даваат на канал 5 мислам и пак си го гледав.Уште 100 пати да го гледам никогаш нема да ми здосади.
Иначе еден од најомразените филмски ликови воопшто ми е од филмов -Percy Wetmore .
Чиста 10ка за филмов
Мене онај лудакон ми беше најсмрден, ама одглуми прејако. Moon e филм во кој го забележав првпат Sam Rockwell. Одличен глумец.

:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
^Мило ми е што ти се допадна :)

@ Zeegerman,

Исто и мене над 15-на пати ненормално добар филм, ненормално добро сценарио сипматични улоги, екстремно лајкабл карактери,совршена приказна,без дупки во истата! Кoга на сето тоа ќе се додаде сетапот на местото на одвивање(затворот) и перфкетно доловената атмосфера мислам дека имам винер! За Перси што да се каже сум го замрзел од дно на душа толку се соживеаав со филмов. Еден од 3 филма што ме имаат расплакано у живот и не се срамам да го признаам тоа! :cry:

The Green Mile,

:cuc::cuc::cuc:

А

Анноун

Гостин
офтопик малце , утре на 5ка ќе го даваат I know who killed me со линдзи лохан . има страшно ниска оцена на ИМДБ 3.6 . дали вреди да се гледа , оти гледам има по некој добар збор за него на имдб , ваше мислење , некој што го гледал :)

Kajgana Shop

На врв Bottom