Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Z

zmej gorjanin

Гостин
High Fidelity

Џон Кјузак е сопсвеник на продавница за плочи и ке му се скара женската. Хахааааааааааа :) Ова е нај добра рецензија што сум ја напишал ди сега :)

Не озбилно, филмов ми е гледан 3-4 пати и тоа се на ТВ го имам начекувано. Мислев и дека е по стар ама ете од 2000 бил. Закон филм според мене, нема да ми биде досаден и пак да го гледам, се сетив на него и решив да ви направам услуга да го изгледате поради тоа што и јас сум по потрага по добра комедија во последно време, па решив да вратам и јас со нешто на општеството.

По обичај нема да добиете повеке информации од мене за што се зборува во филмов освен за тоа што на Џон Кјузак му се скара женската, и дека Џек Блек е музички фанатик вработен во продавницата.

Имам многу многу многу филмови изгледано во животот и овој е еден од подобрите.

оцена 10/10 нормално

Поздрав
Секоја чест за филмов, имаш зеленко од мене. Го гледав вчера, иако не бев отпимист првиот пат кога прочитав за што се работи. Обично не сум многу по оние романтични драми каде што главниот лик постојано се самоанализира и е опседнат со своите љубовни проблеми. Ова беше исклучок, ликовите неверојатно добро се развиваат како дејствието се одвива, особено добро е разработен психолошкиот профил на главниот лик. Практично нема никакви импровизации, се е доловено до детал преку дијалозите, додека гледаш се добива некој филинг ко да читаш драма со психолошко-љубовна сижетна линија. Со еден збор филмов е класа, а класа е и глумата на Џон Кјузак, само не знам како High Fidelity успеал да ми остане неизгледан до сега. Од мене има 10 ка, а ти ако имаш и некои други вакви предлози обавезно пиши.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Секоја чест за филмов, имаш зеленко од мене. Го гледав вчера, иако не бев отпимист првиот пат кога прочитав за што се работи. Обично не сум многу по оние романтични драми каде што главниот лик постојано се самоанализира и е опседнат со своите љубовни проблеми. Ова беше исклучок, ликовите неверојатно добро се развиваат како дејствието се одвива, особено добро е разработен психолошкиот профил на главниот лик. Практично нема никакви импровизации, се е доловено до детал преку дијалозите, додека гледаш се добива некој филинг ко да читаш драма со психолошко-љубовна сижетна линија. Со еден збор филмов е класа, а класа е и глумата на Џон Кјузак, само не знам како High Fidelity успеал да ми остане неизгледан до сега. Од мене има 10 ка, а ти ако имаш и некои други вакви предлози обавезно пиши.
Фала брат, мило ми е што ти се допадна, се надевам дека ке се сетам уште на нешто што е квалитетно за гледање (барем според мене), а поради тоа што имаме сличен вкус според тоа што го прочитав погоре доколку си го пропуштил Burn After Reading ( http://www.imdb.com/title/tt0887883/ ) и доколку пак ти се гледа филм и ова топло го препорачувам :) .

А доколку сакаш да гледаш трилер Fracture ( http://www.imdb.com/title/tt0488120/ ) според мене е филм што не смее да се пропушти.

Ти викам, во последно време се изнагледав драми и трилери, па еве барам некоја добра комедија за гледање. Додуша и го отворив ова прашање :) во оваа тема овде: http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=49006&page=19

Поздрав.

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
И двата филмови ми се гледани, и двата се закон :) Благодарам.

Друго нешто? :)
За комедија би ти препорачал Ice Age 3 , јас се изнасмејв на тој филм (анимиран филм е , али ептен е добро напраен). Моментално не ми текнува на друга комедија, гледам си набројл неколку гледани, кои исто и мене ми се бендисува.

Претежно гледам трилери, драми, заплеткани филмчина, и би ти препорачал неколку, па понатаму уште. :)
Law Abiding Citizen (2009)
The Prestige (2006)
21 (2008)
The Illusionist (2006)
Atonement (2007)

ако ги немаш гледано, стварно имаш пропуштено 5 одлични филмови. Од сите бев воодушевен.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
За комедија би ти препорачал Ice Age 3 , јас се изнасмејв на тој филм (анимиран филм е , али ептен е добро напраен). Моментално не ми текнува на друга комедија, гледам си набројл неколку гледани, кои исто и мене ми се бендисува.

Претежно гледам трилери, драми, заплеткани филмчина, и би ти препорачал неколку, па понатаму уште. :)
Law Abiding Citizen (2009)
The Prestige (2006)
21 (2008)
The Illusionist (2006)

ако ги немаш гледано, стварно имаш пропуштено 4 одлични филмови. Од сите бев воодушевен.
Ги имам гледано сите пет :) Фала ти пак на предлозите.
Друго нешто? :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.689
Поени од реакции
34.202
@ Joker, значи ништо од ѕверските заплеткани трилери немаш гледано..

Lock stock and two smoking barrels, snatch, fight club, se7en.. да не бројам легенди. Не дека погорните не се добри, зверски се, oсвен 21. Ништо посебно.

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
@ Joker, значи ништо од ѕверските заплеткани трилери немаш гледано..

Lock stock and two smoking barrels, snatch, fight club, se7en.. да не бројам легенди. Не дека погорните не се добри, зверски се, oсвен 21. Ништо посебно.

fight club, se7en ги имам гледано.
За останатине два имам слушнато, ама не ми се гледани. Че ги изгледам!

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.407
Поени од реакции
25.283
глупости. посебно вториот, џабе потрошив време за нив
Zombieland и Shaun of the dead ти беа глупи? :S:S:S Едни од најдобрите хорор комедии, заедно со Evil Dead трилогијата, па можам да кажам дека и Doghouse ми беше до негде смешен и интересен.
Изгледај ги пак, имаат специфичен хумор, интересен, а обично британциве (Shaun of the dead) знаат да направат многу интелигентен хумор.

T

Tetro

Гостин
Zombieland и Shaun of the dead ти беа глупи? :S:S:S Едни од најдобрите хорор комедии, заедно со Evil Dead трилогијата, па можам да кажам дека и Doghouse ми беше до негде смешен и интересен.
Изгледај ги пак, имаат специфичен хумор, интересен, а обично британциве (Shaun of the dead) знаат да направат многу интелигентен хумор.
Monty Python and the Holy Grail (1975)
Life of Brian (1979)
далеко подобри, иако се снимени пред 30-тина години. ден денес се смеам ко ќе ми текне за зајакот што сакаа да го убијат со светата бомба :pos2::pos2::pos2:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.689
Поени од реакции
34.202
Споредуваш различни жанрови дечко. Никој не ги оспорува Monty Python, но.. ај ваљда до вкусови е.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
ден денес се смеам ко ќе ми текне за зајакот што сакаа да го убијат со светата бомба :pos2::pos2:
Нема трте-мрте со зајакот. :pos2:
Кога сме кај хорор-комедииве, би го додал Бал Вампира :) т.е.
Dance of the Vampires (1967)
од/со Педоф...овај Полански и Алберт Ајнштајн :). Класика. Еден од најомилените филмови ми е.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Параглајдер, го имаш ли гледано Оскар со Сталоне? мене ми беше многу интересен/специфичен на времето :)

Исто така солидна комедија,

http://www.imdb.com/title/tt0295289/board

Најмногу ради Џејсон Ли :)

Kajgana Shop

На врв Bottom