Диети и слабеење

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Јас за 1 година скинав 20 кг...бев 93 сега сум 72..... бев многу "голем", Летото трчав секој ден значи 4 месеци секој ден трчав и гледав што повеќе да се движам и не одев со автобус нити со кола, туку пешки и намалив на јадење, сега Ручекот го спојувам со вечера и последно јадам кај 4-5 часот и толку....Моите мислеа почнав да се дрогирам и се имав карано за тоа, исто и моите другари го мислеа ова, еден не сакаше да да иди со мене на кафе, мислејќи сум наркоман и да не му направам нешто, туку само здраво ми правеше ко ке се видевме, сега сите знаат дека во животот таква раб неам пробано и сега е се во ред..... И уште се чудат како успеав..........

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Мене пак некои мислеа дека пушам цигари :D... Кај се видело 13 годишен да пуши цигари :D... И сите се чудат како успеав ова лето да намалам 20+ килограми.

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
Мене пак некои мислеа дека пушам цигари :D... Кај се видело 13 годишен да пуши цигари :D... И сите се чудат како успеав ова лето да намалам 20+ килограми.
13 годишен пушач?? Риби во езеро?? Птици на небото?? Навистина, кај се видело то?

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Да видиш да неповеруваш.

--- надополнето ---

он топиќ -
исфрлете леб и благо од исхрана и ќе видите ефекти...

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
Кој ти вика дека лажам? Секој ден 500 правам и над тоа, а ти ако неможеш 50 да направиш твој проблем.
P.S. А во врска со што се штетни?
Правиш 500 затоа што не ги правиш правилно.... а правилно ако направиш 30 радувај се.... ама има време дур да научиш како се прават правилно....

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
А за тебе како е правилно? Мене во теретана ми покажаа како правилно и сега така правам :).

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Како да го забрзам метаболизмот а всушност и шо е тоа метаболизам? :?

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
V

vlako088

Гостин
Кајганџии има ли некој кој има диета за болести на панкреас? Ако некој има нека ми ја испрати на приватна порака. Благодарам.

Член од
25 октомври 2010
Мислења
25
Поени од реакции
1
Слабеењето не е до толку ШТО јадеме него КАКО јадеме...

Денешнава храна (посебно благото) се полни со оние состојки што го активираат "делот за награда" на мозокот што не тера да ги конзумираме уште повеќе. Така што 2 супер начини без многу труд да ослабеме е

а) Јадење бавно (колку побрзо јадеме толку побрзо се ослободуваат оние хемикалиите за награда и неможеме да видиме на време дали сме најадени, плус некое време му треба на стомакот да му каже на мозокот дека е full)

б) Повремено стопирање и проверување во СТОМАКОТ дали сме полни...кога јадев како луд приметував дека тоа што го проверував додека јадев е дали мозокот ми е целосно задоволен од задоволството од храната, а стомакот...само ако сум прејаден и ако ништо повеќе не ми се јаде тогаш ми се активираше. Сега не ми е до толку дали мозокот ми е целосно "задоволен" него дали стомакот е full. А првово е малце тешко да се одвикнеме од него, мислам видете колку многу луѓе јадат од задоволство а не само заради тоа што се гладни.

--- надополнето ---

Момчето што прави 500 стомачни на ден не знае што е тоа метаболизам?:jaj:
http://mk.wikipedia.org/wiki/Метаболизам
Не го сваќам луѓено што прават стомачни, стомачните мускули се генетски детерминирани и не се мењаат, финтата е да ослабнеш доволно за да ти се видат а не да ги смениш http://www.askmen.com/sports/bodybuilding/22_fitness_tip.html

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Еве едно мноооооооооооогу инспирационо видео за сите што сакаат да ја намалат телесната тежина :

Член од
25 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
27
Јас од фебруар минатата година почнав на диета. Ја држев околу 3 месеци и ослабев 50 кила. Имав 120 а сега имам 70-72! Многу луѓе ми велат дека тревит да имам околу 80, а висок сум 182... Исто се придржувам на коментарот погоре дека треба да се јаде бавно... од ко ослабев секогаш ко ке јадам.. јадам по 30-40 минути... :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Другарка ми ми рече дека од денеска ќе почне да вежба во некое финтес студио во Кисела Вода и таму инструкторот им давал и диета. Има денови во месецот кога треба да спиеш само 6 часа. Се оди на вежбање секој ден. И секој ден се губи по пола килограм. Е сега јас идам на фитнес во Тетово и губам одприлика 2 кг на месец, па некако ова ми се виде многу попривлечно. Ама некако сумливо ми е, многу е по пола кило секој ден. А другарка ми вика дека она има тетка што била крупна и ослабела 15 кила за еден месец. Е сега мене ми треба да ослабам некои 7-8 кг па појше ќе ми се исплати да одам две недели во фитнес во Скопје отколку во мојов.
Знае некој нешто повеќе околу ова? Можно е?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Кајганџии има ли некој кој има диета за болести на панкреас? Ако некој има нека ми ја испрати на приватна порака. Благодарам.
Диета при панкреатит се препорачува само за 4 дена во неделата ,јадеш помали порции и тоа 5-6 пати во денот. Во тоа време се препорачуваат неколку вида месо ,риби, свежа не масна урда, или сирење. Содржината на мастите се ограничува во 1 оброк на 60 г .Се ограничува особено сладкото(благото) . пијалоците се употребуваат ИСКЛУЧИВО во топол вид. Со примена на оваа диета -постепено се возобновува поджелудочната жлезда после панкреатитот.
(превземено од руски сајт)

Kajgana Shop

На врв Bottom