Попаметниот попушта... или сепак не?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Често и ко мали ни велеле: Попаментиот попушта, па и ден денес се вели: Ајде бе не се замарај, попаметниот попушта...

Дали се согласувате со оваа поговорка и дали ја применувате?

Дали кога знаете дека сте во право, се повлекувате од дискусија, само за да не продолжите со расправање, под изговорот попаметниот попушта?

Како ја разбирате вие оваа реченица?

Мy way or the highway. :wink: Така живеам.

Не попоуштам во никој случај, се борам или ќе го бранам своето by any means necessary!!!

My way is the hard way !

Понекогаш изгледа како да попуштам, единствено поради безполезноста на понатамошно напинање...тврдоглавоста напиња, толеранцијата попушта, НО, ако се работи за некоја работа од голема важност, нема попуштање...удри(со зборови, а по потреба и со дела) безмилосно мајсторе!

Да го користам ова попаметниот попушта,но и го применувам се со цел да избегнам расправија со некој што неможеш да му докажеш дека не е во право.

ме нервира ова :uvo: јас повеќе си ја почитувам Додека попаметниот попушта будалиот владее со светот :pipi:

едноставно се нервирам да попуштам, уште како помал ај во некои игри ќе попуштев на пр за фудбал со камења голови наместено и се каравме гол е не е и јас секогаш кажував во корист на другите и тие уште во лице ми се смееја :tapp: и оттогаш никогаш повеќе не попуштам, ако сум во право секако дека ќе се борам, ќе се правам будала :nesum:

Попаметниот попушта........ама нервно.

Така да ако сум у право нима шанси да попуштам.

ме нервира ова :uvo: јас повеќе си ја почитувам Додека попаметниот попушта будалиот владее со светот :pipi:

Имаше една група на фејсбук: Се молат паметните низ светот веќе да не попуштаат, ситуацијата стана неподнослива. :icon_lol:

Кога мислам дека сум во право не попуштам. А тоа попаметниот попушта е изговор на глупавите и оние кои не можат да истраат во бранењето на својот став.

Кога мислам дека сум во право не попуштам. А тоа попаметниот попушта е изговор на глупавите и оние кои не можат да истраат во бранењето на својот став.

A што ако рецимо ти можеш да истраеш во твојот став, но сваќаш дека фрлаш бисери на свињи, на луѓе кои немаат капацитет да разберат за што уствари ти говориш и каков став браниш, а исполнети се со инает до немајкаде....ќе вреди да се замараш? Не вреди, паѓаш на нивно ниво.

Ако се работи за нешто многу важно кое те засега тебе или некоја работа што ти е мила, тогаш пеки, нема попуштање...:smir:

A што ако рецимо ти можеш да истраеш во твојот став, но сваќаш дека фрлаш бисери на свињи, на луѓе кои немаат капацитет да разберат за што уствари ти говориш и каков став браниш, а исполнети се со инает до немајкаде....ќе вреди да се замараш? Не вреди, паѓаш на нивно ниво.

Ако се работи за нешто многу важно кое те засега тебе или некоја работа што ти е мила, тогаш пеки, нема попуштање...:smir:
За што и да се работи и за каков и да е човек да се работи не попуштам кога знам дека сум во право.

Зависи со кој се расправам.
Ако ми е интересно да стојам на своето или ако знам дека сум во право, ондак не попушатам.
Тврдоглава сум била -.-:
А ако некој не ми е забавен или знам дека не попушта зашо он/а никад не попушта па макар и да знае дека греши-ондак викам „Дорооо“ и си терам понатака зашо не ми е забавно :)

а кој одредува кој е попаметен?
- дали ако попуштиш автоматски значи дека си попаметен од опонентот :wtf:

изглеа овие погоре се оние на другата страна, глупата :toe:

мислам дека во животот им имам попуштено на многу но залудно нема вредност правам грешка,знам дека попаметниот попушта пошто нормално не сака да се кара ама излегува на крајо будала и сите сметаат дека мораж да го шајќарат како што сакаат..За се ипак има лимит

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom