Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бидејќи ја имав среќата да пораснам со мајка ми која што на 20 години била приморна да биде во брак, да гледа дете и да заврши факултет, никогаш од неа не сум го слушнала стандардното, попушти и ќе бидеш попаметна, напротив, до ден денес ми вели дека морам да се борам за тоа што го сакам, без разлика дали е каприц или не, дури и со оние што не сакаат да попуштат.Подобро магаре на мост, него натоварен коњ.Така што, по домашно воспитување, не знам како да попуштам.Често и ко мали ни велеле: Попаментиот попушта, па и ден денес се вели: Ајде бе не се замарај, попаметниот попушта...
Дали се согласувате со оваа поговорка и дали ја применувате?
Јас не се повлекувам од дискусија и кога не сум во право, а не пак кога знам дека фактите се на моја страна.Дали кога знаете дека сте во право, се повлекувате од дискусија, само за да не продолжите со расправање, под изговорот попаметниот попушта?
Реченицата, поговорката, советот, што и да е, нема некоја длабока филозофија која што треба да се разбере ако не се практикува или не се верува во нејзината исправност на метафизичка добрина која што човекот треба да ја поседува, секако, клучниот збор е треба.Како ја разбирате вие оваа реченица?