Диети и слабеење

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Што ке се утепаш бе ? Сеа ти пишав горе дека за 2х се губат 4000 кцал со точак ....2саата мн. да не се ?

И пак ... ако 1кг е 9000кцал ... а ти потрошиш 7000на ден а внесеш 2-3000кцал ... за недела дена нема да изгубиш 4-5кг ?

Сам себе се убијал + информацииве не ти се точни мн.мн. ;D
Пази фора, Место да земаш да пресметуваш да се глупираш и разочаруваш.
Пробај вака, вежбај интензивно дома, замени џанк фуд со здрафа исхрана, макробиотска, јади 4-5 пати дневно, и пиј 6-8 литра вода.
Во исхраната избегнувај се што има брашно шеќер сол и зејтин,
5те кришки обичен леб замени ги со 2 кришки интегрален, зејтинот обичен замени го со маслинов. Обичниот шекер (т.е се што е благо) извади од употреба, и замени со овошје, солта замени ја со минимална количина немасно сирење. Внесувај зеленчук многу, овошје многу, ги имаш потребните витамини минеари и се остало, кога ке ти се јаде, а не е време за јадење, земи една краставица изеди.

Со овој така наречен режим што и не е толку тежок како што звучи, јас симнав 15 од 20 ти април до 1 јуни.

Аа ке заборавев, крвта ми ослабе 3% само. Што е одличен резултат.

M

MIL

Гостин
Drzev dieta stoga epten fintata bese sto ne mesav meso i kompir toa debelee sekogas mesoto kombinirajte go so salata leb nikako gazirano ic blacko ama bas ic oslabev 20 kg i od koga ja prekinav dietata imam vrateno samo 2 kg so e top konecno pronajdov nesto so koe za 3 meseci mozam da se vratam u dobra forma :helou: i samo da napomenam na coveckiot organizam mu e potreben pojadok samo ovoshje i rucek od vecera nema potreba...ke zaboravev pocna kosa da mi paga od nedostatok na nekoj vitamin ali nisto strasno krvta mi e 5ka :)

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Што ке се утепаш бе ? Сеа ти пишав горе дека за 2х се губат 4000 кцал со точак ....2саата мн. да не се ?

И пак ... ако 1кг е 9000кцал ... а ти потрошиш 7000на ден а внесеш 2-3000кцал ... за недела дена нема да изгубиш 4-5кг ?

Сам себе се убијал + информацииве не ти се точни мн.мн. ;D
brat kladba koga sakas ke stavime...i ne moite tvoite informacii ne samo sto ne se tocni tuku i se cista glupost.
4000kcal so tochak za 2 saata:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
ја отупевме темата (се извинувам до модераторите) ....

Брат ...Значи ако точакот ми покаже дека за 2саата симињам 4.000 кцал (со мое темпо на возење ...) зашто да не верувам ? И не се збори тука за билдери што внесуваат по некоку илјади калории дневно промешани со протеини за да им се оддржи/порасне мускулот него за ДИЕТИ т.е како да се ослабе ... Кој луд човек што сака да ослабе ке внесува толку калории ?

Не ти држат вода работиве ама ај ....Не ми реплицирај назад , не вреди да се замараме убедувајки се во нешто + ти си инструктор така да ваљда знаеш повеќе од мене (мада сумњам зашто задњиве 6-7год. толку диети иам држено што на памет знам која храна колку калории има и што е здраво а што не ....)

И да , реков ... ако сакаш крвна слика ке ти постирам утре ... зашто *нездраво било* ...

Ај пријатно.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.096
Поени од реакции
74.904
Deko brat dzabe ti e sto i da pravis koga pak si jades ko bise (barem od toa sto go kazuvas i sam). Pa kako mozes da oslabes togas???
Ako sakas pretrcaj go i cel svet nistro ne ti pomaga pak polovinata ke ti bide ko ekvatorot:):)
Zatoa dosta jades ako sakas da oslabes, sko ti e ubavo taka uzivkaj si:helou:

U

UniqueGirl

Гостин
ја отупевме темата (се извинувам до модераторите) ....

Брат ...Значи ако точакот ми покаже дека за 2саата симињам 4.000 кцал (со мое темпо на возење ...) зашто да не верувам ? И не се збори тука за билдери што внесуваат по некоку илјади калории дневно промешани со протеини за да им се оддржи/порасне мускулот него за ДИЕТИ т.е како да се ослабе ... Кој луд човек што сака да ослабе ке внесува толку калории ?

Не ти држат вода работиве ама ај ....Не ми реплицирај назад , не вреди да се замараме убедувајки се во нешто + ти си инструктор така да ваљда знаеш повеќе од мене (мада сумњам зашто задњиве 6-7год. толку диети иам држено што на памет знам која храна колку калории има и што е здраво а што не ....)

И да , реков ... ако сакаш крвна слика ке ти постирам утре ... зашто *нездраво било* ...

Ај пријатно.
Нема потреба од извинување, споделуваме искуства, а глеам ти си некој светски феномен..Браво:smir:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Deko brat dzabe ti e sto i da pravis koga pak si jades ko bise (barem od toa sto go kazuvas i sam). Pa kako mozes da oslabes togas???
Ako sakas pretrcaj go i cel svet nistro ne ti pomaga pak polovinata ke ti bide ko ekvatorot:):)
Zatoa dosta jades ako sakas da oslabes, sko ti e ubavo taka uzivkaj si:helou:

Ама и ти знаеш да лупнеш зелена коа не знаеш што да кажеш =)

Ок , as u wish :D

Пишав дека ЈАДЕВ кога бев *120кг* ...сеа добар сум фала , и ако може една диета да ме научиш :D ?

Ај уживај , еве ви го алекс67 - инструктор е - него напињајте го :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.096
Поени од реакции
74.904

Пишав дека ЈАДЕВ кога бев *120кг* ...сеа добар сум фала , и ако може една диета да ме научиш :D ?

Morav da ti pisam gledam lizes gz na moderatori a toa ne mi se dopaga:vozbud::vozbud:
Ti kazav dieta koja e najdobra:):) LJUBOV I SAMO LJUBOV:pos2::pos2:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58

eve brat jas ke ti dadam dieta za tebe,se vika KETONA DIETA ke ti pratam materijali za nea...
inaku dietite koi jas gi izucuvam se po nekolku stotina strani,pa nagore...:)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
1.Не барам диета ,фала =)
2.Сајбер Пржино е опасен батко и се знае за диетиве :D (не дека 1 пост ти имаше врска со темава али ај , уживај)
3.Ке ме демантира некој од вас за постот погоре или само ке мрчите ко навиени аларми ?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
2.Сајбер Пржино е опасен батко и се знае за диетиве :D (не дека 1 пост ти имаше врска со темава али ај , уживај)
3.Ке ме демантира некој од вас за постот погоре или само ке мрчите ко навиени аларми ?
Како прво и прво не ти требаат диети,добро си почнал,на кеј секој ден трчање,до Крстот на Водно мислам дека подобро ке ти биде секој ден,но како сакаш.

Во теретана можеш да почнеш,но само вежбање како што треба,не заебанции и глупирања и ништо да не вежбаш.
Ти пошо сакаш да ослабеш,на точакот повеке време да поминуваш,на ленти за трчање ако има во таа теретана кај што сакаш да одиш,топ.

И не знам постот погоре ти е во ред,пошо и ја порано бев со проблеми со килажата,почнав да одам во теретана и да пазам на мојата исхрана,немав некоја посебна диета,туку повеке овошје и зеленчук,а помалку мрсно и чоколади,леб од оние ржените по две кришки.
Вака почнав,сега сум задоволен од моето тело,како е развиено.Деко може да ви потврди :):)

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
изгубив апетит...АЦАБ рече дека сум се заљубилл...пробај и ти...топ е...не ти се јаде и се слабее...:toe:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.096
Поени од реакции
74.904
изгубив апетит...АЦАБ рече дека сум се заљубилл...пробај и ти...топ е...не ти се јаде и се слабее...:toe:
Pa so mu vikam jas celo vreme (ne acab:)). Zaljubi se i oslabi prirodno, a on mi vrti tuka muabeti:baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom