Диети и слабеење

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Пишува опширно на почетокот од темава. А за слабоста, не се секирај нормално е.

п.с. Знае некој добри сајтови за диети, за здрав живот... итн итн итн... знаете на што мислам, здравје и убавина, накратко, но во врска со храна.

Провери тука
http://http://www.me-chitash.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=51&Itemid=86&limitstart=40

D

dh00|

Гостин
јас секој ден сум на диета...само благо јадам:pos2::pos2:

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Jaс никогаш не сум држел диета па нема ни да држам-се надевам :toe:
Немам потреба поради секогаш сум во движење и може дека тренирав jeetkunedo :vozbud:

Член од
16 март 2009
Мислења
18
Поени од реакции
1
Eve veke 4 den na atkins,a uste osekam strasna slabost... Nemam volja z anisto me otepa potpolno dietata... Gi molam site so imaat iskustvo da mi kazat koi vitamini gi zemale za vreme na dietata, i dali mozam da dzvakam orbit posto non stop mi e loso zaradi mastite na koi ne sum naviknata, prethodno meso jadev najmnogu 1-2 pati nedelno, a sega sekoj den. A za tunata d ane zboruvam,,, Odsekogas mi bilo tesko da ja jadam, a sega moram i bez leb. Uzasno se osekam i veke pocnaa da mi se pojavuvaat beli damki po noktite.

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Eve veke 4 den na atkins,a uste osekam strasna slabost... Nemam volja z anisto me otepa potpolno dietata... Gi molam site so imaat iskustvo da mi kazat koi vitamini gi zemale za vreme na dietata, i dali mozam da dzvakam orbit posto non stop mi e loso zaradi mastite na koi ne sum naviknata, prethodno meso jadev najmnogu 1-2 pati nedelno, a sega sekoj den. A za tunata d ane zboruvam... Odsekogas mi bilo tesko da ja jadam, a sega moram i bez leb. Uzasno se osekam i veke pocnaa da mi se pojavuvaat beli damki po noktite.

Jaс ја немам држано диетата ама имам пријателка што ја држеше порано.
Диетата е стварно ефикасна и се тоа,ама ти онака ја држеш или под надзор на лекар?Ако веќе ја држеш,прво консултирај се со лекар.
А за витамини ОБАВЕЗНО!Незнам некој витамини да ти препорачам,оти немам искуство со тоа,ама пробај со шумливите таблети.
Ако чувствуваш голема изнемоштеност,или некој други последици од диетата,мој совет е да прекинеш.Пробај со друга диета или најубаво здрав начин на исхрана,и плус некоја физичка активност и секако дека ке има резултати.Со вакви глупости можеш само да си го уништиш здравјето,после ке се каеш ама касно ке биде,затоа добро размисли.И одамна ја читав диетата,мислам дека пишуваше дека може да има последици на бубрезите и срцето,пиеш ли по два литри вода дневно?

Член од
1 август 2008
Мислења
38
Поени од реакции
0
хелп!!!
сакам да ослабнам 4 kg,за околу дваесетина дена(тогаш одам на одмор).помогнете со некоја диета,или нешто слично,само не апчиња....слушнав дека зелениот чај мн. помага...точно е ова?:toe:

Член од
9 јули 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
не држам диети
Е па шо кој к... бараш да пишуваш на оваа тема?!

Јас стално држам диети, ама... или сакам брзи резултати или не знам во што е работата, но слабо сум задоволен со ефектот. По секоја диета завршувам со 0,5-1 кг.+, како во вицот со бугарската ороспија (...стисках се, стисках, па се испуснах...).

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
хелп!!!
сакам да ослабнам 4 kg,за околу дваесетина дена(тогаш одам на одмор).помогнете со некоја диета,или нешто слично,само не апчиња....слушнав дека зелениот чај мн. помага...точно е ова?:toe:
Точно е дека зелениот чај помага,па би ти препорачала насабајле кога ќе станеш од спиење да се напиеш една шоља зелен чај и пола саат после ручек испиј уште една шоља чај,а после 20 часот јади зеленчук или овошје:smir:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Почнав пред 2 месеци со некој т.н. „Здрав начин на живот„ кој си го креирав самиот.

До тогаш водев прилично лош начин на исхрана, без спортски активности и имав проблеми со здравјето и тежината.

Од тогаш навака, оброците ми се претежно составени од овошје и зеленчук, лебот и слатките целосно ми се исфрлени од јадењето. Или па ептен во некои ретки прилики на прослави и сл, редовно пијам зелен чај, трчам секоја вечер рекреативни и редовно почнав да пешачам.

До сега имам намалено повеќе од 15 кг или некаде 2 конфекциски броја и искрено веќе се навикнав на ваквиот начин на живот и ми е многу полесно и многу поубаво се чувствувам.

Според мене контролирање на начинот на исхрана придружено со секојдевни физички активности е вистинскиот начин со намалување на тежината и здрав живот. Знам дека сево ова звучи мачно и тешко, но така е на почетокот. Кога ќе ги видиш резултатите од сево ова ќе сфатиш дека станува збор за паметен потег.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
лебот и слатките целосно ми се исфрлени од јадењето.
За слатките ми е јасно, но кажи ми зошто лебот го исфрли? Белиот е нездрав, но има многу други што се поздрави и препорачливи за јадење.:toe: Плус тоа, претставува добар извор на јаглехидрати.

Во секој случај, ти честитам за потегот.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
За слатките ми е јасно, но кажи ми зошто лебот го исфрли? Белиот е нездрав, но има многу други што се поздрави и препорачливи за јадење.:toe: Плус тоа, претставува добар извор на јаглехидрати.

Во секој случај, ти честитам за потегот.
pa preteraniot vnes na jaglehidrati e loso za telesnata tezina,ja zgolemuva vo golemi kolicini.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Една моја другарка држеше една диета, многу беше добра и ептен ослабна.
До 12 саатот пиеше само сок од цитрон [во шише од 0,5]. После од 12 до 3 саат јадеше микробиотичка храна. И после тоа до легнување навечер само супи.
Воопшто не се замори и не и беше ослабната крвта, а ослабе ептен за едно две -три недели не знам точно.

Ама сепак и за која диета да се одлучите, многу е битно редовното вежбање, ништо не постигнувате ако само не јадете :nenene:

А имам слушнато дека финтата за да не се накачи килажата е од доручекот до вечерата, размакот да биде 12 часа. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom