Диети и слабеење

Член од
26 јуни 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Од лично искуство ти кажувам дека нема лесен начин :).
Јас би ти препорачал тоа што јас го правев .Едноставно не мешај леб,компири и тестенини со месо. Јади месо со салата или пак варен компир со салата, но никако компир со месо. Од месо јади претежно бело пилешко , јагнешко варено и риба, а од јаглехидрати најпрепорачливи ти се оризот , варениот компир и макароните.
За доручек гледај да внесеш ако можеш повеќе витамини,минерали(овошје и зеленчук) и белковини (јајце, млеко со ниска масленост).
Вечерата ако можеш заокружија со едно големо сочно зелено јаболко и ништо покрај тоа.
Дневно обиди се да пешачиш од 4-6 километри и тоа е тоа.. За недела или две ќе го добиеш посакуваниот резултат.. :pipi:
:aplauz:

Још само да препоручим шољу-две зеленог чаја у току дана и успех је загарантован.

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
:aplauz:

Још само да препоручим шољу-две зеленог чаја у току дана и успех је загарантован.
Da da ali samo edna solja dosta e zelen caj DNEVNO.
Inace od toa pogore pisanoto se e tocno jas na toa oslabev 25 kila

Ajde vie pomognete mi.
Jas sakam dieta za debeleenje :))).
stvarno !!!!!!!!. SAKAM DA SE ZDEBELAM 5-7 kila a ne mozam.
poslednive mesec i kusur jadam kako lud po pola kilo leb mackam na sekoe jadenje i nikako da mrdnam od 73 kila :S

Член од
26 јуни 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Da da ali samo edna solja dosta e zelen caj DNEVNO.
Inace od toa pogore pisanoto se e tocno jas na toa oslabev 25 kila

Ajde vie pomognete mi.
Jas sakam dieta za debeleenje :))).
stvarno !!!!!!!!. SAKAM DA SE ZDEBELAM 5-7 kila a ne mozam.
poslednive mesec i kusur jadam kako lud po pola kilo leb mackam na sekoe jadenje i nikako da mrdnam od 73 kila :S

Ја се дебљам и од воде...Шалим се, наравно, дебљам се кад претерам са храном и то мислим да ми је најпогубнија за линију храна коју користимо као хладно предјело, сиреви, сухомеснати производи и сл. Гоје више и од слаткиша. Ако се уз такву лошу и нездраву храну комбинује физичка неактивност онда је вишак кг сигуран.
Познајем многе који конзумирају пивски квасац као помоћ за гојење.
Ако ништа не помогне не би било лоше да провериш здравствено стање ( тек ради реда) можда постоји неки проблемчић ( вероватно не али ипак није лоше проверити) са органима за варење или нешто сл.

Septimus

Dota moja Simpatija
Член од
12 мај 2009
Мислења
24
Поени од реакции
0
Па ако не јадеш ништо,само за ручек салата,којзнае дали ке имаш енергија за трчање.
Подобро направи си здрав режим на исхрана и плус трчање и сигурно ке има резултати:smir:

Pa dobro eve da vi kazam deka sega si jadam normalno ne preteruvam kako nekogas i ne jadam bel leb i taka :) ne jadam cipsovi i sendvici i eto ti inaku zdrav sum kako dren sakas veruj sakas ne :) duri na doktorot ne mu se ni veruvase deka sum bil na dieta :) Inaku da ima mal problem okolu kozite :S :) ali i toa se sreduva so ovoj abtronicX2 na topshop shto go imaat mislam za tie sto se mrzi inaku moze i so stomacni so tr4anje i raznorazni vezbi :)

se izvinuvam za citiranoto ... citiranjeto trebase da bide za Blind :) sepak nema veza ke se snajde :)) pozdrav

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Немам многу вишок килограми сакам само стомакот малку да ми одлабне. Па чекам сега да се стопли времето да почнам да трчам и сега почнав да јадам помалку леб. Се надевам до септември ќе спуштам некое килце.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Немам многу вишок килограми сакам само стомакот малку да ми одлабне. Па чекам сега да се стопли времето да почнам да трчам и сега почнав да јадам помалку леб. Се надевам до септември ќе спуштам некое килце.
за слабеење веалт е добро оцет од див јаболки јас го земав во аптека на Кажлевски и супер е да ти кажам има ефект прочистува ( нормално јаболките имаат многу калиум во себе и тоа тера на мокрење и дава редовна столица што е важно за слабеење!) но и покрај оцетот треба внимание со храна и повеќе движење ама добра работа е! пробај не е на одмет! :helou:

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Дечки, шо мислите за ова Медобил? Добро е? Го има некој пробано?

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
за слабеење веалт е добро оцет од див јаболки јас го земав во аптека на Кажлевски и супер е да ти кажам има ефект прочистува ( нормално јаболките имаат многу калиум во себе и тоа тера на мокрење и дава редовна столица што е важно за слабеење!) но и покрај оцетот треба внимание со храна и повеќе движење ама добра работа е! пробај не е на одмет! :helou:
да да делува...експериментирав со тоа и навистина делува...пиев ептен многу вода и зелен чај и многу ослабев...само на секој пола сат морав до веце xD

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
да да делува...експериментирав со тоа и навистина делува...пиев ептен многу вода и зелен чај и многу ослабев...само на секој пола сат морав до веце xD
и.. да додам кој може да го пие, чај од магдонос, дефинитивно број 1 чај за слабеење и регулирање на столицата.

realistic girl

realgirl
Член од
14 февруари 2009
Мислења
23
Поени од реакции
0
јас од пред некоја недела се ставив на здрав начин на исхрана, притоа го исфрлив лебот, слатките работи и грицките. Но имам една дилема, на пример на ручек или слично кога јадам салата најчесто јадам шопска со малку сирење. Ако може да ми го кажете вашето мислење за сирењето дали е здраво или не поради количината на сол и слично..

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Ја Почнав да Држам карфиол диета...
Значи се јадеш...само карфиол нејадеш:smir::pos2:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ма какво диета, никогаш немам држено ни пак планирам да држам диета. секогаш имам иста линија веројатно зашто тренирав фудбал, а сега тренирам кошарка па постојано сум во движење натпревари ова она

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
ма какво диета, никогаш немам држено ни пак планирам да држам диета. секогаш имам иста линија веројатно зашто тренирав фудбал, а сега тренирам кошарка па постојано сум во движење натпревари ова она
Па нормално не ке држиш диета коа немаш потреба, чим си слаб.:uvo:
Да имаш мака ќе видиш како ке држиш диети....-.-

Член од
16 март 2009
Мислења
18
Поени од реакции
1
Od vcera pocnav so Atkins dietata. Koj ima iskustvo so ovaa dieta neka pise. Cudna dieta, ne osekam glad, sita sum, ama osekam slabost vo celoto telo... Prethodno osekav slabost samo koga bev gladna... KAZUVAJTE ISKUSTVA :nesvest:

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Пишува опширно на почетокот од темава. А за слабоста, не се секирај нормално е.

п.с. Знае некој добри сајтови за диети, за здрав живот... итн итн итн... знаете на што мислам, здравје и убавина, накратко, но во врска со храна.

Kajgana Shop

На врв Bottom