Порано немаше интернет и единствен начин за пуштање беше во живо.А сега тој реален свет го сменија во виртуелен,сега е трката кој повеќе пички има за френдс одколку во кревет :smir:
Ова важи и за жени и за мажи.
Најглавниот проблем (според мене) со „социјалните“ срања од типот на фејсбук и мајспејс се тоа што комплетно се изгуби баш тоа „социјалното“. Порано бе искачаш у град, гледаш цура/дечко што ти се свиѓа, собираш некако г'з да и/му почнеш муабет и после АКО ви тргне муабетот, ја/го запознаваш каква/каков е, што музика слуша, што филмови и се свиѓаат, каде искача, итн. Па недајбоже да ја видиш малце погола, прерамката од прслук да ти ја покаже, да не праиме муабет да ја фатиш за цицка преку маица, за тоа шампањско се отвараше да се слави.
Денес, доволно е да прашаш некого како се вика таа-и-таа цура, да ја најдеш на ФБ или МС, и таму све ти пишува - што музика слуша, кои филмови и се омилени, каде искача, со кого се дружи, кој и бил бивши, што сака, што мрзи, што па апла не поднесува, дали е религиозна итн итн. Предизвик па некого гол да видиш не постои, затоа порано за тоа што чекаше две три недели “идење“, сега го гледаш одма.. профилите се пуни со деколтеа и гзои и цицки од сите можни агли, се губи тој осет на взаемна интима...Нема бе порано ја сум и дечко само јас ја гледам гола, не сега секој втор шупак може да и ги види цицките. И што треба денес да направи било кој што сака на „симпатијата“ да и се пушти, или што сака само да и залиже гз за да ја опне? Треба само да научи напамет тоа што и го пишува у профил, да и напраи муабет од типот на “еееј најбоље филм ми е __________ (тука убаци нејзиниот омилен филм), ај некад идеме на кафе у ___________, лееј каков е новиот албум на _____________“ и готово. Нејзина реакција ќе биде “леле он колку ме разбира и колку сме се нашле просто невероватно“, и толку од муабетот. Особено па ако се работи за некоја тинејџерка (јес да и постарите не се имуни на вакви финти
Нема бе порано имаше да се испотиш додека да ти тргне муабет, па каков впечаток ќе оставиш, па што ќе кажеш наредно, па ако ти тргне муабет жива радост пошто ете се погодило да имате нешто заедничко.
Па секој ден дознаваш нешто ново што ти се свиѓа или не ти се свиѓа, и така се градеше однос/врска/другарство/што и да е.
Или па обратно, ако не знае да сврзе два збора, ја оставаш да брка работа.
Сега, лигушење и од двете страни.. Ај да се сликнеме за ФБ, па ај ке ја лајкнам фотката, па ај у статус ќе пишам нешто енигматично, па ау овој има женска ама мене ми се стаи на чат и поише мене ми куца него на неа, па ау-леле просеравања до бескрај.