Само лична карта.
Кога ќе размислам подобро, во врска со она шта го викаат ГЕН кај човекот, тој се наследува од колено во колено нели. Постои Ген како ли да го кажам, за борбеност, агресивност, воен ген ама стварно незнам како да го наречам, ген кој мора секој човек да го има. Наместо ние да го ујачуваме тој ген, вака нашите идни генерации ќе имаат се помалце и помалце таков ген, со што значи нивни главно оружје ќе биде Форумов и Фејсбук ( без навреда ).
Мала држава сме, и потребен ни е борбен дух. Сега го имаме пошто у изминати 20 године све се дешаваше на Балканот. Каде ќе биде тој дух и колкав ќе биде за некојси 50 + години? Треба и на тоа да се мисли. Тргнете од Израел и нивните Комаданти. Велат мала држава биле затоа морале по 3 године да служеле војска ( па дури и син на претседателот мора да оди ).
Еве ја зошто се разочарав со самото мое служење војска. Видов што воопшто се случува.
Самите политичари можам да кажам дека се криви што воопшто усогласуваат некојси закони каде што УЧК терористи денес се ВОДНИЦИ ( знаете оној кој треба да ти биде Мајка и Татко во војска ), не знаат да кажат збор правилно ма Мадонски, МИРНО го изговараат како да свршуваат. Крадат униформи, имаат вишак килограми, сало, никакви се, неможе водник, поручник да напрае 45 склека алооооо па каков пример мене ми остава? Офицерите и Под-офицерите трчаат кој попрво ќе легне некоја од девојките што се пријавиле за војници.
Смешна е нашата војска ( со исклучок на поединци ). Да беше се како што треба таму ќе бев.