Прво во постот не содржеше како да не се емоционално врзат туку како да не се залажуваат дека нешто повеќе ќе биде ако започнале ваква врска. Второ емоциите не можеш да ги спречиш но можеш да процениш каде нема шанса а каде има и кога на време да се повлечеш, да бидеме реални колкави се шансите ако се заљубиш у твоето другарче за секс дека он тебе ќе те засака? - мали
Трето проблемот не е до тоа дали си емоционално хендикепиран, голум, одвратно чудовиште со три очи и не знам ми ти што туку во периоди да бидеме реални ти имаш еден куп проблеми, работа или не знам што ти не, ти треба некој/а за секс и сеа ќе трошам време и нерви на барање дечко, тинтрање и не знам ми ти што коа мене ми е само до секс? и кога ни јас неам нерви нит време за него . Малце е бедно да влегуваш во врска кога немаш време ни за себе а камоли за некој друг, како прво го лажеш тој другиот. Или едноставно никој не ти фаќа око, не ти е до врска мислиш на други работи ама потребата за секс стои.
И заборавив едно нешто друго : секс другарче е подобро отоколку сексуалната фрустрација да превземе контрола и да пернеш некој рандом кој не го знаеш добро , барем вака имаш секс со некој стално барем се намалуваат шансите за СПС.
Извини вака али ти секој што си го пернал сте имале емоционално разбирање и љубов ? Немој те молам да ми каеж дека со сите партнери
А друго барем сум искрена ми е до секс не ми е до врска фала,чао пријатно не кажувам лаги демек сакам дечко ама не сакам ама не ама да.
За на крај дај да не се самозалажуваме проблемот не е во моите постови, туку проблемот е што го пишува женско а не машко. Нали?
ај ќе почнам од позади, ова де... од најдолу.
јас, драга моја марсовке, сум имал, до мои, еве 23 цели, 3 партнери. повторувам:
3. тоа значи тројца лујѓе со кои сум бил емотивно поврзан, сум ги сакал и сум бил интимен со нив. со сегашниот партнер сум
со години! во периодите кога не сум бил емоционално поврзан со никој, не сум ни сакал да легнам со некој затоа што “потребата за секс стоела“. како прво, таквиот чин е навреда кон мене самиот како човечко суштество, од крв и месо, со мозок и срце, емоции и чуства. знаеш, не сум само пенис прикачен на машко тело. умеам да се контролирам, умеам да ги зауздам страстите, барем за момент, и ако не на друг, барем на себе да си докажам дека умот владее над телото.
значи, да не се разбереме погрешно, јас тебе те разбирам, ама јас не верувам дека ти оставаш некои проблеми да надвладеат над тебе 3-4-5... месеци... а од друга страна, навистина не ми е јасно, барем апстиненција од месец-два да се нема...
ама сепк пак е во ред. твој живот, твои одлуки, твои потреби. ама не е во ред вакви теми да се пикаат на помладите кои и те како ги има овде и кои читаат што ние јадиме бурек, и потоа да си создаваат извештачена слика за вистинските вредности. можеш и да ме нападнеш со зборови од типот “а ти што шириш хомосексуализам, ги тераш истите тие мали деца овде да мислат дека тоа е во ред...“ ама уште од старт тие “аргументи“ се осудени на пропаст. сексуалната ориентација е вродена работа. стрејтер на сила да сакаш да го смениш, не можеш. тоа е завршена работа уште пред раѓањето. од друга страна, едно дете можеш да го научиш да негува исправни вредности, или извештачени. без разлика дали тоа е стрејт или геј.
Или со големи букви да напишам:ТЕМАВА Е ЗА ОНИЕ КОЈ ИМААТ ПАРТНЕР САМО ЗА СЕКС,А НЕ ПЛАНИРААТ ДА ГО ОЖЕНАТ НИТУ ДА ЗАПОЧНАТ ВРСКА.
јас се повлекувам целосно од темата. само ќе поставам едно реторичко прашање: каков треба да биде човек во душата за да себе си и другиот го гледа како сексуален објект, а истовремено да ја отфрли можноста дека не постои никаква шанса таквиот однос да прерасне и во врска?
сексот е биолошка потреба, да. ама неговото величење како најголема вредност е навистина, навистина погрешна работа.
поздравче.