Во Струмица ќе се гради плоштад во вредност од четири милиони евра

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Се иселуваат од сите места, но паралелата на одредени медиуми, експерти и партии оди натаму...сиромаштијата.
Инаку струмичката општина важеше за рекордер по број на невработени лица. Сега гледам невработеност е 40% (многу повеќе од државниот просек), а индекс на сиромаштија 28,7.
Зошто г-динот кој бара референдум за Скопје, не побара референдум за Струмица? Нека се и општински пари, далеку подобро би се искористиле (според негово резонирање).
Суштината е таа, паралела...а аршините на одредени лица се различни за иста проблематика-пари, подобра искористеност и сиромаштија
Види пост погоре. Струмичани барем имаат право да бидат горди на својот град.

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
Се иселуваат од сите места, но паралелата на одредени медиуми, експерти и партии оди натаму...сиромаштијата.
Инаку струмичката општина важеше за рекордер по број на невработени лица. Сега гледам невработеност е 40% (многу повеќе од државниот просек), а индекс на сиромаштија 28,7.
Зошто г-динот кој бара референдум за Скопје, не побара референдум за Струмица? Нека се и општински пари, далеку подобро би се искористиле (според негово резонирање).
Суштината е таа, паралела...а аршините на одредени лица се различни за иста проблематика-пари, подобра искористеност и сиромаштија

веке почнуваш да пишуваш глупости и почнуваш во политика да га праваш темата ,а зашо грујо не зема нешто да направа туку ке го реновира скопје од вредност од 200 МИЛИОНИ и тие неговите споменици од вредност од 15 МИЛИОНИ ?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
веке почнуваш да пишуваш глупости и почнуваш во политика да га праваш темата ,а зашо грујо не зема нешто да направа туку ке го реновира скопје од вредност од 200 МИЛИОНИ и тие неговите споменици од вредност од 15 МИЛИОНИ ?
...а вие јадни гледате како грујо троши пари на глупости, па ај и вие покуси да не останете...:tapp::tapp:

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
како што ти напишааа тоа е од буџетот на општина струмица а не од буџетот на Македонија а референдум ке нема бидејки веке се е подготвено за почнување на изработка во март ,а и ако има референдум што не верувам сигурно ке го подржат 98% од граганите
убаво и јас напишав граѓаните,иначе сум за градење не само кај вас туку би требало и другите градови полека да почнат да размислуваат во таа насока..тоа во Струмица ќе има два ефекта,како прво ќе се растерети сообраќајниот метеж а како второ ќе ви го разубави централното подрачје со плоштадот,наменет само за пешаци...затоа велам,само нека се градит,ќе се изотворат многу работни места уз тоа градење,на многу наши соограѓани ќи им го осигура животот во наредните 4-5 години..

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Само би го додал заклучокот што веќе го дадов на претходните теми за Скопје - Струмица ќе заличи (уште повеќе) на модерен град, а Скопје ќе заличи на Дизниленд. Затоа, полека со она “сељаци“ во иднина.

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
Ок, пишувам глупости...само погледни ги глупостите кои се пишуваат ептен политички на темите за Скопје.

Инаку глупостите кои ги напишав се од сајтот за Стумица
http://www.strumica.gov.mk/html/MKD/di_ekonomski_indikatori.asp

* Податоците се според пописот од 2002 година 8 години наназад кога беше кирил јанев (вмро) градоначалник...

А

Ајсшутер

Гостин
Наместо да градат факултети, гледам полно Струмички студенти одат во Скопје и Бугарија они ми прават плоштади, ццц

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
* Податоците се според пописот од 2002 година 8 години наназад кога беше кирил јанев (вмро) градоначалник...
Сега кој збори за политика???
Еве и од 2007, од Дневник
Во Струмичко евидентирани околу 20.000 невработени лица

Струмица, 6 декември (МИА) - Во Струмичко, според Центарот за вработување, се евидентирани околу 20.000 невработени лица.

Иако бројот на невработените во градот беше намален за околу 3.500 лица, сепак, како што истакнуваат од Центарот, Струмица на тој план се уште се вбројува меѓу првите во државава.
Знам ова не е темата, но е паралела за форумџиите кои го исмеваат градењето во Скопје и му даваат политичка конотација, а преку наводна грижа за сиромашните и невработените...што е далеку од она за што е ставена темата.
Заради тоа мислам дека не ја виде поентата на првиот пост (иако поставив и смајли). Не е до политиката туку до суштината и аршинот за слични активности кае може да се применат слични критериуми.
Не ми треба медиум или човек од п.п. да каже дека е добро или не ова што се гради каде што се гради, не ми треба Геровски ниту Миленко...добро е да се гради.

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
Наместо да градат факултети, гледам полно Струмички студенти одат во Скопје и Бугарија они ми прават плоштади, ццц

уф гледам добро си информиран... ако не знаеш во струмица има информатика , економски , земјоделски , право , педагошки и фон

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Абе зошто ви пречи Струмица и Зоран Заев?Затоа што човекот гради?Прави модерен град???Па вие сте љубоморни?Заев да не е социјална служба,па кој нема работа та вработува???
За 1 години плоштадот ќе биде многу добро нешто....Е сеа нема да има калдрма :)) и шмизли :) али ќе има многу подобри работи

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Факултети има. Нормално, ги нема сите но барем имаш опција да се запишеш дома. И годинава ќе има нови насоки на економијата, мислам оти ќе отворат и психологија.

Тие што се запишуваат на страна веќе е ради двојното државјанство и опциите кои ги нуди Европа тамо :))) и(ли) оти џебот им тежи бааги (читај: ЕУРМ, ФОН...) или стварно од што си имаат зацртано нешто специфично за учење.

Да ти кажам предвреме, точната бројка не студенти не ја знам.

А

Ајсшутер

Гостин
Факултети има. Нормално, ги нема сите но барем имаш опција да се запишеш дома. И годинава ќе има нови насоки на економијата, мислам оти ќе отворат и психологија.

Тие што се запишуваат на страна веќе е ради двојното државјанство и опциите кои ги нуди Европа тамо :))) и(ли) оти џебот им тежи бааги (читај: ЕУРМ, ФОН...) или стварно од што си имаат зацртано нешто специфично за учење.

Да ти кажам предвреме, точната бројка не студенти не ја знам.
Иронија ми беше постот зошто истите кои викаат дека добар бил проектов, на другата тема за Скопје викаат дека лошо било да се трошат парите за џабе. Јас сосема ги оправдувам ваквите проекти чим се прави нешто, важно се трошат пари наместо да се крадат.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Иронија ми беше постот зошто истите кои викаат дека добар бил проектов, на другата тема за Скопје викаат дека лошо било да се трошат парите за џабе. Јас сосема ги оправдувам ваквите проекти чим се прави нешто, важно се трошат пари наместо да се крадат.
Браво Ајсшутер, греота да се жалиме за вакви проекти :smir:

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Samo neka se gradi .. dodeka diskutirame za gradbi dobro e.. do pred nekoja godina edinstveni karanici bea zosto ne se pocne ova i ova .. nema idejnost itn..
Nego drugo mi bese mislata.. zaev najavi i nekoja impozantnta skultura tamu.. sega spomenik li ke bide.. globus li ke bide neznam no ke go krasi nesto i strumickiot plostad..
Ama se nesto se plasam deka arhibrigadirive kovaat nekoj diverzantski akcii i za strumica..
Bas da gi vidam bucko i krademaruli udarnicki kako gi sprecuvaat bagerite na zaev..:drk:

Kajgana Shop

На врв Bottom