Секогаш ми било тешко да прогнозирам како би можел мојот тим да изигра против Арсенал, едноставно Арсенал со години наназад е можеби најнепредвидливиот тим од сите останати конкуренти. Кога ке го додадам и мотивот и старото пеколно ривалство стварно не можам да прогнозирам како ке заврши. Никогаш не е важна формата на тимот кога играат овие две екипи, сум бил сведок на доста победи над Арсенал иако Манчестер не играл посебно добро и обратно.
Но како и секое дерби претходно, можам да гарантирам дека ке има прекрасен фудбал оти и двата тима се со таа филозофија градени. Може на почетокот додека се измерат силите ке има така погруби фаули и наметнување авторитети врз утакмицата, ама после првите десет минути очекувам неизмерно добар фудбал.
За Арсенал е според мене огромен хендикеп што нема да игра Вермален, а не Ван Перси. Некако момаков највеќе се истакна од останатите, столб во одбраната има дадено и клучни голови одличен во воздушни дуели, а сега за среќа или несреќа ке игра Сол Кемпбел(не верувам дека Венгер ке се реши за главата Силвестре).
Сега кај Манчестер не знам дали е огромен хендикеп тоа што не игра Рио посебно ако го земам фактот дека е срање сезонава, грешката со Сити, неконтролирањето на емоции против играч на Хул, да да играч на факинг Хул. Рио е доста глупав човек, има фудбалски мозок ама размислувањето за иднината како да не му е сместено во сивата маса во главата. Како може да изреагира така бедно и лакт да мавне бе човече, па он треба пример да биде, stand-in captain е после Гигс и Невил и од него треба пример да зимаат другите. Го извиси Јунајтед за цела сезона со тој проклет допинг тест кој патем го заборави(кое бедно оправдање), Ферги го чека три месеци да се врати од повреда и воа дегенов не може да си ги исконтролира емоциите па мава лакти во ке повторам утакмица со Хул. Па оттаму мислам дека и не е нешто посебно шо нема да игра на Емиратите посебно што Немања се враќа.
Средината наша ке биде Керик Флечер Андерсон, Валенсија десно крило и Гигс лево, а Рунката напред сам (повторно ). Ама да бидам искрен тој систем на гостински терен сезонава прекрасно функционира, доказ утакмицата на Стемфорд иако Манчестер ја изгуби, Челзи беа напикани во шише. И да не беше судијата и некои несреќни околности победата ке беше наша. Но ова не е Челзи, ова е Арсенал. А со нив можеш да се натпреваруваш, надигруваш оти Арсенал живее под Венгер, а Венгер имплементира атрактивен фудбал и оттука ми е уште потешко да прогнозирам знаејќи дека Арсенал има доста играчи кои можат да решат утакмица со еден потег.
Јас утакмицава не би очекувал ништо од Руни, туку од колективноста и функционалноста на пред се средниот ред, Руни сам напред не може нишо да напраи посебно кога игра против брзи централни како Галас, па затоа мислам дека ке напаѓа кај Кемпбел со оглед дека старото има загубено добри 50 % од брзината па оттука сметам дека ке има потреба од уште еден шпиц но тоа Фергусон ни на крај памет нема да го направи, како што и самиот кажа премногу му е важна утакмицава.
Мене ме буни тоа што кај Манчестер никој не се истакнува како што се истакнуваше Роналдо, Руни го немам видено сезонава да изигра јако против тешка екипа. Исчезна со Астон Вила, Ливерпул, Челзи, ама дава голови на Хул, Стоук, Портсмут и после ке се чудиме кога ке исчезне во уште една утакмица каде што бил потребен очајно на тимот да направи нешто од ништо, (ама нема врска медиумите во Англија го направија фудбалски бог) пример Роналдо лани со Вила. Играше очајно, ама стварно очајно, но момакот даде два гола од три шута. Таа ефективност Руни сега за сега ја нема, таа среќа и победничка психа исто така сега за сега ја нема и оттука е стравот за можностите на Јунајтед сезонава, блазе си му на Гигс и неговите игри сезонава, да не беше он не знам дали ке триумфираше Јунајтед со Сити, Тотенхем, Арсенал, Стоук итн итн итн...
Сметам дека Манчестер може да го победи Арсенал, но затоа ке треба да се потрудат момците малце повеќе и да ја дигнат играта на едно завидно ниво, ниво како лани во полуфиналето каде што ги изгазивме на Емиратите. И се надевам дека ке видам уште една ваква пеколна контра.
Само сега Нани ке биде егзекуторот.

Да не должам многу сметам дека ке триумфираме, не за друго цела ебана сезона немаме тепано против јак тим, а сме имале шанса...
Арсенал- Јунајтед: 1-2.