Neotel интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Последнава недела се катастрофа, од последниве 7 дена, 5 немав нет!
На внатрешниот уред (имам надворешна антена) не светеше wireless сијаличката. Им се јавував по 5 пати дневно, прво ми рекоа дека ми е сјебана антената па после испадна дека имаат проблем кај access point-от. Се среди, имав еден ден и пак снема. Сабајле им се јавив пак и им кажав дека доаѓам да го раскинам договорот и за 20 мин - оп интернет!

-ќе видиме до кога... :uvo:

speedtest:

треба да е 2mbps

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Последнава недела се катастрофа, од последниве 7 дена, 5 немав нет!
На внатрешниот уред (имам надворешна антена) не светеше wireless сијаличката. Им се јавував по 5 пати дневно, прво ми рекоа дека ми е сјебана антената па после испадна дека имаат проблем кај access point-от. Се среди, имав еден ден и пак снема. Сабајле им се јавив пак и им кажав дека доаѓам да го раскинам договорот и за 20 мин - оп интернет!

-ќе видиме до кога... :uvo:

speedtest:

треба да е 2mbps
и од овие не бива ништо. почнаа жалбите.
денес еден, утре двајца ...

ебати изборот на интернет провајдери што го има тука кај нас.

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Ја откога го форматирав компјутерот, некако побрз ми е интернетот:

Пу, пу да не се уроци :kesa:

Еве и од друг сервер:

Член од
10 февруари 2006
Мислења
358
Поени од реакции
8

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Абе кај мене интернетот е супер до сега ми има паднато само 3 пати и тоа по некој 5 мин, иначе и јас сум со надворешна антена, еве видете ос спеедтест:

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Сигурен си дека преку овој уред примаш сигнал за безжичен интернет?
И јас го имам истиот. Има влез од антената (надворешна) и има излез за во PC.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Член од
10 февруари 2006
Мислења
358
Поени од реакции
8
A овие уреди за Wimax се купуваат или се изнајмуваат и дали се продава wimax
картичка за лаптоп?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.944
Поени од реакции
4.445
A овие уреди за Wimax се купуваат или се изнајмуваат и дали се продава wimax
картичка за лаптоп?
za wi-max carticka za lap top i jas nekoj mesec se interesiram ama nikako da najdam infoo kaj nas a za uredite za wi-max mislam deka so vratka se na koristeje gi davaaat samo !~za zal :(:nesum:

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Уредите ги даваат на користење, а за wi-max картица за на лап топ мислам дека нема, но имате да си земете еден уред, кој за него плаќате некои 300 ден (мислам не сум сигурен) месечно, и можете да одите со него каде сакате, иначе се закачува преку USB ili LAN кабел не сум сигурен на лап топ от. Е сега они тврдат дека кај и да одиш (во буквална смисла) ке имаш интерент со него, јас искрајно не верувам дека е така, барем за сега, мислам дека сеуште не е опфатен голем дел од Македонија. И ако фукционира сето тоа, колкава може да е брзината. Гледаме во претходните постови дека дечки со НАДВОРЕШНИ антени имаат проблем кој се во Скопје, а камо ли да излезам јас на терен со таков уред. Можеби грешно зборам, ама тоа е моето мислење.

Kajgana Shop

На врв Bottom