Најавени измени во законот за увоз на автомобили

Член од
27 февруари 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Чул некој нешто што ќе биде со колите со странски регистарски табли надвор од европскиот пазар, коли со американски регистарски табли, во Македонија ги има најмалку 5000 и тоа се коли кои се поскапи и побезбедни од оние што се возат на бугарски табли, сега мислам дека неможе да се регистрират, според мене на име на акциза и ддв Македонија ке инкасира многу повеќе пари отколку сите коли на бугарски табли, дали некол слушнал дали ке има измени во овој ден од законот за увоз на коли.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
spored mene tie amerikanski koli treba da se razmisli kolku da se dozvoli da se uvezuvaat. mislam deka e problemot toa sto ti kazuvas oni tocno pobezbedni se pomasivni poteski no problemot e toa sto sto ke stane ako ima nekoja poseriozna nesrekja toa vozilo so nekoe od ovdesnite buvkalno ke go smackas drugiot nisto nema da ostane od nego

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Сега од југовци, стојадини, лади и варбурзи ќе прават кокошарници, гулабарници куѓарки за по бавчи и кучкарници а на бавча или до кокошарникот ќе одат со опели и пежоа

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Да имав положено и да не постоеја тие глупите закони во нашава глупа држава, до 21 година да несмееш да возиш после не ти знам колку часот колата да била до 1172 кубика, да имало некој искусен до тебе и разни глупости веднаш правец Германија и едно X6 паркирам дома:)
Ќе почекам уште 4 години за тоа времe ќе возам џипот и цитроенот на татко ми :)

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=127525591&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=60&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&tabNumber=2

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
^ Не верувам толку ефтин да е. Има нешто.

БТЊ од Франција е џипот не од Германија :))

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
^ Не верувам толку ефтин да е. Има нешто.

БТЊ од Франција е џипот не од Германија :))
Нема веза, и од Италија да е, и не мора да е толку ефтин имаш и други коли ако немаш пари за БМВ X6 имаш Ауди А8,Ауди ТТ, Опел Тигра,БМВ Z4...само тие законите ногу ја кочат работата не дават да возиме ко луѓе :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Сега од југовци, стојадини, лади и варбурзи ќе прават кокошарници, гулабарници куѓарки за по бавчи и кучкарници а на бавча или до кокошарникот ќе одат со опели и пежоа
Ја имам југо сега моментално го спремам за моја душа со 1.6 мотор и ке продолжам да си го возам тоа задоволство неможе да ми го пружи ни опел ни пежо :smir:
Ама сепак ке увеземе друга кола само татко ми да не ми го рчка југото зш кога и да го земе го враќа со криви бадажи ич не пази на дупки не е за него спуштена кола :pos2:

T

Tetro

Гостин
ај на здравје новиов закон за увоз на автомобили :helou:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Ја имам југо сега моментално го спремам за моја душа со 1.6 мотор и ке продолжам да си го возам тоа задоволство неможе да ми го пружи ни опел ни пежо :smir:
Ама сепак ке увеземе друга кола само татко ми да не ми го рчка југото зш кога и да го земе го враќа со криви бадажи ич не пази на дупки не е за него спуштена кола :pos2:
Само внимавај над 80 километри на сат Југото оди тоа каде сака а не шоферот.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Денес стигаат првите пратки :)

Kajgana Shop

На врв Bottom