Најавени измени во законот за увоз на автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Мене нешто ми е чудно кога станува збор за Германија и Бугараија. Ете јас лично сум заинтересиран за Opel Vectra B, сега ги гледам во Бугарија и Германија. Во Германија имаат повеќе километража поминато отколку во Бугарија, а сите знаеме дека Бугарите носат автомобили од Германците. Да не ме свати некој погрешно не велам дека сите автомобили се донесени од Германија, значи има автомобили на коишто прва земја им е Бугарија... ама сепак постои тоа дека можеби се вратени километражите назад.:salut:

Во Бугарија колите се претежно од Италија. Точно е дека километражите се враќани меѓутоа тоа го прават и дилерите во Германија, Италија... Кола со многу километри се познава по многу работи така да ќе треба да се помачите малку :)

да прашам нешто, акциза=царина? поздрав
НЕ!!!
Заедничко им е тоа што и двете се јавни давачки, но:

акциза = данок на луксуз
царина = јавна давачка која се плаќа при увоз на стока од странство

Во Бугарија колите се претежно од Италија. Точно е дека километражите се враќани меѓутоа тоа го прават и дилерите во Германија, Италија... Кола со многу километри се познава по многу работи така да ќе треба да се помачите малку :)
Како викаше овај братучед ми механичарот компресија на моторот така нешто им мери....

И од приватно лице од странство треба да има поврат на данок ?
Има некој такво искуство ?

шо е ова работа-ќе требало 500 евра за документите за увоз на половно возило....трач или ???!

може ли некој на кратко да ми објасни што се е потребно да купиш кола од странство.. пример ида у словенија наоѓам кола сакам да ја купам и да ја донесам дод ома.. шо се е потребно ама баш се!!! и ако може објаснување на граница за увоз како иде процедурата.. се гледа ли киловати јачина на мотор кубикажа едно друго....

На крај од месецов идам за МК па мислам и да одвозам надоле.Што мислите , што е интересно ?

Дизел, немој да земаш бензинец, со намера да му ставаш плин, шо викаат постарите, ќе ја заебеш машината (држи вода), + и имаат проблеми зимно време многу со палењето. :helou:

еве што земал другар ми hyndai coupe, 3000 евра, го чекам да си дојде за 10-тина дена

18679_1207257904512_1320604698_536760_5252811_n.jpg

Дизел, немој да земаш бензинец, со намера да му ставаш плин, шо викаат постарите, ќе ја заебеш машината (држи вода), + и имаат проблеми зимно време многу со палењето. :helou:

еве што земал другар ми hyndai coupe, 3000 евра, го чекам да си дојде за 10-тина дена

18679_1207257904512_1320604698_536760_5252811_n.jpg
Не земам јас за мене , сакам да однесам нешто доле да си го извадам патот , а и со кола можам повеќе ствари да понесам.:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom