Шопинг во Солун

• Креатор на темата Креатор на темата Keti**
  • Време на започнување Време на започнување
О КарливиЌу, шта има ново код тебе?

Јас сеуште стојам на двете кажани работи! Контекстот е различен, ама тоа е тоа! Не се пазари во продавници на наши луѓе, ниту се престојува кај наши! Значи нашите се избегнуваат како да имаат шуга! Додека нашите таму мизеруваат, овдешните аздисуваат! Вториот пост е многу ироничен, ама кој сфати, сфати! :toe:

П.С. Ти бе немаш домашна култура, треба да идеш прво да се социјализираш, на непознат човек му се обраќаш си куп нецивилизирани зборови!

П.П.С. Нов ред се почнува со голема група, себе си се пишува одвоено, точка стои на крај на реченицата. Ова се учи на школо на час по мајчин јазик, ама некој бегал од часови уште од прво одделение. Од таквите луѓе не се очекува нешто паметно да кажат.
А Вие млада Госпоѓице да се определите на кој став стоите,од причина што муабетот ве вади од чевли и вашата бедна наклонетост кон иронија едноставно Ви е лош есап!:smir:

Се надевам дека така и ќе остане. Мислам дека сепак е потребно де се постигне РАЗУМЕН КОМПРОМИС т.е мразачите да си останат на мира да си мразат 24/7 , а останатите (гркофили) ке си шоп-шопингуваме во Тесалоники (и двапати годишно ако треба), за инат!

Чив инат?! Мој? Гадно се лажеш ако мислиш дека мене ме погодува твојот инат, ама ако излезеш надвор од твојата топла соба, ќе видиш колку е гол и бос народов, а тогаш ќе ти стане јасно дека СЕКОЈ денар даден во твојата држава помага на некое дете да има леб на маса. Се согласувам за леарниците кои ги спомна, ама ако сите ние парите ги вложуваме во нашата држава тогаш и ние ќе можеме да си направиме една добра леарница, па комшиите да идат кај нас. :smir: Компромисот кој си спремна да го направиш е на штета на многу македонски семејства.

А Вие млада Госпоѓице да се определите на кој став стоите,од причина што муабетот ве вади од чевли и вашата бедна наклонетост кон иронија едноставно Ви е лош есап!:smir:

КарловиЌу, не ме цитирај додека не ми го сфатиш постот! :nenene:

Чив инат?! Мој? Гадно се лажеш ако мислиш дека мене ме погодува твојот инат, ама ако излезеш надвор од твојата топла соба, ќе видиш колку е гол и бос народов, а тогаш ќе ти стане јасно дека СЕКОЈ денар даден во твојата држава помага на некое дете да има леб на маса. Се согласувам за леарниците кои ги спомна, ама ако сите ние парите ги вложуваме во нашата држава тогаш и ние ќе можеме да си направиме една добра леарница, па комшиите да идат кај нас. :smir: Компромисот кој си спремна да го направиш е на штета на многу македонски семејства.
:

Знаеш и сама дека не е баш така. Не можеш да очекуваш да се купуваат само и единствено македонски производи, да се купува само во МК. Овде мислам за нас, обичните смртници. Ајде, на пример, нека се забрани увоз на странски производи-само колку да се олесни изборот при купувањето...едноставно нема логика. И, на крај краева, воопшто не е важно дали те погодува мојот инат, ние сме само букви на жолта подлога. Сметам дека со тоа што работам во земјава, и тоа што го делам секојдневието со сите вас, ме прави доволно свесна за општата ситуација, истовремено правејќи да придонесувам. И тоа е доволно. Нема потреба да се ставам во мисија на спасувач на сите гладни, кога имаме луѓе што се легално избрани и платени за тоа да размислуваат во таа насока. Да смислуваат начини за единката уште поактивно да придонесува за општото добро. Во таа смисла, си го задржувам правото на слободен шоп шопинг во Солун!:smir:

Повеќе ми се исплати да си нарачам нешто преку картица од нет ако го нема кај нас отколку да купувам од кај циганите. Барем знам ќе ми стигне за 2 дена пред врата и дека е оригинал.

Не дека сакам, ама едноставно кај нема го нема тоа што ми се свиѓа. Трговските центри се 0 снабдени, во однос на оние од регионот. На тој начин автоматски ме бркаат да купувам во Солун/Белград. Сакал нејкел, факт е дека оној со подлабок џеб не пазари во државава.

Повеќе ми се исплати да си нарачам нешто преку картица од нет ако го нема кај нас отколку да купувам од кај циганите. Барем знам ќе ми стигне за 2 дена пред врата и дека е оригинал.
Абе тоа е најсмешното ,овие што кокодакаат овде за брендови и марки немаат појма дека гејците се фалсификатори бр1 во Европа .
Носат шкартоина на себе ама важно биле на шопинг во Солун .Па толку ли бе прости да бидат ,може ли оригинал да кошта толку ефтино ,да се немало 2 грама памет.

Извини морам овде да разглобам малку економија се надевам нема да ми замерите.
Ако сите купуваме македонски производи,државата ќе цути.И ако сите произведуваме производи пак државата ќе цути.Значи за да купуваме,треба да произведуваме.И овде гледате една огромна дупка.Таа дупка се вика МАКЕДОНИЈА НЕМА ПРОИЗВОДСТВО НА ФИНАЛЕН ПРОИЗВОД. И од кога ова го сфативме идеме во друг правец:Македонија е увозно зависна земја.За да произведе една пиперка,она увезува ѓубриво.До тој степен сме зависни што увезуваме шеќер,сол,пченица,материјал за текстил,итн.И она што го гледате како финален,смоките во Витаминка пример секој елемент е увезен.Тоа е малата слика.
Големата е ваква.Владата треба да ја помага домашната економија и оние милиони да ги вбризга кај нас за да развие повеќе сектори.Но они ем каснат наплата над 6 месеци,ем тој огромен излив го лиат во Италија. И така вика големата слика дека се даваат пари за реклами :Купувај домашен производ.Нели за да биде иронијата голема.
И сега штетата е на македонските семејства кој немаат пари.Ние цела година седиме во земјава и трошиме и плаќаме даноци,ама со 5 дена во Грција (и тоа само во Грција бидејќи не е трошење во Србија) ние сме предавници.
Е сега драга моја јас ти и он ќе потрошиме 500 евра во Грција.И ние сме на тапет како предавници.Други ќе исфрлат милион евра надвор или ќе седат во туѓи држави и ќе ми кокодакаат на темава.Абе дај ве молам освестете се.
Од сите најмногу ме нервирале оние кој цела година трошат и седат во туѓа држава,а овде памет ни солат.Ако јас сум безрбетник они се клошари тешки. Абе да ви се плукнам во патриотите да ви се плукнам.

Како знаеш дека ќе ти стигне пред врата?
На овој форум, досега колку што гледам , има два типа на луѓе.
1. Тие што главата им е во облаците, претпоставувам висока средна класа / висока класа, како ти на пример. Со картици, интернети, нарачување на оригинални брендови, поштарини, такси, евроинтеграции и шпекулации за тоа кој алкохол е подобар.
2. Луѓе што се реални, и сваќаат дека за 20 евра во Солун ќе купи фармерки кои тука се продаваат за 4000 денари (за ова имам и слики, можам да ти ги пратам на пм ако сакаш, а истите фармерки не знам колку е можно да се достават во Дојран, Штип или некои други градови во државава.
Јас, за разлика од некои други на форумов, бев на фронт 2001, видов какви предавници дојдоа на власт, поранешниот премиер зема бугарски пасош, овој после него направи коалиција со терористи, и некој како вас ќе соли памет за гејци? Плус, што е тоа гејци/цигани? Има Грци/Роми. Доста со вакви Балкански детски муабети.
п.с. Ако имаш нешто да кажеш за шопинг во Солун, кажи го. Ако не, не трескај зелени за нарачување по интернети , затоа што на мене неколку пати ми стигаа плика отворени гледани дали има пари во нив, или нарачувани работи кои некој ги отварал па ги затворал. Ајт сега, слободно прогласи ме за предавник. Ипак, јас се борев 2001, не сум какоовие патриотиве кои градат споменици на трансформерс лавови додека некој ја крши плочата на Карпалак.

Ај бе муабетот на гејците ќе им го праите...ете до 2012 пазерете..после ќе го имате најголемиот трговски центар на балканот...па ете ги гејците кај нас :baeh:

Како знаеш дека ќе ти стигне пред врата?
На овој форум, досега колку што гледам , има два типа на луѓе.
1. Тие што главата им е во облаците, претпоставувам висока средна класа / висока класа, како ти на пример. Со картици, интернети, нарачување на оригинални брендови, поштарини, такси, евроинтеграции и шпекулации за тоа кој алкохол е подобар.
2. Луѓе што се реални, и сваќаат дека за 20 евра во Солун ќе купи фармерки кои тука се продаваат за 4000 денари (за ова имам и слики, можам да ти ги пратам на пм ако сакаш, а истите фармерки не знам колку е можно да се достават во Дојран, Штип или некои други градови во државава.
Јас, за разлика од некои други на форумов, бев на фронт 2001, видов какви предавници дојдоа на власт, поранешниот премиер зема бугарски пасош, овој после него направи коалиција со терористи, и некој како вас ќе соли памет за гејци? Плус, што е тоа гејци/цигани? Има Грци/Роми. Доста со вакви Балкански детски муабети.
п.с. Ако имаш нешто да кажеш за шопинг во Солун, кажи го. Ако не, не трескај зелени за нарачување по интернети , затоа што на мене неколку пати ми стигаа плика отворени гледани дали има пари во нив, или нарачувани работи кои некој ги отварал па ги затворал. Ајт сега, слободно прогласи ме за предавник. Ипак, јас се борев 2001, не сум какоовие патриотиве кои градат споменици на трансформерс лавови додека некој ја крши плочата на Карпалак.

Чек, за болдираново, ме заебаваш, или? Знаеш колку работи иам порачано од интернет и ми стигнале пред врата? Ко второ, уште во моментов ќе ти дадам 2-3 сајта каде што имаш фармерки и поефтини од 20 долари. Дај не лупај за ова. Со ова со порачувањево од нет нејќев да кажам која сум - што сум туку, туку дека можат да се најдат поефтини работи или па ако веќе сакаш да го купиш оригиналот, да го купиш оригиналот.

Немам намера да ти реплицирам на глупостите на твојов пост, само ќе ти кажам дека сум репрезентативец на Македонија во еден спорт и дека малтретирањата што ги иам трпено со репрезентацијата од циганите ме допушта да ги викам како што си сакам и немаш никакво право да ми се мешаш во тоа. И Гораздс колку што знам се има борено во 2001 па не збори вака.

И да се сложувам, постојат Цигани/Роми. Грци не постојат, во таа земја има само цигани и Македонци.

Чек, за болдираново, ме заебаваш, или? Знаеш колку работи иам порачано од интернет и ми стигнале пред врата? Ко второ, уште во моментов ќе ти дадам 2-3 сајта каде што имаш фармерки и поефтини од 20 долари. Дај не лупај за ова. Со ова со порачувањево од нет нејќев да кажам која сум - што сум туку, туку дека можат да се најдат поефтини работи или па ако веќе сакаш да го купиш оригиналот, да го купиш оригиналот.

Кај мене во зграда, освен сметка, со сандаче НИШТО друго не стигнува. Значи не преувеличувам, НИШТО. Една честитка за Нова година нема шанси да добиеш. Еве три месеца чекам ВИСА картичка од Стопанска банка, ми нема стигнато.

О, не! Стопанска банка? Виса од Стопанска банка??? Уште и Џену да каже дека картичката за интернет шоп-шопинг и е од Стопанска банка, ќе стаиме капаче на темава! Хе!

О, не! Стопанска банка? Виса од Стопанска банка??? Уште и Џену да каже дека картичката за интернет шоп-шопинг и е од Стопанска банка, ќе стаиме капаче на темава! Хе!

Не ми е од стопанска, не се возбудувај.

Што сте се запнале со тој патриотизам, не ми е јасно шо патриоти ќе беа макеоднциве, и како шо глеам за да си патриот треба:

-Фејсбук Профил
-Јутуб Профил
-Зачленет на неколку форуми
-Аватари од аце и знаме македонско

И нормално македонски ген, за плукање и јадење гомна за СЕ живо и диво, голема количина на љубомора и воедно добар речник на пцовки и навредливи зборови кон останатите нации.

Нормално, кога ќе излезеш на улица, не мораш да бидеш истиот,т.е не си, само на фејсбук патриотизмот е оригинален.

Сум одел во грција не на шопинг пошто е поскапо али сум купувал по некоја раб. од мој аспект кој како има пари нека си ги троши.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom