Фан Клуб: Шалке 04

M

Mario Gómez

Гостин
Да, исто ко што екипи као фиорентина лани НЕМАА среќа да ги пројдат Баерн ради Х фактори ...

Get a GRIP ....Си изгубивте поштено и сами сте си криви исто ко шо ние сами сме си криви што губиме од екипа што е на 16то место у Бундес и што освен Раул и Нојер нема ниедно асално име у екипата ...

Али тоа е тоа .... Срање тренер + Срање играчи кои што си добија ветено покачување за тројната лани и сеа не им се игра .... БОЉЕ што испаднавме од шалке него да се резилевме со Јунајтед/Барса/Реал ако недај боже догуравме до финале ....

И не глумите дека сте горди или не знам што зашо Шалке го тепаше Интер .... ние од марс сме па не знаеме што е правата причина =) Ете Боби ко крадец на факс морал да иде итн итн ....

Ве елиминираше умрен тим со умрен тренер и умрена одбрана што има примено 50+ гола што во ерата на манч/мурињо беше научна фантастика ...

Ве боли кур , следната сезона ке навивате за Дортмунд пошо нема да се пласирате у Лига на шампиони како стојат работите ...

Ебати навивачите што навиваат за најголемиот ривал :tv:

Ах тој 22 мај што им направи ...па и овогодинешнава одмазда :tv:
Што разбираш бе ти дете едно, најголем ривал?

Најголеми ривали на Баерн се локалните дербија со Нирнберг и Минхен 1860. Шалке се мрази од друга причина, не од причината која вие ги мразите Јувентус и Милан дека до пред 5 години глава неможевте да крените од нив. Ние како навивачи на Баерн во МК, не чуствувам никаква омраза против Шалке бидејќи не не имает посерувано низ децениите како вас.

Шалке се мразат со Дортмунд најмногу, сега уште повеќе дека заради Шалке, Дортмунд не се веќе топ фудбалска тема во Германија. Не се зборит веќе за младиот тим на Дортмунд кој изненади годинава туку за просечната германска екипа која ве искилај во два наврата.

Не гледам некој тука да се радува на победата на Шалке затоа не јади г*мна, секако мило ми е шо тепа Шалке. но да се радувам? :O

--- надополнето ---

Играчите во Шалке имаат страшна поврзаност со УГЕ, кои се ѕверови во европа моментално.

Гледам и Раул се навикнал.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
Шалке има само едно дерби дортмунд! Најголем ривал е дортмунд! TOD und HASS BvB! А за тие што неверуваа дека во Милано тоа бе дрес Комити еве да се уверат:
http://ultras-ge.de/?p=1728 2 слика !

Член од
12 мај 2009
Мислења
105
Поени од реакции
91
Од многу работи. Пред се кога гостуваа тука пред 6 години. Дружба имаше голема неколку пати дојдоа кај нас, исто и ние. Лани да не беа они Вардар немаше да биде прва лига или не се знаеше дали ќе постојат и сеуште помагаат.-
сакаш да кажеш дека збратимувањето ви е за ПАРИ ?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Боби[Мкд];4215146 напиша:

Најголеми ривали на Баерн се локалните дербија со Нирнберг и Минхен 1860. Шалке се мрази од друга причина, не од причината која вие ги мразите Јувентус и Милан дека до пред 5 години глава неможевте да крените од нив. Ние како навивачи на Баерн во МК, не чуствувам никаква омраза против Шалке бидејќи не не имает посерувано низ децениите како вас.

Шалке се мразат со Дортмунд најмногу, сега уште повеќе дека заради Шалке, Дортмунд не се веќе топ фудбалска тема во Германија. Не се зборит веќе за младиот тим на Дортмунд кој изненади годинава туку за просечната германска екипа која ве искилај во два наврата.

Не гледам некој тука да се радува на победата на Шалке затоа не јади г*мна, секако мило ми е шо тепа Шалке. но да се радувам? :O

--- надополнето ---

Играчите во Шалке имаат страшна поврзаност со УГЕ, кои се ѕверови во европа моментално.

Пошо нема навивачи на шалке во Македонија (ретки се исклучоците) затоа никој не ти просерува :D Али тука се итаљаните за да ве спуштат на место \m

пс:Дете ? dude ....You can do better ;) Ова некоја нова скопска финта ти е , 100%

P

PoisonLady

Гостин
Боби[Мкд];4215146 напиша:

--- надополнето ---

Во голема мера се сложувам со тебе Боби, но признај дека се радуваш за победата. И дај не тропајте дека само јас од фановите на Баерн се радувам. Сите се радуваат. Во изминатава седмица речиси и да нема баварец кој на фејсбук не пишуваше статуси за големата победа и радост, за новиот успех на Бундесот во однос на Калчото и слично. Всушност Боби, и ти беше еден од оние кои ставија аватар од Шалке.
Факт е дека само Никола од нас не се радува,ама знам зашто- он им го пуши курот на интерашите. Никола, не се лути, знаеш дека те сакам многу ама лош впечаток оставаш да ти кажам искрено. Мене ме нервираш со тоа.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Неспомна нигде, јас си претпоставив - моја грешка
Ке ми кажеш ли како ви помагаат ?
Му помогнаа на Вардар со заработката од продажбата на маици (црвени и плави) Gelsenkirchen & Skopje на своите членови, а не на Комити.

M

Mario Gómez

Гостин
Пошо нема навивачи на шалке во Македонија (ретки се исклучоците) затоа никој не ти просерува :D Али тука се итаљаните за да ве спуштат на место \m

пс:Дете ? dude ....You can do better ;) Ова некоја нова скопска финта ти е , 100%
Па не си дете, дете барем знае кој им се најголеми ривали на Шалке, затоа коа си немаш појма, молчи си, попаметен си.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343

Кој ти вика дека нема навивачи на Шалке. Има, и тоа се повеќе поради пријателството меѓу двете групи (Комити и УГЕ).

Н

'Никола'

Гостин
Факт е дека само Никола од нас не се радува,ама знам зашто- он им го пуши курот на интерашите. Никола, не се лути, знаеш дека те сакам многу ама лош впечаток оставаш да ти кажам искрено. Мене ме нервираш со тоа.
Вака сеа. Нема врска дека биле Интер, кој и да беше на нивно место ќе ми беше сеедно. Освен Баерн секако. Многу пати се имам изјаснато дека не ги сакам Шалке, дека се тим што немаат никаков респект од моја страна. Еве и на нивна тема ова го пишувам, нека ме банираат ако сакаат, не ме интересира.
Од друга страна, зошто оставам лош впечаток? Пишав нешто лошо за Баерн, го величев Интер? Не знам стварно од каде дека сум оставал лош впечаток. Јас само кажав дека ме нервира тоа што скоро сите застанавте со став како поддржувачи на Шалке, али ок, сваќам и зошто. Не ве обвинив никаде за тоа, ваше си е, само си кажав дека ме нервира, али тоа мое си е. Нема тука лутиш, исто како што јас не се лутам дека мојот став околу ова те нервира.
И да, не пушам еколошки, уживај си.:)
Толку од мене на оваа тема на разговор.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Во голема мера се сложувам со тебе Боби, но признај дека се радуваш за победата. И дај не тропајте дека само јас од фановите на Баерн се радувам. Сите се радуваат. Во изминатава седмица речиси и да нема баварец кој на фејсбук не пишуваше статуси за големата победа и радост, за новиот успех на Бундесот во однос на Калчото и слично. Всушност Боби, и ти беше еден од оние кои ставија аватар од Шалке.
незнам освен тебе не глеам друг да се радува на пролазот на Шалке(иако сепак по ок ни е дека Шалке помина него Италјанска екипа) кажав коа би бирал кој да иде даље Германски тим или Италјански би го одбрал Германскиот

P

PoisonLady

Гостин
незнам освен тебе не глеам друг да се радува на пролазот на Шалке(иако сепак по ок ни е дека Шалке помина него Италјанска екипа) кажав коа би бирал кој да иде даље Германски тим или Италјански би го одбрал Германскиот
Ма немој. Сите се треснавте од земја за победата на Шалке но ниту еден од вас не призна овде јавно. што е, се срамите?
И заради приватноста на одредени корисници на форумов, ќе постирам само мал дел од стварите кои лично мене ми беа пишани изминативе денови но очигледно е немате храброст да признаете дека се радувате за Шалке.
...
РЕ: ...

...Еми ако, ние скриено на форум не се радуваме толку, ти ставаш аватари од Шалке. Немој да ни се контраш.
...Леле еј, кој мерак ми се направи за Шалке. До сега се радував и еедвај чекам утре да ги видам интерашите
... Neka im e cestito na Schalke. Neka im e sega na zabarive
...Neuer ♥
...ajde Schalke se oddolzi za Baern

итн.
И ајде да не ја упропастуваме темава, таа тема завршува сега!
П.С. фанови на Шалке, извинете за малото расипување на вашата тема но знајте дека сите (со исклучок на Никола) се радуваме со вас, но само јас го признавам тоа овде.

Kajgana Shop

На врв Bottom