Српскиот министер за Косово избркан од Косово

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Србија и Црна Гора се правни наследници на таа држава.

Незнам како влегувате во филм на западните интереси и да прескокнете резолуција на ООН.
Преседанов за сите нас нечини, утре ќе дојде до турбуленции ќе се напушти правото на неменливост на граници, ќе се појавата повторно старите поделби и повторно во крв до колена ќе бидеме втурнати.

Најдоброто сценаријо за Косово беше и е автономна покраина отворена кон целиот Балкан како и сите други држави во него.
Со оваков статус Балканот никогаш нема да се смири а можда и тоа е интерес на големите, немирен регион, голема база и воено присуство.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Србија и Црна Гора се правни наследници на таа држава.

Незнам како влегувате во филм на западните интереси и да прескокнете резолуција на ООН.
Преседанов за сите нас нечини, утре ќе дојде до турбуленции ќе се напушти правото на неменливост на граници, ќе се појавата повторно старите поделби и повторно во крв до колена ќе бидеме втурнати.

Најдоброто сценаријо за Косово беше и е автономна покраина отворена кон целиот Балкан како и сите други држави во него.
Со оваков статус Балканот никогаш нема да се смири а можда и тоа е интерес на големите, немирен регион, голема база и воено присуство.
Ти чекаj да се разпадне една држава,па има уште многу да чекаш долго да си правен наследник...както видовме Косово си провазгласи независност,реално Ср нема никаква власт врз него и што...?! Одене от сам натам.Jaс навистина не видувам как ке се реши проблема со Косово ако треба да се врати во рамките на Ср... никоj нема да се подчинува на Белград...да не зборувам как ке биде реакциjaта во самото Косово...секи опит да се врати Косово во состав на Ср ке доведат до ескалиране на напрежението и во Косово и на Балканот...

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Ти чекаj да се разпадне една држава,па има уште многу да чекаш долго да си правен наследник...както видовме Косово си провазгласи независност,реално Ср нема никаква власт врз него и што...?! Одене от сам натам.Jaс навистина не видувам как ке се реши проблема со Косово ако треба да се врати во рамките на Ср... никоj нема да се подчинува на Белград...да не зборувам как ке биде реакциjaта во самото Косово...секи опит да се врати Косово во состав на Ср ке доведат до ескалиране на напрежението и во Косово и на Балканот...
Ај поинаку да го поставиме прашањето.
Каква ќе биде реакцијата на Србите оној момент кога влијаниете на САД и ЕУ ќе опадна на Балканот и дојде сила која ќе застане позади Белград ?
ПРЕКРШЕНО Е МЕЃУНАРОДНО ПРАВО ВРЗ КОЕ БЕШЕ ИЗГРАДЕН СВЕТСКИОТ ПОРЕДОК ПОСЛЕ 1945.
После ова ништо не се знае.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ај поинаку да го поставиме прашањето.
Каква ќе биде реакцијата на Србите оној момент кога влијаниете на САД и ЕУ ќе опадна на Балканот и дојде сила која ќе застане позади Белград ?
ПРЕКРШЕНО Е МЕЃУНАРОДНО ПРАВО ВРЗ КОЕ БЕШЕ ИЗГРАДЕН СВЕТСКИОТ ПОРЕДОК ПОСЛЕ 1945.
После ова ништо не се знае.
Реално Србиja аплицира да е дел от ЕУ... нема как да опадне това влиjaние на ЕУ.Може да се засилува со приемането на западните Балкани во това число - ХР,РМ,Албаниja и другите... но да се намалува влиjaнието на ЕУ-да не кажам во сферата на фантазиите...

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Реално Србиja аплицира да е дел от ЕУ... нема как да опадне това влиjaние на ЕУ.Може да се засилува со приемането на западните Балкани во това число - ХР,РМ,Албаниja и другите... но да се намалува влиjaнието на ЕУ-да не кажам во сферата на фантазиите...
Јас ти зборам за времињата кога ЕУ ќе отиде у три лепе како што отиде Југославија и задуваат некои нови ветришта на Балканите.
Немој да ми кажеш дека ЕУ е вечна.
Сум го гледал тој филм.

Не се решава проблемот со независноста на Косово туку се продлабочува и во даден критичен историски момент тој проблем ќе пламне со целата своја жештина и многу ќе се изгорат од неа.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Јас ти зборам за времињата кога ЕУ ќе отиде у три лепе како што отиде Југославија и задуваат некои нови ветришта на Балканите.
Немој да ми кажеш дека ЕУ е вечна.
Сум го гледал тој филм.

Не се решава проблемот со независноста на Косово туку се продлабочува и во даден критичен историски момент тој проблем ќе пламне со целата своја жештина и многу ќе се изгорат од неа.
ЕУ не е вечна.Еу може да се разпадне и след 1 година,може да се разпадне и след 100 години....това уште никоj не го знае се е во сферата на фантазиите.
Се зависи от това колко ке са лакоми државите на Балканот... Ако сите си седат мирни и не посегнат ком парчето на другиja трудно ке стане нешто,но това е во оптимистичкиот вариант.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Па и србите се доселиле овде во 10-11 век. Београд се викал Сингидунум а го основале Келти, називот Београд му го даваат Бугарите.
Србите се овде дојденци, немаат длабоки корења така да не можат да кажуваат за некои “древни“ српски земји тука.
Ако им е до древност ене им го дунав па преку карпати нек се вратат во украина од каде и дошле.

Крајем леденог доба, током холоцена, велике промене климе, али и флоре и фауне, довеле су до стварања људских заједница које ће створити једну од најкомплекснијих праисториских култура[11], културу Лепенског Вира. Карактеришу је насеобине грађене по утврђеном обрасцу, са сахрањивањем унутар њих и карактеристичним кућама трапезасте основе, усавршена израда алата и оружја, а сматра се да је у њој постојала друштвена хијерархија и приватно власништво, као и развијена религија (са култним местима и сакралним објектима) и уметност (јављају се прве скулптуре риболиких људи, риба и јелена). Топлија клима, довела је до стварања нове културе у Подунављу, која се по локалитету Старчево код Панчева, назива Старчевачком културом, а простирала се на простору од Босне до Македоније током 5. миленијума п. н. е. Њене куће користе дрво као арматуру и блато и плеву као грађу, док им је основа квадратно-трапезаста.
Фигурина из Винче, данас у Британском музеју

Старчевачку културу заменила је у средњем неолиту Винчанска култура, која је свој назив добила по локалитету Винча - Бело брдо, недалеко од Београда на обали Дунава и представља технолошки најнапреднију праисторијску културу на свету[12]

СРБИЈА ОД ЛЕДОНОГ ДОБА ДО ПАЦИФИКА :tv::tv::tv:

Член од
18 декември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
18
Не ни имал од 98-ма и навака, српска власт, а мислам дека нема ни да има:toe:.
Србија нема власт над косово од времето на антисрбинот Тито кој крадеше од нашите пари за да го гради косово каде животниот стандард тобоже бил на многу ниско ниво за да сега дојдат албанците и да речат се што направивте со ваши пари сега е наше.Светските силници велат тоа е правда но нема да остане за долго таа "правда" на сила,таа "правда"ќе мора да биде заменета со нова исто како и во Македонија. Осетивме што значи американска демократија и на своја кожа ваљда му е сега јасно на македонскиот народ каква е намерата на моменталните "светски силници"во врска со Македонија и кон каков пакт сака да се приклучи Македонија.

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Косово е завршена работа , но не верувам дека Србите некогаш ќе престанат со омразата кон албанскиот народ. Мислам дека како што порано ги мрзеа хрватите, сега дупло повеќе ги мрзат албанците, и тоа ќе допринесе од една страна за посмирена ситуација со хрватска
Da taka e. No dodeka ja mrazis drugiot ne mozes ni sam da spiesh na mir.

но од друга страна ако србија влезе во еу (а најверојатно ќе влезе) Косово може да се збогува од членство, ќе има комбо од Грција + Србија + Италија кои нема да сакаат влез на истото
A ti kako mislish bez da se reshi problemot so Kosovo Srbija ima shansi da se clenuva na evropa . NIKOGAS.
Zar zaboravi deka poveke od EU clenovi ja priznale Kosovo za nezavisna drzava. Zapamti ova sto rekov ke ti treba za idnina.

И така тоа ќе си биде мафијашка творевина во која секој нормален човек нема да сака да влезе и каде што се ќе оди преку нелегален шверц на дрога, оружје, крадени коли и проституција, со според некои стастистики 90% невработеност
I sto sega, sve sto si spomnel ovde gi ima denes vo Makedonija.
Denes eden od moj rodnina saka linia da dobie za avtobusi.
nekoj od vladata rekol nema problemi, se ke ti resime. Iako on zakonski gi ispolnuva site normi za firmata. 5000 EU treba da mu stavi na dzep na korupnikot. Rabotava zavrsuva dokumenti zemas i parite ke di predavas, ( na X person)
Toj ti e eden od VMRO Makedonec. Eve ti korupcija.
Sakash ushte ....
A idi toa probaj dali smesh vo Kosovo da prvish, ne drugarce prvo da sredime korupcijata vo Mk pa potoa da zborime za komshite.

Sedi krivo, zbori pravo.....

Србија нема власт над косово од времето на антисрбинот Тито кој крадеше од нашите пари за да го гради косово каде животниот стандард тобоже бил на многу ниско ниво за да сега дојдат албанците и да речат се што направивте со ваши пари сега е наше.Светските силници велат тоа е правда но нема да остане за долго таа "правда" на сила,таа "правда"ќе мора да биде заменета со нова исто како и во Македонија. Осетивме што значи американска демократија и на своја кожа ваљда му е сега јасно на македонскиот народ каква е намерата на моменталните "светски силници"во врска со Македонија и кон каков пакт сака да се приклучи Македонија.
gde zivis bre ti. U jupter, neptun.

Tito ukradel pari i gradil Kosovo. Dali ti so otvoreni oci pisuvas ili sonuvas na noze.
Znaci cela Srbija rabotel a Kosovo se gradel, ili obratno TREPCA RADI BEOGRAD SE GRADI.
E neka se gradi denes, ako moze. Ete 10 God nemate Kosovo dali se obogativte.
nemoj ovde so cetnicki recnik da ni zboruvas.

Idi te bajke tvoji babi pokazi ........

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Силбер ,ти се зезаш или комплетно си полудел? Сите крадени коли од Мк одат во косова, најголеми мафијаши се од косово, косово има 90% невработеност. Овие приказни иди кажувај им ги у Швајцарија, нема зошто да лажеш тука по форуми срамота ти е за возраста. Па јас тука гледав пред некоја недела во Њу Џерси фатија албанска банда од косово имаа два приватни авиони со тони хероин носеле преку косово во холандија па од таму во америка. Мислам, сам на себеси штета си правиш , штитиш мафијаши. Мислиш дека тоа се добри луѓе? Или онака ко србите, шешељ супер беше аркан супер беше само зошто е србин. Да, Ругова беше супер али премиеров ви е масовен убица и пак си го подржувате. Станавте исти како Србите, и тоа е најтажната работа. И те молам кажи факти а не Косово не е такво. Ај вака, Шешељ е најдобар тип во историјата. Зошто? Па онака. Е тоа е твојот одговор во однос на Косово. Имаш статистика колку криминални дела е прават во косово? колку дрога поминува низ него?

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Силбер ,ти се зезаш или комплетно си полудел? Сите крадени коли од Мк одат во косова, најголеми мафијаши се од косово, косово има 90% невработеност. Овие приказни иди кажувај им ги у Швајцарија, нема зошто да лажеш тука по форуми срамота ти е за возраста. Па јас тука гледав пред некоја недела во Њу Џерси фатија албанска банда од косово имаа два приватни авиони со тони хероин носеле преку косово во холандија па од таму во америка. Мислам, сам на себеси штета си правиш , штитиш мафијаши. Мислиш дека тоа се добри луѓе? Или онака ко србите, шешељ супер беше аркан супер беше само зошто е србин. Да, Ругова беше супер али премиеров ви е масовен убица и пак си го подржувате. Станавте исти како Србите, и тоа е најтажната работа. И те молам кажи факти а не Косово не е такво. Ај вака, Шешељ е најдобар тип во историјата. Зошто? Па онака. Е тоа е твојот одговор во однос на Косово. Имаш статистика колку криминални дела е прават во косово? колку дрога поминува низ него?

Мислам дека најпаметен ти се праиш од сите тука ..
Ако некого оптужуваш за мафија тогаш одете по ред :
Секој коментар ти е ист :wink:
http://www.alo.rs/vesti/22962/Srpska_mafija_osma_na_svetu
Srpska mafija osma na svetu!
Ponedeljak - 04.01.2010
Na top-listi najjačih mafija na svetu, koju su uoči praznika objavili londonski „Dejli njuz“ i španski „Dijario“, srpska mafija zauzela je visoko osmo mesto, rangirajući se ispred i albanske i mafije sa Jamajke.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Косово е мафијашка држава. Докажи дека не е така, а не одма со вреѓање. Не можеш да ме навредиш никако, само си покажуваш дека си пристрасен и субјективен, а очекуваш некој да биде објективен во однос на тебе. Засрами се малце.
п.с. не ти се отвара линкот.
п.п.с. кога нема да има мафија во косово нема да бидат исти коментарите.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Косово е мафијашка држава. Докажи дека не е така, а не одма со вреѓање. Не можеш да ме навредиш никако, само си покажуваш дека си пристрасен и субјективен, а очекуваш некој да биде објективен во однос на тебе. Засрами се малце.
Не вреѓам јас никого .
Ако веке се бавиш со такви статистики тогаш почни со ред ..
Кај може Косово да е мафијашка држава човек , кога полицијата од цел свет таму е присутна.
мене ми се отвара : http://www.alo.rs/vesti/22962/Srpska_mafija_osma_na_svetu
еве и тука : http://209.85.135.132/search?q=cache:8fMKG_5rzzcJ:www.naslovi.net/2010-01-04/izvor/alo/+Srpska+mafija+osma+na+svetu!+Ponedeljak+-+04.01.2010+Na+top-listi+najjačih+mafija+na+svetu,+koju+su+uoči+praznika+objavili+londonski+„Dejli+njuz“+i+španski+„Dijario“,+srpska+mafija+zauzela+je+visoko+osmo+mesto,+rangirajući+se+ispred+i+albanske+i+mafije+sa+Jamajke.&cd=2&hl=en&ct=clnk

Член од
18 декември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
18
Silber:
A ti kako mislish bez da se reshi problemot so Kosovo Srbija ima shansi da se clenuva na evropa . NIKOGAS.
Zar zaboravi deka poveke od EU clenovi ja priznale Kosovo za nezavisna drzava. Zapamti ova sto rekov ke ti treba

gde zivis bre ti. U jupter, neptun.

Tito ukradel pari i gradil Kosovo. Dali ti so otvoreni oci pisuvas ili sonuvas na noze.
Znaci cela Srbija rabotel a Kosovo se gradel, ili obratno TREPCA RADI BEOGRAD SE GRADI.
E neka se gradi denes, ako moze. Ete 10 God nemate Kosovo dali se obogativte.
nemoj ovde so cetnicki recnik da ni zboruvas.

Idi te bajke tvoji babi pokazi ........[/quote]

Јас како што знам проблемот за косово е решен во 99 година со потпишаниот договор дека косово останува во составот на тогашна Југославија денешна Србија.Не само Србија туку и Македонија работеше за да се гради Косово.За жал денес во Косово живат гладни Срби(не дека албанците не се гладни тие се гладни и боси одсекогаш и засеокгаш),несреќни Срби но горди и чесни Срби кој ја спасуват дужата на Српскиот Ерусалим и нема сила нема казна нема закана доволно голема и страшна која би натерала било кој чесен и поштен Србин да каже дека косво не се срцето на Србија.Србија веќе неможе на свој терет да ѓи одржува албаците на косово и Србија во најскоро време од нив ќе се отараси (по било кој можен пат).Запамти го убаво ова бидејќи истото ќе се случи и кај нас во Македонија

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Јас како што знам проблемот за косово е решен во 99 година со потпишаниот договор дека косово останува во составот на тогашна Југославија денешна Србија.Не само Србија туку и Македонија работеше за да се гради Косово.За жал денес во Косово живат гладни Срби(не дека албанците не се гладни тие се гладни и боси одсекогаш и засеокгаш),несреќни Срби но горди и чесни Срби кој ја спасуват дужата на Српскиот Ерусалим и нема сила нема казна нема закана доволно голема и страшна која би натерала било кој чесен и поштен Србин да каже дека косво не се срцето на Србија.Србија веќе неможе на свој терет да ѓи одржува албаците на косово и Србија во најскоро време од нив ќе се отараси (по било кој можен пат).Запамти го убаво ова бидејќи истото ќе се случи и кај нас во Македонија
Offf offff. Ne mi se zboruva so slepi. Jas kazam eve ispred tebe volkot a ti mi kazuvas gledaj gi tragovite na volkot.

Abre covece bozji pa i SLO , HR , BIH, bese dogovoreno deka se EX YU teritorija ..... KADE SE DENESKA. Ajde vrati gi nazad.

Ajde idi te molam i igraj si so kukli.

Ti se Otvara ti se OTVARA linkot samo so toa zaedno i d`hupkata isto ti se otvara da ja zboris istinata. (stari trik nova budalastija) . Ne se otvara a??? Kaj vas sekoj den vo srbija se ubivat politicari i presednici.
Ajde be , so koj zboris ti ???
I kaj se naodjas???

Kajgana Shop

На врв Bottom