ErT
Console Dude
- Член од
- 17 ноември 2007
- Мислења
- 2.208
- Поени од реакции
- 265
Друже не знам шо ти е толку смешно но тоа е така. И јас сум за PS3 и имам PS3 но дека во графичкиот дел Xbox е подобар тоа стои. Изгубив еден цел ден во пребарување на нет на тестови, споредби, стручни мислења во однос на хардверот и јебига тоа е тоа, после тоа не можев да спијам цела недела:nesvest:.
Она шо го рече за игрите горе тоа се игри правени за PS3 и тие МОРА да изгледаат супер (па затоа се ексклузиви) но и тие и сите други игри на PS3 работат со заклучен фрејм-рејт на 30 фрејма и ништо повеке а на Xbox фрејм-рејтот не е заклучен и се движи околу 60-70 фрејма + антиалајзинг шо значи дека сите други игри кој се правени за двете платформи подобро изгледаат на Xbox 360 но тоа се нијанси кој нормален играч не ги гледа (мене лично не ми значи).
Кај мене пресудно да земам PS3 беше тоа шо е комплетен мултимедијален систем -Blu ray, Wi-Fi, usb, HDD, free on-line и ТО!
Мех, затоа што се ексклузиви а? :pos2:. Епа кажи ми зошто ексклузивите на 360ката не изгледаат подобро од овие на ПС3? На пс3 сите викаат потешко се програмира, која е сега поентата? Потешко да се направи игра, а подобро изгледа. Хех, не гледај ти на мултиплатформски игри, ако гледаме така, ПЦто ги шие на сите конзоли. Баш ексклузивните игри треба да ги споредуваме. Иначе еве Dragon Age Origins изгледа подобро на ПС3ката, и шо сега? Како може една да изгледа подобро на ПС3ката друга на 360ката? Значи финтата е во правењето на играта. Девелоперите направиле на едната конзола да биде подобро, тоа е тоа. Иначе треба да се разликуваат ексклузивните игри (зборувам за графика). :smir: