Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Лол пиштолов закон беше =) И таа ракавицата THe power glove !

mmsalesconsoles.jpg

Nintendo, Microsoft and Nintendo were able to shift 1.21 million consoles in March 2010, up from 1.15 million in March 2009. Responsible for the growth is the Playstation 3, which grew its performance from 218,000 units last year to 313,900 this year. Microsoft’s Xbox 360 was virtually flat (330,000 units in March 2009 versus 338,400 in March 2010), Nintendo’s Wii continues to drop year over year (601,000 versus 557,500 units).

Златни времиња

zapper_50164.jpg
Колку пари само се правеа на адаптери.:helou:

Не знам што го тупиш со продажба. Кој фактор е таа во дискусијава? :)

И Bentley се продава 500.000 пати помалце од Fiat Punto - значи подобра кола е вторава?

Ајде вака да речиме пунтото и бентлито да беа иста цена еве 100$ разлика ќе имаше споредувања кое е подобро кое е попродадено зошто е тоа така ЌЕ ИМАШЕ?

Епа ова ти е исто мора да се споредува токму и затоа е темава. Што да правиме муабет на темава колку добра била год ов вар а хало не чинела? Мора малце и вакви муабети.

Ова требаше да е година на пс3 ама некако не е . Не им оди како што треба.

Ајде вака да речиме пунтото и бентлито да беа иста цена еве 100$ разлика ќе имаше споредувања кое е подобро кое е попродадено зошто е тоа така ЌЕ ИМАШЕ?

Епа ова ти е исто мора да се споредува токму и затоа е темава. Што да правиме муабет на темава колку добра била год ов вар а хало не чинела? Мора малце и вакви муабети.

Ова требаше да е година на пс3 ама некако не е . Не им оди како што треба.

Како што гледам, со сликиве, како да сакаш цело време да "докажеш" дека xbox е боље од ПС3, али некако не ти оди.:smir:

требало мод. да стави и анкета да се видат мислењата по просто,вака мора да се читаат сите постови
он топик: PS 3 мислам дека е за нијанса подобар од 360ката:salut:

требало мод. да стави и анкета да се видат мислењата по просто,вака мора да се читаат сите постови
он топик: PS 3 мислам дека е за нијанса подобар од 360ката:salut:

a jas ke ti vratam deka xbox360 e za nijansa podobar od ps3 i so sega ??? glupi mi se ovie sporedbive ama ajde interesno e koga citas kako nekoi se karaat za gluposti

Секој има право на свое мислење НО факти се сосема друга работа.
Не знам шо толку дискусија околу ова кога многу е просто, треба техничките карактеристики да се прочотаат и се е јасно:toe:.

ПС3-ката има подобар покомплексен процесор (Cell microprocessor) на 3.2 Ghz составен од еден главен процесор -Power Processing Element (PPE)- и 8 под процесори -Synergistic Processing Elements (SPEs)- од кој еден е фабрички иклучен а од останатите 7 еден е резервиран за оперативниот систен на конзолата.
Графичката е NVIDIA RSX 'Reality Synthesizer шо у превод значи GeForce 7800 256 MB GDDR3 и е послабата точка во однос на XBOX 360 пошо нема подршка за anti-aliasing.
Има Blu-ray читач, Wi-Fi, Bluetooth 2.0, PSN (бесплатно играње) ..... Другото е горе доле исто

Xbox360 има Тriple-core 3.2Ghz IBM Xenon процесор составен од 3 PPE процесори многу слични на процесорот на PS3 со по две подјадра со шо извршуваат работа како 6 процесора.
Е сеа целата работа ја вади графичката која е од ATI Xenos шо у превод значи ATI Radeon X1900 која подржува 4X multisample anti aliasing со што игрите на Xbox изгледаат за нианса пооштро и пореално ФАКТ!
НО НЕМА Blu-ray, Wi-Fi, Xbox LIVE се наплаќа, на хардот неможе на се стави видео материјал од комјутер па да се гледа:kesa:, едини плус се пиратски игри:smir:

Ова се ФАКТИ а се е друго индивидуално кој шо сака!!!

Секој има право на свое мислење НО факти се сосема друга работа.
Не знам шо толку дискусија околу ова кога многу е просто, треба техничките карактеристики да се прочотаат и се е јасно:toe:.

ПС3-ката има подобар покомплексен процесор (Cell microprocessor) на 3.2 Ghz составен од еден главен процесор -Power Processing Element (PPE)- и 8 под процесори -Synergistic Processing Elements (SPEs)- од кој еден е фабрички иклучен а од останатите 7 еден е резервиран за оперативниот систен на конзолата.
Графичката е NVIDIA RSX 'Reality Synthesizer шо у превод значи GeForce 7800 256 MB GDDR3 и е послабата точка во однос на XBOX 360 пошо нема подршка за anti-aliasing.
Има Blu-ray читач, Wi-Fi, Bluetooth 2.0, PSN (бесплатно играње) ..... Другото е горе доле исто

Xbox360 има Тriple-core 3.2Ghz IBM Xenon процесор составен од 3 PPE процесори многу слични на процесорот на PS3 со по две подјадра со шо извршуваат работа како 6 процесора.
Е сеа целата работа ја вади графичката која е од ATI Xenos шо у превод значи ATI Radeon X1900 која подржува 4X multisample anti aliasing со што игрите на Xbox изгледаат за нианса пооштро и пореално ФАКТ!
НО НЕМА Blu-ray, Wi-Fi, Xbox LIVE се наплаќа, на хардот неможе на се стави видео материјал од комјутер па да се гледа:kesa:, едини плус се пиратски игри:smir:

Ова се ФАКТИ а се е друго индивидуално кој шо сака!!!

Подобра графика на 360ката? :pos2::pos2: . Кога ќе има подобра графика од Килзон 2, од Анчартед 2 и од GoW3, да ми се јавиш друже. :)

Пред да продолжите да се кољете тука , Ерт не заборавај само една мала битна ствар а тоа е smart programing :smir: Тоа ги прави ГоВ3 и Анчартед тоа што се , на 360 сеа прва таква е Алан Вејк па ке видиме како ке излезе .

Пред да продолжите да се кољете тука , Ерт не заборавај само една мала битна ствар а тоа е smart programing :smir: Тоа ги прави ГоВ3 и Анчартед тоа што се , на 360 сеа прва таква е Алан Вејк па ке видиме како ке излезе .

Брат, јајцава цитрони ми ги напрај со то смарт програминг. :pusk:
Смарт програминг или оптимизација или како сакаш наречи го, тие успеале да направат игрите да изгледаат извонредно. Кога купуваш кола не прашуваш како ја направиле туку шо мотор има и колку оди.

by: Dameon White
April 18, 2010
There has been quite a lot of possible evidence floating around the Internet suggesting that Ubisoft's Splinter Cell: Conviction may be heading to the PS3. First, there was mention of a PS3 version mixed in with the title platforms and then the game's Lead Programmer even mentioned it on his LinkedIn profile. Lets also not forget how comments about the PS3 game seem to not be receiving a definite no.

On Friday, GamesRadar posted an excellent argument as to why Splinter Cell: Conviction will go to the PS3 and we're inclined to agree with those assessments on the basis that they are 100% true.

Well, as of right now we might have a little more evidence that we don't know how we possibly missed this that suggests this game is indeed going multiplatform.

What's Missing on this box?

If you've noticed, there's no Only on Xbox tag on the box. 'But, the game is also available on PC!' you exclaim? Well, when has that ever stopped the powers at be from still putting that tag on the box? Remember, according to Microsoft's own mouth they consider a game to be an exclusive as long as it's not available on another console. They don't count the support for PC as grounds for non-exclusivity.

And, before you begin saying that Microsoft doesn't do that any more you may want to take a look at the boxart for the last exclusive released that was also on PC, Metro 2033.

If you were bragging about this game to your PS3 owning friends you might want to stop, as things are not looking in 360's favor for this remaining an exclusive much longer.

Сега шо прајме? Ви текнува лани кога се турија од фалење на Е3 Only On Xbox? Ете им :)

Подобра графика на 360ката? :pos2::pos2: . Кога ќе има подобра графика од Килзон 2, од Анчартед 2 и од GoW3, да ми се јавиш друже. :)

Друже не знам шо ти е толку смешно но тоа е така. И јас сум за PS3 и имам PS3 но дека во графичкиот дел Xbox е подобар тоа стои. Изгубив еден цел ден во пребарување на нет на тестови, споредби, стручни мислења во однос на хардверот и јебига тоа е тоа, после тоа не можев да спијам цела недела:nesvest:.
Она шо го рече за игрите горе тоа се игри правени за PS3 и тие МОРА да изгледаат супер (па затоа се ексклузиви) но и тие и сите други игри на PS3 работат со заклучен фрејм-рејт на 30 фрејма и ништо повеке а на Xbox фрејм-рејтот не е заклучен и се движи околу 60-70 фрејма + антиалајзинг шо значи дека сите други игри кој се правени за двете платформи подобро изгледаат на Xbox 360 но тоа се нијанси кој нормален играч не ги гледа (мене лично не ми значи).
Кај мене пресудно да земам PS3 беше тоа шо е комплетен мултимедијален систем -Blu ray, Wi-Fi, usb, HDD, free on-line и ТО!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom