Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Е што е интересно во она? Ништо исто како со џојстикот да играш. А би било филм да се фрлаш под маси столови дома :smee::smee:

да, ако си сопственик на хала од 500 квадратни метри и проџектор од 150 инчи :wink:

Не би требало да е финален изглед тоа. Барем така имам читнато некаде

па затоа реков ако се пуштени у продажба, може само експериментираат.

Е што е интересно во она? Ништо исто како со џојстикот да играш. А би било филм да се фрлаш под маси столови дома :smee::smee:

Не би требало да е финален изглед тоа. Барем така имам читнато некаде

Финтата е новиот производ на Сони да биде привлечен и за обичниот кежуал гејмер и за ХАРДКОР гејмерите. Со мувот ќе биде доста полесно да се нишани (барем така изгледа), така да идеата им е да ги привлечат и хардкор гејмерите. Додека децата што играат Хало 24/7 СИГУРНО нема да купат Натал за правење склекови пред ТВ.

PlayStation 3 owners in the U.S. really like their broadband connection, even more than Xbox 360 and Wii owners. According to research firm The Diffusion Group, 78 percent of PS3 users have their console hooked up to the internet, while Xbox 360 and Wii users have 73 and 54 percent respectively.

The higher percentage of online users likely has to do with the free PSN and built in Wi-Fi. The Diffusion Group also says that having consoles connecting to the internet not only enhances gaming, but it also allows for more online media, such as movie rental services.

Of course, PS3 has some great online games, and we wouldn’t be surprised if that 78 percent increases in the near future.

Еве нова статистика :). :smir:

Финтата е новиот производ на Сони да биде привлечен и за обичниот кежуал гејмер и за ХАРДКОР гејмерите.

Финтава е што сите хард кор гејмери имаат пс3 и хбох. ПРАВАТА финта е да се привлечат што повеќе НОВИ. Ето пример за натал една од првте игри ќе биде ЈОГА.
Е на тоа ќе се радуваат кога СИТЕ ќе сакаат да ја купат и релаксираат. Истот што го направи нинтендо со фитенс. Мислиш им е гајле нив што немале графика? НЕ ајпродавана конзола зошто е дека ги влечи хард кор играчите?

А ви честитам што излеговте први со онајл. Редно време беше ем е фрее ем не играте :smee:

Финтава е што сите хард кор гејмери имаат пс3 и хбох. ПРАВАТА финта е да се привлечат што повеќе НОВИ. Ето пример за натал една од првте игри ќе биде ЈОГА.
Е на тоа ќе се радуваат кога СИТЕ ќе сакаат да ја купат и релаксираат. Истот што го направи нинтендо со фитенс. Мислиш им е гајле нив што немале графика? НЕ ајпродавана конзола зошто е дека ги влечи хард кор играчите?

А ви честитам што излеговте први со онајл. Редно време беше ем е фрее ем не играте :smee:

Што кажа еј, звер. :tv:

Кој те прашува дали е генерално, во бизнис смисла, правилен потегот на Microsoft или не? :)

Збориме за тоа дека Natal не е за посериозен гејминг, бар од виденото. Ако беше изводливо тоа, веќе Nintendo ќе го измислеше...ако ме сфаќаш. : )
Јесда и од Sony е безвезна "иновација" ова, како кога начукаа сензори на SixAxis-от пред премиера, само за да бидат "иновативни"...

Нема што, според мене Natal ќе биде како технолошки демонстратор, а маливе црнии Wii контролери на Sony ќе направат каква-таква популарност. Останува да видиме.

Metal Gear Solid излегува и на хбох. Видоа дека нема ќар од само една конзола па наредниот дел ќе го издаваат и на хбох.

Ето уште една игра за која нема да ми ја пукате главата појќе . Се мислам која ќе биде следна :smee::smee:

Metal Gear Solid излегува и на хбох. Видоа дека нема ќар од само една конзола па наредниот дел ќе го издаваат и на хбох.

Ето уште една игра за која нема да ми ја пукате главата појќе . Се мислам која ќе биде следна :smee::smee:

Ау ќути, угнетените Xbox360 boys.
Барем таа игра отсекогаш била PS игра, а не како Alan Wake, прво PC, па само на X-от.
Знаеш дека од постоењето на Xbox ниедна негова ексклузива не отишла на Playstation, а обратното се има случено повеќе пати?

Што мислиш, зашто е тоа така?

Ау ќути, угнетените Xbox360 boys.
Барем таа игра отсекогаш била PS игра, а не како Alan Wake, прво PC, па само на X-от.
Знаеш дека од постоењето на Xbox ниедна негова ексклузива не отишла на Playstation, а обратното се има случено повеќе пати?

Што мислиш, зашто е тоа така?

Абе интересно ми е мене што се тешите дека некои игри не можеле да се направат на хбох. Истиот муабет со метал геар хбохот неможел да издржи и БАМ наредно кажуваат доаѓа на хбох.

Интересно е истиот муабет и со финал фантази и СО МНОГУ ДРУГИ. А ако не грешам метал геар е првата експлузивна игра која прави бумм на пс3, ама од ега ќе прави боом и на хбох :smee:

Абе интересно ми е мене што се тешите дека некои игри не можеле да се направат на хбох. Истиот муабет со метал геар хбохот неможел да издржи и БАМ наредно кажуваат доаѓа на хбох.

Интересно е истиот муабет и со финал фантази и СО МНОГУ ДРУГИ. А ако не грешам метал геар е првата експлузивна игра која прави бумм на пс3, ама од ега ќе прави боом и на хбох :smee:

Чоече, Xbox веќе има еден МГС, МГС2ката. Меѓутоа, Коџима не работа на новата МГС. Новата МГС нема да биде со Снејк (fail). Вистинскиот МГС ќе биде на ПСП, а се вика Peace Walker. 360ката никогаш нема да го добие Снејк, то е то :).

Епа не може. MGS 4, Uncharted, God of War, тоа се технолошки напредни наслови кои ја искористуваат моќта на PS3-то. Факт е дека е појако за нијанса, затоа е поскапо.

И не, не може да ја издржи MGS4, ама затоа ќе добие своја оптимизирана MGS. Знаеш дека глуп муабет ми вртиш сеа?

Као ако ја има Splinter Cell на Xbox 360 ама исто и на Nintendo DS, значи DS-от е јак колку Xbox-от? : )

mmsalesconsoles.jpg

Nintendo, Microsoft and Nintendo were able to shift 1.21 million consoles in March 2010, up from 1.15 million in March 2009. Responsible for the growth is the Playstation 3, which grew its performance from 218,000 units last year to 313,900 this year. Microsoft’s Xbox 360 was virtually flat (330,000 units in March 2009 versus 338,400 in March 2010), Nintendo’s Wii continues to drop year over year (601,000 versus 557,500 units).

Златни времиња

zapper_50164.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom