Африкански Куп на нации Ангола 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Gogi-ManUtd
  • Време на започнување Време на започнување
Одлично изработен натпревар на БСК,поточно ништо изиграно од страна на Гана.Во продолжение два гола на БСК со црвен картон на Ебуе.Најважно ми донесе пари мене:vozbud:

Денес мислам дека Нигериja ке победи Бенин ,а Египет Мозамбик.

Ги дупнаа БСК..не за друго,чист гол им поништија..ама тоа е :)

Од кол на кол, колот в г'з. Е тоа им се случи на БСК. Не успеаа да издржат 2-3 минути, кој им е крив. :toe: Инаку криво ми е што Ангола отпадна, играа добро, но то е то. btw, Египет 1-1 Камерун, на полувреме. Се надевам на победа на Египет, а вечер на победа на Нигерија. :wink:

3-1 за Египет во продолженијата,има уште помалце од 20 мин.
Третиот гол на Египет и не беше баш гол,зашо не ја помина топката линијата.
Како и да е,најверојатно Египет оди понатаму.

Толку и од Камерун...нека си ги пакуваат куферите. Заслужено си води Египет иако најпрвин губеа. Само криво ми е што ги имав кец на ливче, а после 90 минути беше 1-1. И во продолженија 2 гола за 3 минути. :tapp:

Лека полека работите си доаѓаат на своие место. Очекувам Египет повторно да го освои овој куп. Едното полуфинале Гана-Алжир ќе биде доста неизвесно, но сепак мислам дека на крај Алжир ќе биде тој кој ќе му се радува на финалето. Победникот од Замбија-Нигерија, кој ќе му се спротистави на Египет мислам дека нема капацитет да го совлада. Затоа очекувам финале Египет-Алжир кое ќе заврши со тесна победа на египетќаните

Египет и дефинитивно без некоја ѕвезда(бидејќи се бројат на прсти во Африка премногу ги ценат)но со тимска игра е најквалитетната репрезентација на Црниот Континент.:nesvest:

БСК многу разочараа!!

Иначе очекувам Нигерија да постигне гол ...

Final: Nigeria - Egypet мислам дека ке биде!:toe:

Готово, Нигерија/Замбија треба да се минат у полу и после у финале со Алжир веројатно, Гана ќе испаднат... Египет освојуваат!

Толку и од Камерун...нека си ги пакуваат куферите. Заслужено си води Египет иако најпрвин губеа. Само криво ми е што ги имав кец на ливче, а после 90 минути беше 1-1. И во продолженија 2 гола за 3 минути. :tapp:
Мислиш 1 :icon_mrgr

Моментално,Замбија и Нигерија шуткаат пенали 2-1 за Замбија...

Нигеријаа :vozbud:
Еве го мојот фаворит со бледо издание но во полуфинале :helou:

Нигерија се провлече дефинитивно. Не очекував дека може толку слабо да изиграат Нигерија против Замбија мислев дека ќе ги преслушаат. Јакубу дрво, барем кога влезе Мартинс малку од малку живна Нигерија.
Камерун испадна:(:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom