Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Знам дека сите сте запнале за лошите трансфери на Бенитез, па што да прави човекот кога ќе му дадам 15 милиончиња и ќе му речат донеси 3ца играчи, после уште 15 за 2ца, и цело време така, па 20 милиони има најмногу дадено за Торес и Аквилани... Го донесе Чаби Алонсо за само 10 милиони... Сега ќе има 100 милиони, мислите дека пак ќе носи играчи од типот на Деген, Нгог и тој гркот, нема шанси... А и тоа што нема да биде он само задолжен за трансфери тоа му доаѓа плус...

Дек0 покрај Лусио и Самуел,можеш само да сонуваш како Адриано ни дава гол,освен ако не носи со него некој калаш поклон од другарите негови :pos:

Еве бе нека даде еден,ама Милито два ке даде :icon_lol:

Шала на страна,ни јас не го сакам Кајт во Интер,не знам кој ташак ке ни е,имаме напагачи полна капа,среден ред играч ни треба у курафте,некој налик Снајди.Јас мислам дека Еден Хазард од Лил најдобро би се снашол покрај Снајди,брз и експлозивен играч,има добар шут мајке ми.Но прв избор се разбира,Хамшик !
Потоа Гуркуф,мада не верувам да го доведеме овој...а кое ебење би било да го земеме и во дерби им пука гол на пензионерите...кој секс ке биде тоа :pos:
Еден од овие мора да се доведе,најпотребни се сега во Интер,а потоа одбраната,некоја алтернатива што ке се задоволи да седи на клупа,некој ко Мексес :D
Не се секирам за засилувањава,ама баш ич,пошо знам дека Морати и Бранка,а до некаде и Бенитез ке направат вистински решенија за засилувањата,посебно Бранка...човекот има сетило и пол да намириса добар трансфер у пм :)
Едерсон баце... ЕДЕРСОН

Знам дека сите сте запнале за лошите трансфери на Бенитез, па што да прави човекот кога ќе му дадам 15 милиончиња и ќе му речат донеси 3ца играчи, после уште 15 за 2ца, и цело време така, па 20 милиони има најмногу дадено за Торес и Аквилани... Го донесе Чаби Алонсо за само 10 милиони... Сега ќе има 100 милиони, мислите дека пак ќе носи играчи од типот на Деген, Нгог и тој гркот, нема шанси... А и тоа што нема да биде он само задолжен за трансфери тоа му доаѓа плус...

Биди реален малце за трансфериве . Тогашните 20 милиони фунти беа 30 милиони евра , и плус Луис Гарсија , кој што газеше во тоа време и сигурно бил проценет на 10 милиони евра . Друго , лани Рафа имаше потрошено највеќе пари во Премиер лига за трансфери ( колку што се сеќавам над 55 милиони евра , не ме држете за збор ) , значи повеќе од Манчестер , Челзи и Арсенал .
Ја знам дека нема да има слобода во трансфери , ама Маскерано и Кајт се играчи што најмалку му требаат на Интер во моментов , НАЈМАЛКУ , а токму овие двајца се најповрзувани со Интер ( што немора да биде случај дека ќе дојдат )

Не кобам....... Лукас е неродено дете на Бенитез, Кајт љубимец!

Затоа велам дека големи се шансите да бидат тие двајца во пакет со Бенитез.... иако според мене (досеа неам пишано тука) мислам дека Бенитез нема шанси да седне на клупата на Интер!

погоре прочитав дека на бенитез ќе му бидат скратени правата да си бира сам тој играчи ако прифати да дојде во интер, така да мислам дека морати ако слушни за нив 2, ќе го избрка уште недојден...
читам погоре многу трансфер шпекулации за кој да дојди или не, но мислам дека на интер не му треба речиси ништо, само малку освежување. пари има, па така треба многу паметно да се потрошат, па и да се даде некое милионче повеќе, но тоа би се вратило дупло.
хамшик би требало да биде приоритет, млад е, ја познава добро лигата и начинот на игра и на живот, па би му требало само да се прилагоди на стилот на игра на интер, што и не е проблем. за него ако треба и 30-35 да се издвојат нема да биде штета. можи да игра во наредните 10 години без проблем (ако се биде во ред).
ван дер варт- исто како и со снајдер мислам дека би бил! би се снашол одлично, заедно со неговиот другар би биле одлични во средина! и за него не треба да се штеди!
кјаер! млад, но веќе стабилен дефанзивец, еден од најдобрите на неговата позиција. има големо искуство, ја знае италијанската лига и начинот на живот, па би требало само да се прилагоди на начинот на игра на интер (како хамшик). ако се биде во ред, би требало да игра во следните 10 години без проблем. плус, треба да се има предвид дека одбраната и не ни е баш млада, па сега е моментот да се донеси овој игра и да не се жалат пари за него. ако бара палермо и 20 милиони да се дадат, но верувам дека и за помалку би се зел.
таиво (марсеј). профил на играч каков што му треба на интер, евтин е, веќе докажан, млад (25 мислам) и игра добро и во одбрана и во напад. за 10-15 милиончиња одма иди.
во нападот ништо не ни треба (освен ако си оди балотели), па шанса треба да добие дестро и некој помлад од младинскиот тим. кутињо мислам дека не би требало да оди на позајмица, кога е веќе тука нека добива шанса со послабите и не често барем дури не се навикни на стил на игра и сл.
значи за едно 80 милиони, би се составил екстра јак тим, со млади и перспективни, но докажани играчи кои би биле носители на игра долго време. плус ќе се извлечи некое евро од мунтари, можи и од мансини, кварезма, а ако дојди кјаер, и од киву!
позз за сега

Ако го играат детево , ако не го дадат на позајмица мислам дека нема да ни треба ништо , ваков профил на играч му треба на Интер , каква чест ќе му биде да игра со капитенот на Бразилска репрезентација и со првиот голман , ќе го средат , мислам дека може да биде зверотина кај нас , иднината да ја темелат на негов грб . БРАВО

Биди реален малце за трансфериве . Тогашните 20 милиони фунти беа 30 милиони евра , и плус Луис Гарсија , кој што газеше во тоа време и сигурно бил проценет на 10 милиони евра . Друго , лани Рафа имаше потрошено највеќе пари во Премиер лига за трансфери ( колку што се сеќавам над 55 милиони евра , не ме држете за збор ) , значи повеќе од Манчестер , Челзи и Арсенал .
Ја знам дека нема да има слобода во трансфери , ама Маскерано и Кајт се играчи што најмалку му требаат на Интер во моментов , НАЈМАЛКУ , а токму овие двајца се најповрзувани со Интер ( што немора да биде случај дека ќе дојдат )

Ги имам пред мене сите трансфери на Бенитез и баш за 2009та има само 3 играчи купено, значи Аквилани 20.000.000. и Глен Џонсон 17.000.000 и последниот не вреди да се спомнува Гркот за 1.500.000... Не сум сигурен дали се фунти или евра али разликата не е голема...
А Луис Гарсија е 7.5 милиони евра ...
Ај сеа кажи Мурињо колку потроши првата сезона? Мансини, Мунтари и Кварезма, 3 пропаднати трансфер, единствено Мунтари првата сезона нешто изигра, али втората катастрофа...

Ги имам пред мене сите трансфери на Бенитез и баш за 2009та има само 3 играчи купено, значи Аквилани 20.000.000. и Глен Џонсон 17.000.000 и последниот не вреди да се спомнува Гркот за 1.500.000... Не сум сигурен дали се фунти или евра али разликата не е голема...
А Луис Гарсија е 7.5 милиони евра ...
Ај сеа кажи Мурињо колку потроши првата сезона? Мансини, Мунтари и Кварезма, 3 пропаднати трансфер, единствено Мунтари првата сезона нешто изигра, али втората катастрофа...

Да да , тие се трансферите за оваа година на Бенитез и се во фунти , значи да заокружимр околу 50 милиони евра .
Не викам дека и Мурињо не промашува трансфери , секој тренер има утка , тоа е факт .
Ама ако глеаш па на Мурињо трансферите оваа година Милито , Мота , Снајдер , Пандев , Лусио и еве Ето му го дадоа не го земе тој , ЗНАЧИ во една година Мурињо е поуспешен од Рафа колку што е во Ливерпул овие 5-6 години ( според мене ) , сакам да ти кажам дека рафа има многу утки , многу . И еве глеј , Рафа потрошил скоро 50 милиони евра , во премиер , а не се пласираше во први 4 , сакам да кажам дека и во Ливерпул му даваа пари и не ги користеше како што треба , не дека му даваат само 15 милиончиња како што викаш ти

Киелини ќе го сопре ... Ко таан алва ќе го јаде ...

И на почеток ка ланската сезона јадевте гомна вака...па сеа затоа ке играте во ЛЕ :icon_lol:

Инаку да и Едерсон може да се доведе,но се мислам дека Лион ке бара доста пари,а и прашање е дали ке го пуштат,екстра играч е и тој.

Коутињо таман летово да се даде на позајмница некаде од една сезона,на пример Киево,следна сезона си го вракаме и со Снајди парам парче праат :D

Да да , тие се трансферите за оваа година на Бенитез и се во фунти , значи да заокружимр околу 50 милиони евра .
Не викам дека и Мурињо не промашува трансфери , секој тренер има утка , тоа е факт .
Ама ако глеаш па на Мурињо трансферите оваа година Милито , Мота , Снајдер , Пандев , Лусио и еве Ето му го дадоа не го земе тој , ЗНАЧИ во една година Мурињо е поуспешен од Рафа колку што е во Ливерпул овие 5-6 години ( според мене ) , сакам да ти кажам дека рафа има многу утки , многу . И еве глеј , Рафа потрошил скоро 50 милиони евра , во премиер , а не се пласираше во први 4 , сакам да кажам дека и во Ливерпул му даваа пари и не ги користеше како што треба , не дека му даваат само 15 милиончиња како што викаш ти

Да те прочита ИОсоно ќе се изнервира зашто изгледа никој не го чита :pos: 10 пати постираше дека Бранка е најзаслужен за овие трансфери (а тие што ги кажав јас беа на Мурињо)...

Иначе еве најдов некоја интересна статија на шит.ком и доста реална, ќе ги издвојам подобрите делови...
No doubt Robbie Keane was a failed transfer. Benitez's fault? We assumed so at the time but we have since learned that Keane wasn't a player the Spaniard wanted - not without Gareth Barry in the mix at least.

Andrea Dossena was an undeniable flop, with one momentary exception at Old Trafford, and a sizeable financial loss. Jermaine Pennant too, the heaviest in fact. Fernando Morientes, yes, another failure in the transfer market on the part of Benitez. So in terms of players he bought that have since departed, three absolute disasters in six years, with a total loss of £14.5 million can be attributed to Rafael Benitez.

Толку вредеше само Кварезма(а може и повеќе)...

In that time, Manchester United brought the likes of Owen Hargreaves, Anderson, Michael Carrick and Dimitar Berbatov into their ranks, with a total value of in excess of £75 million. Perhaps not deemed complete failures yet but it's proof that even the best make transfer blunders. Juan Sebastien Veron, Louis Saha and Kleberson are further examples of that from days gone by.

Манчестер потроши т.е. фрли во вода 75 милиони и никој не го забележува, а сите ги забележуваат парите на Бенитез и тоа оние 1.000.000 за деген или гркот или нгог....

И на крај од статијава има дека ако се пресметаат трансферите и доколку се продадат тие играчи(или веќе се продадени) имаат профит од 8.000.000, што да кажеме за овие трансфери на Манчестер или нашите од претходната сезона....

И на крај, Бранка е тука :)

Изглеа Маикон изјавил дека останува .... На ФИ форумов има нешо али неможам линкот да го најдам до сорсот .... :)

Изглеа Маикон изјавил дека останува .... На ФИ форумов има нешо али неможам линкот да го најдам до сорсот .... :)
Мислам дека сорсот е Газета или Кориеро, ако не те мрзи прорчкај на тие сајтови како да прочитав такво нешто, пишуваше ако дојде Бенитез, Милито и Маикон нема да си одат...

Teжок преокрет на настаниве се деси со Маикон, вели дека сака да остане во Интер и ке го напушти тимот само кога Морати тоа од него ке го побара, односно ке се согласи за негова продажба, што значи Се е во рацете на Интер. Е сега со оглед на фантастичната финансиска состојба на тимот која е најдобра у последниве 20 години, плус немаат никаков долг, незнам што да кажам освен тоа дека доколку Морати го шитне Маикон во една ваква ситуација, ондак ке направи тежок суициден потег кој негативно ке се одрази врз клубот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom