Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Јас како што знам коа се потпишува нов договор со еден играч(на пример 4 години) неможе да се земе!!!Или па во друга ситација може али газдата одлучува цена која мора да ја плати клубот ако сака да го земе играчот.Па сеа ја како што знам тој газдата на Наполи е непријател со Морати и коа ке ни бапне 40 миљона ке се сликаме:toe:!
Така ти е кога читаш спортденес, он ако сака може и 100 години да е под договор со тимот, дал 2, дал 3, дал 4, сеедно, исто срање ти е, само што колку е подогло обрзан да седи во тимот, толку и цената ке биде поголема. Пример, Ето на година до крај на договор чинеше 20м евра, Максвел 5. Што мислиш, зашто Пандев не беше земен уште летото, зашто на година до крај на договор Лолипоп бараше 15м евра, цена која неда не беше аналогна на вистинската вредност на Пандев во тој момент.

Договорот нема никаква врска со достапноста на трансфер маркетот, истиот го обрзува играчот на верност кон клубот но доколку одредена понуда биде прифатена од тимот, тогаш се водат преговори со играчот и тој ја носи финалната одлука. Во моментов, единствен проблем со неговиот договор е што е долг и аналогно на тоа искеширана 30ка не му бега, мада, по 100ти пат, не правете вакви планови за играчи, еден единствен приоритет во моментов е тренерот.
Онаа комбинација која ја пишав погоре е фантазии, предобра е, успехот со истата е загарантиран, и без разлика кој играч да дојде, дури и некој неекспониран талент, во оваа моментална основа на Интер уз Капело ке се снајде ненормално добро.

Ја искрено воопшто не ни размислувам за нови имиња, се што сакам е Капело и само Капело, сите останатите кандидати ми се '' ризик '' кој не сакам да го гледам по Мурињо.
Грешка си,има голема врска еве ти пример Кака - Перез бара клаузула од 100 миљона ако сака некој клуб да го купи во време на договор!!

Грешка си,има голема врска еве ти пример Кака - Перез бара клаузула од 100 миљона ако сака некој клуб да го купи во време на договор!!

100 не, ама 50 милиончиња ако сака ова лето да го продаде, ќе бара, иако одигра ужасна сезона. Прва година од договорот му е, и нема шанси да биде продаден за пола од цената која бил купен.

Така ти е кога читаш спортденес, он ако сака може и 100 години да е под договор со тимот, дал 2, дал 3, дал 4, сеедно, исто срање ти е, само што колку е подогло обрзан да седи во тимот, толку и цената ке биде поголема. Пример, Ето на година до крај на договор чинеше 20м евра, Максвел 5. Што мислиш, зашто Пандев не беше земен уште летото, зашто на година до крај на договор Лолипоп бараше 15м евра, цена која неда не беше аналогна на вистинската вредност на Пандев во тој момент.
Тука се заеба Лотито,и на крај Пандев го земавме за без пари бидејки он одлучи дека сака да си иде!!За газдава на Наполи зборам дека нема шанси да ни го даде Хамшик испод 30 миљона бидејки он е во договор со Наполи ( читај не е слободен како што беше Пандев)

Не сум грешка, во Шпанија клаузулите се карактеристика за сите екипи, стандард во договорот им ставаат и откупна клаузула, истото не е карактеристика за Серија А на пример. Процесот на преговори е ист, без разлика дали има една, две или 10 години до истек на договор.

100 не, ама 50 милиончиња ако сака ова лето да го продаде, ќе бара, иако одигра ужасна сезона. Прва година од договорот му е, и нема шанси да биде продаден за пола од цената која бил купен.

Со таа повреда што ја имаше Кака и не е баш така ужасна сезоната, сепак човекот се чуваше за СП што е и реално да се очекува.

Думане човеку,напињаш веке еј !!!

Кој сакаш да ни биде тренер бе,тебе ли да те стаиме ???

од тебе во последно време ич не ми се пишува тука,подобро ми беше додека бев баниран,барем ве читав и знаев дека не можам да ти реплицирам,ама сега....посилно е од мене...

Читам интервју со Занети и глеам кажува дека сака да игра уште 2-3 годин:cuc::cuc::cuc:!!! Ова значи дека другата сезона ке игра сигурно(читај 38 години):cuc:и:cuc::cuc:!!Го прашале најтешки противници Кака и Недвед хехе,не го спомна Анри коа изгубија 1-5 дома тоа му беше најлоша утакмица бидејки топка не му зема!!Само за таа утакмица може да се каже дека изигра лошо а за другите но комент!!

Кире... во стариот договор на Хамшик има клаузула рецимо 5 милиони... во новиот има 10 милиони... друга разлика нема. Новиот е направен за да се земе повеќе пари. Додека трае трансфер-рокот Хамшик и било кој друг може да смени неколку клуба ако сака. Слушај постари :star:

Кире... во стариот договор на Хамшик има клаузула рецимо 5 милиони... во новиот има 10 милиони... друга разлика нема. Новиот е направен за да се земе повеќе пари. Додека трае трансфер-рокот Хамшик и било кој друг може да смени неколку клуба ако сака. Слушај постари :star:
Тоа ми беше зборот он има нов договор и сеа газдата ке ни бапне повискоа цена(30 миљона) па ке се сликаме по што знам тој газдата на Наполи е непријател со Морати

Стварно немам идеа кој би можел да биде тренер а да не е Капело :icon_conf.Капело има договор со Англија, дали ке го раскине незнам.
Слободни екстра тренери има малку (да не речам ич).

Тоа ми беше зборот он има нов договор и сеа газдата ке ни бапне повискоа цена(30 миљона) па ке се сликаме по што знам тој газдата на Наполи е непријател со Морати

Кога парата е во прашање,нема пријатели непријатели...на тоа кога ке се додаде и “екстра“ звезда од типот на Мунтари,газдата на Наполитанците нема да може да одолее :pos:

Стварно немам идеа кој би можел да биде тренер а да не е Капело :icon_conf.Капело има договор со Англија, дали ке го раскине незнам.
Слободни екстра тренери има малку (да не речам ич).

Сречко Катанец :icon_lol:

Думане човеку,напињаш веке еј !!!

Кој сакаш да ни биде тренер бе,тебе ли да те стаиме ???

од тебе во последно време ич не ми се пишува тука,подобро ми беше додека бев баниран,барем ве читав и знаев дека не можам да ти реплицирам,ама сега....посилно е од мене...
A-C-A-B, знаеш дека после Марко Тардели и Алберто Закерони несакам да слушнам италјанец за тренер ( извини Роберто Манчини и ти беше италјанец, кој ја бојкотираше италјанската репрезентација цело време како играч ).
Јас сум анти-фан на италјанската репрезентација и италјанските клубови Јубентус и Билан.
Немам ништо против Фабио Капело - еден од најдобрите пет тренери во последниве 25 години.
Но човекот кога ни беше најтешко не одби и замина во Јубентус, а таму заедно со Моџи му ја плакаа на италјанското калчо.
Благодарам Капело - седиси на островот и пииси чај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom