Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јули 2008
Мислења
2.066
Поени од реакции
71
споредба Интер - Рома
10 коло
1. Интер-- 8-1-1-- 26:9 +17-- 25 бода
14. Рома-- 3-2-5-- 16:18 -2-- 11 бода
33 коло
1. Рома---20-8-5-- 59:36 +23-- 68 бода
2. Интер--19-10-4--63:30 +33-- 67 бода

23 натпревари Рома без пораз
После 10 коло многумина ја отпишаа Рома и за пласман во првите четири екипи кој носаат пласман во лигата на шампиони, но во спортот се случуваат чуда.
Еве последниве неколку натпревари вакво чудо се случува и во француската лига, каде што Бордо имаше голема предност пред Марсеј, но Марсеј успеа да го престигнет на Бордо.

последни 10 кола во Серија А
1. Рома---7-3-0 -- 21:10 -- 24 бода
11. Интер--3-5-2 --14:10 -- 14 бода

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.932
Поени од реакции
8.820
После победи идат порази па така да Рома во овие 3 кола гарант кикснува:toe:
е ќе видиме таа работа, јас мислам дека наредната утакмицата со Лацио ќе го реши првенството, зошто? епа кога играат Рома и Лацио тимот што ќе победи во дербито се ококорува и потоа игра како препороден, после победа ти паѓа камен од срцето и многу полесно се игра во наредните натпревари што следуваат, но доколку Рома загуби од Лацио па и изигра нерешено се ќе тргне во надолна линија, играчите ќе бидат многу разочарани а тоа ќе се одрази и во останатите кола, каде што по таков пораз верувај ќе кикснат барем уште еднаш до крајот, но доколку победат Рома во дербито очекувам до крајот да ги победат сите утакмици и да станат шампиони... кога го играа есенското дерби и кога победи Рома за Лацио се тргна во надолна линија, не дека беа во некоја форма но тотално беа изгубени во продолжението на сезоната, а Рома напротив доби крилја:)

Член од
30 јули 2008
Мислења
2.066
Поени од реакции
71
Барса се интересира за Балотели

Барселона се интересира за младиот напаѓач на Интер, Марио Балотели.
http://sportdenes.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4940:2010-04-11-18-04-36&catid=40:2010-01-01-16-36-35&Itemid=43

Не е лошо овој пат Интер да го понуди Балотели+Ето и50 милиони евра за Лионел Меси.
Плус уште едно 40 милиони за Фабрегас и етети силен Интер.
Со 100 милиони евра вршеме работа

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.494
Поени од реакции
6.919
Барса се интересира за Балотели

Барселона се интересира за младиот напаѓач на Интер, Марио Балотели.
http://sportdenes.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4940:2010-04-11-18-04-36&catid=40:2010-01-01-16-36-35&Itemid=43

Не е лошо овој пат Интер да го понуди Балотели+Ето и50 милиони евра за Лионел Меси.
Плус уште едно 40 милиони за Фабрегас и етети силен Интер.
Со 100 милиони евра вршеме работа
и ако меси ја скрши ногата во "нежново" калчо?

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
абе кој дава Рома да освои калчо бе... до кај ќе идат? 23 без пораз.. се знае дека на секоја серија и има крај... а оваа ќе има најНЕславен крај... ќе загубат и тоа, следниве 2 утакмици.. Лацио се тапа ама градско дерби е у прашање никад не се знае таму... следната е со Сампдориа... таму им давам максимум еден бод на Рома.. сега прашање е Интер дали ќе го теба Ѓубрентус и "незгодната" Аталанта... ако Интер ги тепа овие две утакмици се враќа на лидерската позиција... и со ова ќе се докаже разликата помеѓу Интер и Рома.. тим кој што неможе да игра под притисок (зборам за Рома), Интер игра под притисок 4 години... Рома да беше на местото на Интер немаше да го издржи ова... читајте го ова, верувајте, и чувајте го за 2-3 недели правиме муабет..

Леле запнале сите за Фабрегас ...:tv:
па искрено најбољи пас играч е... само колку ќе издржи ако дојде во Италија...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.932
Поени од реакции
8.820
и ако меси ја скрши ногата во "нежново" калчо?
епа тогаш пола од вас фановите на Интер на форумот ќе бидете банирани поради недолично однесување и претерано пцуење и колнење на форумот, а Морати веројатно ќе добие срцев удар:pos::pos::pos:(зезам се)

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
абе кој дава Рома да освои калчо бе... до кај ќе идат? 23 без пораз.. се знае дека на секоја серија и има крај... а оваа ќе има најНЕславен крај... ќе загубат и тоа, следниве 2 утакмици.. Лацио се тапа ама градско дерби е у прашање никад не се знае таму... следната е со Сампдориа... таму им давам максимум еден бод на Рома.. сега прашање е Интер дали ќе го теба Ѓубрентус и "незгодната" Аталанта... ако Интер ги тепа овие две утакмици се враќа на лидерската позиција... и со ова ќе се докаже разликата помеѓу Интер и Рома.. тим кој што неможе да игра под притисок (зборам за Рома), Интер игра под притисок 4 години... Рома да беше на местото на Интер немаше да го издржи ова... читајте го ова, верувајте, и чувајте го за 2-3 недели правиме муабет..

па искрено најбољи пас играч е... само колку ќе издржи ако дојде во Италија...
Јас мислам дека шансите Рома да изгуби од ЛАцио се многу големи да не речам сигурен сум во тоа ,не ги знам потоа следните утакмици на Рома меѓутоа очекувам уште некој кикс ...
Што се однесува до Интер ,Јуве го добиваат ко од шала :)

Фабрегас е најдобриот пас играч кој е посакуван од многу големи гиганти ,меѓутоа тоа се само шпекулации (на кои незнам како може некој да им верува :toe:)
Едно е сигурно според мене ,единствени клубови за него се Арсенал или Барса ...

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Сигурен сум 100% дека Рома нема да има 5/5 до крај, ќе киксне барем еднаш. Ако Интер успее уште еден натпревар да не победи тогаш сам ќе си биде виновен за неосвоена титула.

Штета што Лацио победи денес, со пораз ќе останеа на само +3 од опасната зона и ќе мораа да одат на победа против Рома наредно коло. Сепак и вака ќе бидат максимално мотивирани во градското дерби и можноста да има ја расипат титулата на Рома дополнително ќе ги мотивира.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.494
Поени од реакции
6.919
епа тогаш пола од вас фановите на Интер на форумот ќе бидете банирани поради недолично однесување и претерано пцуење и колнење на форумот, а Морати веројатно ќе добие срцев удар:pos::pos::pos:(зезам се)
што ќе го колнам, реалност е тоа, или некоја будала ко мунтари да го собере на тренинг, па ние ќе си ја чукаме главата после.
овакви милионски трансфери со давање пари и играчи со надеж дека тој што ќе дојде сам ќе ја носи цела игра се само за игрици како менаџер, не за тука.
видовме со ибро како беше, кога не му одеше него, на никој не му одеше.

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
Јас мислам дека шансите Рома да изгуби од ЛАцио се многу големи да не речам сигурен сум во тоа ,не ги знам потоа следните утакмици на Рома меѓутоа очекувам уште некој кикс ...
Што се однесува до Интер ,Јуве го добиваат ко од шала :)

Фабрегас е најдобриот пас играч кој е посакуван од многу големи гиганти ,меѓутоа тоа се само шпекулации (на кои незнам како може некој да им верува :toe:)
Едно е сигурно според мене ,единствени клубови за него се Арсенал или Барса ...
једини што е боље ако може така да се каже е Чави... мада тој е скоро на залезот на кариерата (зборам играјќи на високо ниво).. а да Барса има феноменална трансфер политика, и можат да го имаат кој што ќе посакаат... познавајќи ги барса они секогаш го вадат максимумот од играчот го цицаат до крај, и го даваат (читај - Ривалдо, Роналдињо, Ето...) па така и ќе направат со Чави ќе го исцицаат и ќе го дадат а ќе го замени Фабрегас многу јасно.. али ако Интер изненади да освои тројна круна... што шансите се 10% за тоа ако не и помали... Интер добива една ѕвезда па што сака нека е.... :))))) али ќе видиме.. да не мечтаеме..

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Еее колку ни фали Ибрахимович, сигурно ќе решеше 3-4 утакмици од тие што ги изигравме нерешено или изгубивме... Пример со Џенова, Рома, Фиорентина....

Али што е тука е... Калчото е дефинитивно тешко првенство за играње а особено тешко е ако си прв... зашто? затоа што сите екипи против тебе играат затворено а сите знаеме какви се италјанските екипи кога играат затворено, па лежење, кукање итн... Додека беше 0-0 со Фиорентина имавме 2-3 добри шанси, сите играа добро но кога примивме гол немавме ни една шанса 60 минути...

А за Меси, една повреда и мислам дека веќе нема да биде истиот(пример Кака и Пато)... незнам до кога ќе издржи вака без повреда:toe:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Еее колку ни фали Ибрахимович, сигурно ќе решеше 3-4 утакмици од тие што ги изигравме нерешено или изгубивме... Пример со Џенова, Рома, Фиорентина....

Али што е тука е... Калчото е дефинитивно тешко првенство за играње а особено тешко е ако си прв... зашто? затоа што сите екипи против тебе играат затворено а сите знаеме какви се италјанските екипи кога играат затворено, па лежење, кукање итн... Додека беше 0-0 со Фиорентина имавме 2-3 добри шанси, сите играа добро но кога примивме гол немавме ни една шанса 60 минути...

А за Меси, една повреда и мислам дека веќе нема да биде истиот(пример Кака и Пато)... незнам до кога ќе издржи вака без повреда:toe:
Ова јас одамна го велам ама сепак жалосно што ни се случи онака со Ибра..ваков таков онаков не плукаше за мене ми стана поомилен и од роналдо и од адриано..штета кога ќе помислам на oвa:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Ова јас одамна го велам ама сепак жалосно што ни се случи онака со Ибра..ваков таков онаков не плукаше за мене ми стана поомилен и од роналдо и од адриано..штета кога ќе помислам на oвa:

Го видовте ли чудово на клипов... Не не мислев на голот на Ибрахимович, видовте ли како Балотели се радуваше на првиот гол? Мислам дека прв пат го гледам у такво стање, којзнае што дрога му дале....

Ах кај ќе најдеме пак таков играч за решавање на тапа утакмици...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Епа Балотели е налик Ибра , човек шо може со еден шут да ја реши утакмицата =)

Али Гоче наш добива предност ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom