- Член од
- 13 октомври 2007
- Мислења
- 3.175
- Поени од реакции
- 434
Слушај дечко да ти кажам.Овде се донесе таков закон уште пред 7 години ,ама организирано е све како што треба.Немој да ми кажеш дека Македонија е поевропска и поеколошка држава од Шведска.Прво бројот на пушачите и пред законот да се донесе беше за 10 пати помал од бројот на пушачи во РМ.Мене пред 10 тина години ми се случи во строг центар да не најдам некој што има упаљач скоро 20 минути.Кога се донесе законот за пушење све беше спремно ,насекаде има по улиците специјални пепељари ,во фирмите кои сакаат специјални простории за персоналот пушачи ,во ИКА продавниците за мебел го има тоа и во многу кафичи.Не може евнух држава (без муда ) да носи вакви закони и да продава приказни дека е за екологија или се грижеле за здравјето на луѓето.Прочита ли пред некој ден дека Скопјани дишат најзагаден воздух ,дека цефките за вода се сеуште старите азбестни ,дека ако помине автобус од градски поред тебе 6 лекари треба да те вратат во живот.И они сега глумат европјани со вакви глупи закони.Нека си кажат дека сакаат арач и да си играат курташак со газдите на локалите.Да ги крмат и појат без пари во случај некој да пушач да прдне и да замириса на тутун.Батали вакви приказни ,те молам.Абе ја не знам што сте толку напатени... Јавност е да едноставно е. И не можеш ти д а седиш до непушач и да пушиш или до чоек што мора да објаснува на секој втор дека има проблерм со здравје. Мислам дека уште некои работи не се јасни вие гледате од ваша страна ама и не судите за другите во јавност сваќаш? Дома е друго и затоа законов чини.