zavisnik si i od koka i od nikotin
i kokata e stetna i nikotinot e steten
u ista grupa spagate > zavisnici od stetni materii
АЈ препрочитај ме за да не се повторувам за да ти стане јасно кој и од што е зависник пошто гледам дека не си прочитал добро,а Ти напоменав дека разликата е ОГРОМНА!
Притоа,гледам дека го поздравуваш законов,а законов пред се е ДИСКРИМИНИРАЧКИ. Единствен ефект ќе постигне доколку се сведе на откоренување на поимот ТУТУН! (затварање на тутунска индустрија,престанок на произведување на тутун т.е. искоренување на ТРАДИЦИОНАЛНА земјоделска гранка).А тоа нема никогаш да се случи,пошто причина за тоа е симболичноста на тутунот во Македонија (го има на земскиот грб).Затоа џабе брчиме и јас и ти пошто доколку се навлезе во филозофијата на пушењето тутун,ќе сватиш дека тоа е начин на живот,задоволство,лична сатисфакција,сведување на исто ниво на две различни класи на луѓе и таканатаму.
Впрочем,повели дојди во ЕДИНСТВЕНИОТ ИНСТИТУТ ЗА ТУТУН НА БАЛКАНОВ во Прилеп за да ја сватиш суштината на пушењето цигари,луле,чибук и таканатаму.
Малце темава ја раздлабочив и разграничив ама па и за тоа е поставена,за да не биди некој во заблуда.
Ајде еве пример и тоа најпрост,најглуп:
Грујо (непушач) на времето боксер беше.Ништо чудно да земе да речи: Во секој град ќе се отвори по еден боксерски клуб и од секое семејство по најмалку еден член ќе оди да трењира бокс!
Зошто: Затоа што е здраво,затоа што се зацврстува телото,во здравото тело е здравиот дух и таканатаму,САМО ЗАМИСЛИ СИ!
Па почнува со рекламни кампањи со назначено бесплатно емитување како боксот е број еден спорт во светот,па снимки од Касиус Клеј па Вели Мумин па чуда.....
Истото што го направи за пушењето,замисли си го боксов во тој стил.
И ај сега биди паметен и кажи дека власва е таман и мисли на народот.А БЕ ЛУДИ СЕ! Тоа ќе кажам!
Мое е право дали да се трујам или не.Крај краева ако правиш таков закон кажи им на угостителите: Пола објект за пушачи пола за непушачи.Едно стакло да се одвојат просториите и ајт. И ти раат и јас раат.
Ај седни ти на иста маса сега во кафич со пушач.Ти тврдам дека нема ниеден муабет да одврзиш.Зошто? Па едноставно на чоекот само тука му брчи умот,не му иде муабетот без цигара,а за кафе да не праиме муабет.Почнува да тропа под маса со нозете,да грицка нокти,нервозен,се препотува.....Се додека во еден момент не препукне и ќе ти речи: Извини јас морам надвор на цигара. Е па и ти внатре дреми сам и тој надвор нека ѕемнее. На двајцата...а бе убавини ќе ви биде.
zabraneta/nezabraneta ima drogi sto se legalizirani vo drugi drzavi pr Holandija,nekolku americki drzavi...toa zabraneta/nezabraneta legalna nelagalna e relativno o koja drzava kako
zavisnik si i od koka i od nikotin
i kokata e stetna i nikotinot e steten
u ista grupa spagate > zavisnici od stetni materii
samo sto vie ste beter i od zavisnicite od kokain, vie ne truete so smrat cad a oni bar se trujat samo sebe
Гледам си се едитирал: Кој те труе тебе жити се! Сум ти дошол дома сум ти запалил цигара НЕ! Си седел во кафич на соседната маса запалил некој цигара,ДА! Јавен објект бе момче,изграден напраен со вентилации со чуда.Ваљда не излегуваш по чајџилници.
Туку ај,7 саат дојде.Ни јас крив па ни ти должен некому.Едноставно
законот е гомно и тоа е.Ни за тебе ко непушач арно,па ни за мене ко пушач.Тоа е :smir: