Нели може законов да падне на уставен суд?
Правата на лугето(пушачи)не ли се загрозени?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се заебаваш? Твоето право да трујаш недолжни посетители на кафичи/дискотеки/другјавниместа? Дома ти пуши до миле воље. Мислам...Нели може законов да падне на уставен суд?
Јас мислам дека овде повеќе се работи за здравјето на непушачите и нивна заштита. За вас пушачите излишно е да ви се каже колку се штетни цигарите и како делуваат на организмот и бла бла бла, зошто сте премногу тврдоглави и секогаш се фаќате за други проблеми(загадувачи). Никој не вели дека ги нема ама ако не сакате да ве загадуваат ОКТА и слично, исселете се од поголемите градови, во помалите градови и планински села има и тоа како чист воздух и може на раат да си пушите во природа(и притоа да предизвикате некој шумски пожарОу, не не не ! Не глуми новинар од „Крема“. Законов нема да го прекршам па ако треба цигара да не запалам триес минути (што е достигнување за мене). Не му дава Мимче на Бујар ни динар од нејзините со мука заработени. Единствено, ми пречи што второстепените загадувачи, се третираат ко грим рипери со пила. Ич не сум себична, ќе си пушам надвор, не ми е проблем. Само кажувам дека е лицемерно да се прават дека се грижат за здравјето на пушачите, кога сакаат да соберат пари. И за полнењето на касата се дискутираше со Леандра, така што нема потреба од повторување.
Ќе излезеш надвор, пред приватниве организации и институции, стојат луѓе и се коцкаат. Пушат надвор. ОДИ ПРЕД ВЛАДА, СОБРАНИЕ И МИНИСТЕРСТВАТА И КАЖИ МИ КАКО ПРЕКУ НОЌ УМРЕА ТАМУ ПУШАЧИТЕ? Ееех бирократијо...![]()
abe kaficite ne se apteki, koj si ti da kazuvas da kazuvas koj kogo true ? eve ti mene me trues so tvoeto neznaenje i besmisleni postoviСе заебаваш? Твоето право да трујаш недолжни посетители на кафичи/дискотеки/другјавниместа? Дома ти пуши до миле воље. Мислам...
Друже тие се дискриминирани, немој вака да зборуваш!Се заебаваш? Твоето право да трујаш недолжни посетители на кафичи/дискотеки/другјавниместа? Дома ти пуши до миле воље. Мислам...
Хахаха Ванлок потписот ти е јак:pos2:
Инаку во врска со темава доста ги користите тие излитени изговори од типот-законот е за да се полни буџетот, ќе пропадне угостителството, просторија за пушачи итн итн. Законот не е за да се полни буџетот, туку за да го заштити здравјето на вас пушачите и на нас непушачите! Е тука за нас непушачите слушнав=просторија за пушачи да имало. Ама како кога државата се грижи и за вашето здравје! Еве ако има просторија за пушачи на нас непушачите нема да ни пречите, но што е за вас? Вие ќе внесувате никотин, никотин, никотин и ќе завршите како што кажа експерт. И фри бој тоа што го кажа експерт не значи дека е во роднинска врска со баба ванѓа како што ти кажа, туку тоа е кажано од сите специјалисти и незнам како не разбирате. А тоа ти што го кажа, демек како ќе сме завршеле ние непушачите нема блага веза! И затоа те молам воздржи се од такви коментари.
И пак не ми е јасно зошто да пушите? Си го уништувате здравјето како не разбирате не ми е јасно! Некој спомна-зошто сме ги третирале пушачите како посебен вид кој треба да исчезне. Не, не ги третираме пушачите како посебен вид кој треба да исчезне, туку ја третираме нивната лоша и неубава навика-пушењето како посебен вид кој треба да исчезне! Јасна ви е разликата?
Кога више тргнавте со црн хумор...
Право да ти кажам ја не би се кладел на тебе... твоево предвидување има негде окулу 0.00000000000128% шанса да се оствари, што е негде за окулу ~15% помалку шанси за остварување од шансата да добиеш некој шит од пасивно пушење и негде окулу ~33% помалку шанси да се оствари прогнозата на експертот, навистина со можни мали разлики во резултатите од аутопсијата.
Disclaimer: Сите бројки се дадени од тепка, сите опклади во кладилници се на ваш сопствен ризик... :wink:
еве и на тебе нешо да ти кажеме.. ТУТУНОТ ГИ ПОЛНИ ДРЖАВНИТЕ БУЏЕТИ ИЛИЈАДНИЦИ ГОДИНИ!!!Vanlok ...bla bla ...bla bla ...bla bla...bla bla... tutunot go true covekot iljadnici godini.
П.С. Пази, имаш дупки во ѕидот...
Јас мислам дека овде повеќе се работи за здравјето на непушачите и нивна заштита. За вас пушачите излишно е да ви се каже колку се штетни цигарите и како делуваат на организмот и бла бла бла, зошто сте премногу тврдоглави и секогаш се фаќате за други проблеми(загадувачи). Никој не вели дека ги нема ама ако не сакате да ве загадуваат ОКТА и слично, исселете се од поголемите градови, во помалите градови и планински села има и тоа како чист воздух и може на раат да си пушите во природа(и притоа да предизвикате некој шумски пожар).
Тогаш зошто не земеш податоци за ГДП, екологија, производство од Америка.Ааа, разбирам. Значи подобро да почекаме некоја година со законов за пушење. Нека се изготват наши домашни студии. Студиите од другиве европски земји или САД не ни се релевантни. Пошто ние како Македонци сме биле имуни на рак. Барем додека КПЈ ги имала работите во своите раце. Ракот се појавил од самостојноста. Па како не го видовме ова порано, ќе спасевме толку животи! Се што треба е на следните избори да ги изгласаме Титовите Леви Сили! Не овие другите комунисти, они кога беа имавме рак. И не овие сега што се на власт. И со нив ете имаме рак. Титовите Леви Сили, тука е спасот!
Јас го кажувам тоа што Бујар Османи го кажува, а тој ја кажува ЦЕЛТА НА ЗАКОНОТ како што го испланирала таа комисијата. Така што, не е битно шо ти и ја мислиме, него дека целта е - да се намали бројот на пушачите. Доволен и повеќе од доволен доказ за тоа, е што постојано во своите изјави тргнуваат од импресивната бројка на пушачи (само Полска е пред нас на Балканот). Сакале да ги намалат. Души.
А кој фактор сум тогаш јас во аптека да кажам кој кого труе?
:fp:
Патетики, најозбилно. Ќе пецните ак не запалите цигаре 3 сати вистина.
Има закон кој го ограничува емитирањето на гасовите за сите овие компании. Сега колку се почитува од истите е сосема друго, но сепак има закон кој е во функција баш да го заштити нашето здравје.
abe jas i da sum nepusac pak ke bidam protiv zakonotОпшто сите пушачи на форумов што сега се јавивте зошто нема каде да излегувате сте патетици бидејќи кога се работи за вас е дискриминирачки, кога се работи за непушачите тогаш не е дискриминирачки!
Тешки патетици еј, немам повеќе што да коментирам кога толку тупи луѓе има кои не сакаат да признаат или да сватат за што се овде се дискутира![]()
ама немаат желба да ги казнуваат компаниите. Уствари несмеат)) Па замисли Окта да ја казнат. Аууууу. Пизди, не смеат па удри по народот. Изи мани.
Да го почитуваа тој закон, немаше сега овој муабет да се тера.