Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 27.349
- Поени од реакции
- 36.527
Немој те молам за аеродроми, сум ги видел и повеќе од што треба...На аеродроми има посебни простории за пушачи, значи и за нив има решение.
Во повеќето се работи за жалосно преполн маглив стаклен кафез каде што се гужваат куп пушачи.
Ај прочитај погоре пак за што служи Законот против пушење на јавни места?1. Ок за возење, а за тепачка или напад, за тоа нема закон, сепак има насрадано другар од пијан каде што другарот случајно бил тамо.

Тоа не го негира туку баш го потврдува тоа што ти го кажав. Човекот живеел во средина каде што штетноста на тутунот не била наполнувана од други штетности (што ги имаме денес). А тоа што тој живеел долго не го менува фактот дека многу други умреле млади и во негово време...2. Значи не е до цигарите до целокупната животна средина што ти цело време го негираше претодно.
Свати го тоа како тегови што те влечат надоле кон дното. Дедо ти најверојатно најголем тег му бил тутунот и бил доволно јак да не потоне. Дали на нашиве плеќи на кои има многу повеќе тежина им треба и тегот наречен тутун и пасивно пушење? Колку тој тег е мал или голем можеме да разговараме, но многубројните научни студии велат дека секако е голем. Во секој случај, мал или голем, ќе се сложиш дека тој тег не не влече нагоре туку надоле... а некогаш и малку треба за да ја изгубиш силата и да паднеш доле.
3. Тоа ми е муабетот свест нема, закон треба кога си загрозен, брат ти е свесен но има многу несвесни.3. Тоа ми е моабетот свест треба, џабе закон кога пак си загрозен, брат ти е свесен но има многу несвесни.
Еве го поправив тоа за тебе! :wink: