Не велам дека имам најголема куќа на свет ама сепак кој си има пари негови си се. Кој си има голема куќа негова си е. Зашто би му завидувал? Криминалот е една работа, индустријата е друга. Зарем е убаво да оставиш без работа толку луѓе. А за криминалците се знае кај им е местото.
Друга работа, ги спомна законите. Зашто да се нема убави закони? Според мене овој закон е најкоректен и најубав, затоа што се грижи за здравјето на луѓето.
Алоооо се читаме? Кој рече дека му завидувам? Ти давам само конкретен пример како И ОД ШТО се прават пари преку ноќ!
Ти кај живееш бре? На месечина?
Единствен што ќе излезе весел од цела приказна е тутунскиот бос!!! А таков не е еден.Веројатно слабо си запознаен со работиве и само гледаш рекламни кампањи за борба против пушење,а реалната слика е далеку од тебе,која индустрија кој вработени во тие комбинати.Нон стоп се отпуштени од работа на 80% личен доход.
За болдираново:
на криминалците од тутнскиот црн бизнис местото им е во "домашен притвор" - значи тоа е максималната казна.Крај на приказната.
Да,ги спомнав законите,се што е НЕЗДРАВО попримуваме од западниот свет.Ти многу либерален бре.
Ако ти е во ред да гледаш педери да дај госпо децата такви да ти бидат.Секој имал право на своја сексуална/полова ориентација.Ти се молам!
Куро е за фпичка,мене така ко мал ме учеа,а не за некој да ти го пика вгас.
А за здравјето на луѓето.....Ко че напра закон за забрана на испуштање на штетни закони и ко че го воведа еуро 4 стандадо,тогаш јави ми преку Тасета.Појче чад(штетни гасови) испушта едно фичо од 73та или стојадин од 78ма шо се вози низ град отколку 10 мина по една цигара да запалиме во една просторија.ТВРДАМ!
Да, а? Велиш цигарите не се штетни.
Јас знам колку многу мене ми сметаат и колку ми се подобри здравјето откако татко ми престана да пуши. Се друго е млатење празна слама.
Претпоставувам дека многу ретко скоро ич не излегуваш по кафичи,клубови,дискотеки,па затоа не знам шо ти смета тебе некој да пуши.Може дома кога ќе ти дојди да не пуши,а на јавно место не знам лично тебе шо ти менува.
Заклучокот дека не излегуваш на јавни места го донесов според тоа што си пишал дека ужасно ти сметаат цигари и ти го нарушуваат здравјето,а јас засега не познавам нито една јавна просторија освен банка,пошта,болница (а по ходниците и таму) каде што не е зачадено,на други места е буквално сегде!