Инцидент на полигонот Криволак, загина жител на селото!

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Од проверени извори, кажуваат дека овие луѓе на полигонот оделе дури и кога имало боево гаѓање, на местата каде што дејствувале хеликоптерите и артилеријата, на места каде што ни армијата не одела заради безбедност токму од неексплодирани гранати. Лесна му земја, но ова не е оправдување за тешката материјална состојба.

А дали некој знае колку армија има Република Македонија ?

Греота стварно, ама сам си е крив.

И тука се кради на велико, има куќи напуштени и недоградени. Бакарот од каблите е прв на мета, 600 денари од килограм.

:vozbud: :vozbud:

Мајка му ја барал во забрането подрачје?
Се искрадоа од метал што беше.......еј будала.... со шипка мавал по експлозивно тело да провери дали е исправно.....епа се уверил дека е исправно:vozbud:
LOOOOOOOOOL:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Самиот си е крив, што барал на полигон каде се изведуваат воени вежби?Најверојатно мислел дека ќе го најде еликсирот за вечна младост, и место вечна младост, вечна расцветаност добил.
Како и да е нека му е лесна земја.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Ovoj guptinot mora da e priroden talent stom so sipka udiral neeksplodirana granata da se uveri dali e ispravna :pos2::pos2::pos2::pos2:

А дали некој знае колку армија има Република Македонија ?

13.000 Активна Војска
60.000 Резервен состав

Ovoj guptinot mora da e priroden talent stom so sipka udiral neeksplodirana granata da se uveri dali e ispravna :pos2::pos2::pos2::pos2:

Па можеби не знаел дека е мина. На А1 кажаа дека ѓуптинот не служел војска и немал никакво познавање од тие работи. Така да не е ништо чудно.

Мајка му ја барал во забрането подрачје?
Се искрадоа од метал што беше.......еј будала.... со шипка мавал по експлозивно тело да провери дали е исправно.....епа се уверил дека е исправно:vozbud:

:vozbud::pos2::pos2:

Епа таман бе...он правел ко што не треба,а гранатата-тоа направи што требало како последица на проверката.

Па можеби не знаел дека е мина. На А1 кажаа дека ѓуптинот не служел војска и немал никакво познавање од тие работи. Така да не е ништо чудно.

Значи јасно е зошто загинал - незнаење. Инаку кој нормален ќе удира граната?

многу пати кога ќе видам како некој буричка по контејнер му давам по некој динар ..
пред некој месец во велес на еден 100денара му дадов .. не сакаше ни да ги земе човекот многу биле .. ама неможев да не му дадам срце не ми даваше ..

недај боже било кој да падне до тој степен да почне да буричка по контејнери или пак до толкав зорт по воени полигони да собира железо ...

гревота чоекот ...

а вие смејте се како недораснати на туѓа несреќа ... :tapp:

многу пати кога ќе видам како некој буричка по контејнер му давам по некој динар ..
пред некој месец во велес на еден 100денара му дадов .. не сакаше ни да ги земе човекот многу биле .. ама неможев да не му дадам срце не ми даваше ..

недај боже било кој да падне до тој степен да почне да буричка по контејнери или пак до толкав зорт по воени полигони да собира железо ...

гревота чоекот ...

а вие смејте се како недораснати на туѓа несреќа ... :tapp:
Е во нешто и се согласуваме.Стомакот кој кркори не познава електрични кабли и воени полигони.

Што бара циган со шипка во рака низ Криволак?

Проверува дали се добри мините. Ако некоја мина не експлодира, ја носи за старо железо.

Што бара циган со шипка во рака низ Криволак?

Проверува дали се добри мините. Ако некоја мина не експлодира, ја носи за старо железо.

А ако експлодира тогаш мината го носи него далеку одовде...:vozbud:

Zamisli go tipot na ona souto I JAS imam TALENT kako mava so sipkata po granta :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom