VeS
.
- Член од
- 16 мај 2008
- Мислења
- 4.749
- Поени од реакции
- 2.355
До некаде се согласувам,шо и глуп да е чоек,ќе сфати дека не е можно сите пари да отидат на доизградба на манастирот,кој и онака е скоро готов.Мене ова во врска со манастирот ми личи на манипулација со народот, нормално искористувајќи го името на Тоше максимално. Тоше го градел манастирот со негови пари, за да го најде мирот таму, додека е жив.
Ама Тоше умре. Зошто да се даваат пари за манастир од почит кон човек кој го нашол вечниот мир, кога со тие пари може да се усреќи некој жив. И онаа реченица „Да го исполниме сонот на Тоше„..... не знам... додека беше жив не изгледаше дека тоа му е сонот....барем мене не ми изгледаше така..
Кај ќе им ојт душата незнам та на ЕВН,та на организаториве кои глумат моралисти,па еве ја исполнуваме желбата на Тоше и толкава голема сума на пари САМО за осветлување на манастирот?
@bold: После толку хуманитарни концерти,после толку донирани пари на болници,училишта,семејства,деца со посебни потреби etc. нели е малку себично да речиме дека не требаше манастирот да се доизгради?
После толку направени дела за народот уште Евреи ќе глумиме.