Кошаркари на Вардар Осигурување навредуваат и пцуjат малолетници на Facebook

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.844
Поени од реакции
1.638
Пред да го прочитате подолниов текст имајте на ум дека има употребено многу цензурирани зборови и се е копирано од Facebook профилот на кошаркарот на Вардар Осигурување - Тони Грнчаров, каде што заедно со ветеранот Тони Симиќ покажаа трагичен пример за тоа како не треба да се однесува еден професионален спортист денес.

Овие двајца се професионални кошаркари од кои што едниот е и поранешен репрезентативец. Секој еден професионален спортист. дали од домашната или од интернационалната сцена (значи посебно од домашната) им служи како пример на многу млади генерации на спортисти и општо на млади луѓе.

Безброј малолетници се огледуваат на нивните миленици. Прашање е што ке научат младите од двајцата горенаведени играчи кои што воедно се стартери во својот тим и меѓу попознатите имиња на нашата сцена.

Двајца возрасни луѓе од околу триесет години што имаат формирано и семејства (можеби имаат и деца, незнам) се пцуат со малолетници на јавен интернет сервис и упатуваат тешки навреди на цели групи луѓе и градови.

Прашање е колку сакаме ваков тип на спортисти да имаме.
Се е кажано подолу....

-Toni Grncarov :STO E UBAVO DA SI ESENSKI PRVAK I FENI DA TI GLEDAAT VO GRBOT.SE ZNAE SI IMA RED SEKOGAS SELJACITE SE VTORI TAKA BESE LANI TAKA KE BIDE I OVAA GODINA

-Toni Simic NA SESTRATI VO USTA DA I GO STAVAM. MAMATA SELJACKA DAVI JA EBAM.

-Toni Simic
KAJ SESTRATI SELJACKA IMAM. SVE DA TI EBAM SELJACKO.

-Toni Grncarov A BE PETAR I DRAGAN KAKO MOZETE KAZETE MI DA SE SPOREDUVATE SO TONI SIMIC I DA GO PCUETE.DECKOTO ZA VAS E IME I PREZIME I ZARABOTUVA MESECNO KAKO VIE STO ZARABOTUVATE ZA DVE GODINI.EBEL PICKI STO VIE SAMO MOZETE DA DRKATE NA NIV I NA KRAJ USTE GO VREGJATE ZAMISLI DECA OD SELO STO NEMAT VIDENO NISTO OD ZIVOTOT.POSTIGETE NESTO SO VASIOT ZIVOT PA ... POSLE KURCETE SE A NE OD NIVATA NEMATE NISTO POVEKE VIDENO I SE SILITE USTE.NE SVAKAM DO KOGA OBRATNO SE POSTAVUVAAT RABOTITE SELJACITE DOJDOA DA KAZUVAAT I OBJASNUVAAT KAKO TREBALO DA BIDE.

За истово се зборува и во фан клубовите, но мислам дека целиот случај заслужува своја тема.

Не е фејсбук за секого, јебига...
Од друга страна може да си пише кој што сака без притоа да осети некои последици од напишаното. Не знам зашто се замарате воопшто со играчи од ваков калибар, а такви се повеќето кај нас, мислам како личности. Али добро, од друга страна ни они не се криви што играат 15 години кошарка за на крај на кариера да немаат пари стан да купат па сеа ги лечат фрустрациите преку пцуење обични фанови кои па немаат попаметна работа него се препуцаваат со некој што демек вреди.

Техеран ебате...

Брат ова не е Техеран, ова е бетер од Бурунди.

Незнам што друго да кажам ова треба и на вести да го има.

Никогаш во животот не сум видел досега професионален спортист вака глупаво да се постави ни кај нас ни на страна.

Доколку се сеќаваш едно време кога беше бојкотот на Лозарите, Горан Самарџиев се уклучи во форумов на кратко во дискусиите што си ги водиме (можеш да замислиш какви се :) ) па човекот не кажа лош збор за никој, ниту за играч некој ниту за навивач, а не кажа лош збор и за Работнички иако знаеме дека лошо се раздели со клубот.

Не дека е од мојов град па да го величам овде, чисто го дадов како пример, еве земи и друг некој, земи го Горан Пандев, човекот што требаше, да му испцуе се живо и диво на Лотито.

А овие двајцава мозок = 0

Телиња.

Па како можете вие да ги пцуете така можат и они на вас. "Симич уше к*р да пуше"
"мечето ушко" и други исти слогани да ги слушаш скоро секоја утакмица не е исто.:toe:

edit: баш сеа видов кај Грне на профил и провокацијата кон Тони ја почна дете.

цитирам од таму

ABE VIA OVAA GOD SEKAKO NE STE SAMPIONI I NE PRAVETE SO FILMOVI DEKA TAA POBEDA OT 2 RAZLIKA VO SK CE VI BIDE 1 I POSLEDNA OVAA GOD SMRT ZA SKOPJANI

I minata vikavte isto i go izedovte vo sred Kavadarci.

usko,tisina

NA SESTRATI VO USTA DA I GO STAVAM. MAMATA SELJACKA DAVI JA EBAM.

болдираното ти е од дечкото шо го испцу прв на Тони. па сега гледајте реално .

А нели може секој да направи ФБ ???

Еве јас на пример ке напраам ФБ од Мајкл Џордан,ке стаам негови слики,дата на рагање,се тоа и ке ве пцујам сите по ред,маме ке ебавам.

А нели може секој да направи ФБ ???

Еве јас на пример ке напраам ФБ од Мајкл Џордан,ке стаам негови слики,дата на рагање,се тоа и ке ве пцујам сите по ред,маме ке ебавам.
Сакаш да кажеш дека тоа уствари не е профилот на Грне?

Сакаш да кажеш дека тоа уствари не е профилот на Грне?

Не го викам тоа,друго ми беше муабетот,сакам да ти кажам дека секој може да направи профил од кого сака...еве на пример ако имаш ти ФБ,можеби си приметил дека се појавуваат по 100 пријатели под името Марко Слаткаристика (го земав за пример пошо скоро сите се ложат на него) и јас како да знам дали е тој или не е,а има ставено точна дата на рагање и година,статуси става во врска со Токсикологија будало и слики од него има...:toe:

Не го бранам Грне а не ни имам намера да го бранам,можда и тој е не знам...:toe:

П.С Дај ми линк до профилот на Грне баш ме интересира :)

Можеби е некој фан негов бе немојте така.

Ај некој нека каже, како Грне и Симик да им вратат на фејсбук, на тие шо ги пцујат за сестри и мајки?

Ај некој нека каже, како Грне и Симик да им вратат на фејсбук, на тие шо ги пцујат за сестри и мајки?
да ги игнорират...бидејќи такви секогаш имало и ќе има и ако е он прав спортист ќе ги занемари .Тој нема што да се расправа со навивачи нека си гледа тренинзите и ништо друго

да ги игнорират...бидејќи такви секогаш имало и ќе има и ако е он прав спортист ќе ги занемари .Тој нема што да се расправа со навивачи нека си гледа тренинзите и ништо друго

Доста е занемарување на утакмици па сега и на интернет да неможат да седнат како човеци да листат по нет? Или глупавите мали деца како шо видов почнаа први да вреѓаат па тони не остана рамнодушен и го испцу.:toe:

Секој би ги направил истото јас мислам.

Доста е занемарување на утакмици па сега и на интернет да неможат да седнат како човеци да листат по нет? Или глупавите мали деца како шо видов почнаа први да вреѓаат па тони не остана рамнодушен и го испцу.:toe:

Ако е прав спортист ќе ги игнорира а не да се замара со деца.

Еве на пример во Кавадарци на натпревар Фени - Вардар Осигурување има 500 души... ако секој поединечно го испцуе или го исплука Симиќ или Грне... овие со сите 500 души треба да се степаат...

Па ЈБГ таков е спортот, ќе пцујат по тебе, ќе плукаат... некој ќе го скандираат твоето име кога си најдобар... а не некој од публиката "Грне да ти ебам мајката" и овој да рипне да се тепа со него :nenene:

Прво погледни го статусот на Грне, после коментирај кој прв почнал

"STO E UBAVO DA SI ESENSKI PRVAK I FENI DA TI GLEDAAT VO GRBOT.SE ZNAE SI IMA RED SEKOGAS SELJACITE SE VTORI TAKA BESE LANI TAKA KE BIDE I OVAA GODINA"

Ти личи ова на спортист? :kesa:

малолетник е малолетник ...
но човек кој има 30тина години и е јавна личност - спортист со би требало изграден карактер и на овој начин да возвраќа на провокации е за жалење :tapp::tapp:

едноставно но комент :toe:
срамота ...

ова се дешава на нивни профили или профил на Вардар?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom