Bob Dylan во Скопје - 4.6.2010

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Дали по George Benson од минатата година, Античкиот театар во Охрид ќе угости уште едно врвно име во музиката. Во мај 2010 година, Боб Дилан доаѓа во Македонија.

7B524871D8DFA747B4D5E64DF9290925.jpg

Легендата на светскиот рокенрол, американскиот пејач Боб Дилан, сеуште неофицијално, ќе одржи концерт кон средината на мај 2010 година во Античкиот театар во Охрид, а влезниците за него ќе се продаваат по цена од 5.000 денари, односно 4.000 денари, за места кон погорните редови на локалитетот.
Веста за доаѓањето на најголемата ѕвезда што воопшто гостувала во Македонија одекна како бомба, но засега за неа се уште нема официјална потврда. Како организатор се спомнува името на „Авалон продукција“.
Bob Dylan, чие вистински име е Robert Allen Zimmerma, е роден на 24 мај 1941 година. Тој е еден од најуспешните музички имиња и култна личност на генерациите од шеесеттите години. Често преку песната го изразува својот бунт против политиката и општествените догми на неговото време, говори и за проблеми со религијата и верата, општо, и пее за љубовта.
Неговата песна „A Hard Rain’s A Gonna Fall“ беше прифатена за неофицијална химна на Конференцијата на Обединетите нации за борба против климатските промени во Копенхаген. Песната зборува за стравовите на луѓето што живеат под закана од нуклеарна војна, а првично е објавена во 1962 година, во текот на студената војна.

Извор.

Единствено картиве ми парет очи, ама ако е вистина ќе го занемарам тој факт. За мене вредит да се дает 80 евра за легендава.:)

Уф да не беше во тој период во Софија концертот на AC/DC би одел..ама ете се погоди..плус и екскурзија курци палци..ништо..
Иако како што рече Џимеј,картиве малце поскапички..малце више..

Деее стварно ценава... За Пинк беше околу 1000 денари, нека биде за Боб Дилан 2000, ама 4000 бе?? :tapp:

Би отишла само ради One more cup of coffee, феноменална е.

Прекрасно е сето тоа...ама 4-5000 денари?
Со сета почит кон господинот Дилан и неговото дело, сепак мислам дека организаторите пред да паднат повеќе во минус (за непродадени карти), барем нека ја намалат цената, ипак не е ова Европа. И тогаш ќе го исполнат антички, но пак ќе се во минус, факт е. Не знам како уште не им текна дека никој овде не направил миљон од концерт/свирка/дешавка...
Се надевам деќа ќе го гледам во живо, ќе ми биде чест...нормално денес и честа си има своја цена :icon_lol:

Деее стварно ценава... За Пинк беше околу 1000 денари, нека биде за Боб Дилан 2000, ама 4000 бе?? :tapp:

Би отишла само ради One more cup of coffee, феноменална е.

Компарацијата со Пинк е повеќе од бесценета. Доколку се потврди здравје би сакал да го видам.

4000 е ногу пари. Боби е легенда, али и парите не се мали.. и не сум баш некој фан на Дилан..али ради поштовање мош ке отидам

Прекрасно е сето тоа...ама 4-5000 денари?
Со сета почит кон господинот Дилан и неговото дело, сепак мислам дека организаторите пред да паднат повеќе во минус (за непродадени карти), барем нека ја намалат цената, ипак не е ова Европа. И тогаш ќе го исполнат антички, но пак ќе се во минус, факт е. Не знам како уште не им текна дека никој овде не направил миљон од концерт/свирка/дешавка...
Се надевам деќа ќе го гледам во живо, ќе ми биде чест...нормално денес и честа си има своја цена :icon_lol:
Si presmetuvaat tie.
Vakvite koncerti avaloncite gi smestuvat vo kategorija na takanareceni ekskluzivni koncerti. I lokalitetot korespondira so takvata ideja. Ko sto bese na Benson, pa i na Krall pred nekoj mesec, isto i na ovoj koncert. Ke se prodadat kartite. Kaj nas sekogas postojat lugje koi se zamisluvaat "elita", imaat ton pari, i idat na vakvi koncerti samo za da kazat deka bile. Inako koncertov a i artistov se stvarno cista desetka. :toe:

Да бе бачко, ама елитата од власта ќе добие гага, заедно со фамилии пријатели и кумови...како и осталава елита што се понаша ко бајага...па ради тој џган што врска нема од животот, ќе патиме ние обичните...јбг.

Да бе бачко, ама елитата од власта ќе добие гага, заедно со фамилии пријатели и кумови...како и осталава елита што се понаша ко бајага...па ради тој џган што врска нема од животот, ќе патиме ние обичните...јбг.
Epa sea, ke trpime, jebiga. :)

p.s. patem, ne se dobivaat tolku lesno gaga karti za vakvi koncerti.

Види вака...

Воопшто не е скапа картата со оглед на тоа дека станува збор за жива легенда која ја сместувам во ложата на Елвис,Арета... итн итн ,луѓе кои оставиле белег на некое,а богами и на нашево време.
Јас би се почестила со тој оргазам. Фпичку го испуштив Коен во Белград под некаков си изговор дека далеку ми било??? ако е вистина ова,да почнам да штедам.

За што попрво да штедам аман,дали за Бон Џови или за овој? Фак.
У секој случај...најмногу заинтересирана,мислам дека нов човек ќе се роди од мене после овој концерт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom