Машки кои козметички производи ги користите

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Приметувам дека еве се почесто и почесто машките користат козметички производи. Ме интересра дали и што користите од козметичките производи.
(не мора да се ограниуваме на козметички производи, може и некој други работи како чупкање веѓи и сл. работи кои порано се поистоветуваа само со девојките а денес се повеќе се поистоветуваат и со машкиот свет)

Еве јас на пример користам доста козметика се депилирам, под мишки се бричам, користам често пудро, маскара за освежување на лице, маскара за затегнување на лице, биоспет (за раце кога треба да јадам надвор), одвреме навреме ги чупкам веѓите, парфеми фала богу (Mexx perspective momentalno), антидезодоранс редовно.

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Бате, тешко тебе ако клаваш маскара за затегнување на лице. То едино ако си маринец, па сакаш да средиш камуфлажа на фацата, може да ставаш. Е маска, е нешо друго :)

Ова е маскара. Делот со влакната, го нанесуваат на трепките. Спротивниот дел, не знам.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Аии си ја претерал :)

Иначе ако парфем спаѓа во козметички ондак само тоа користам и стик нормално, бричење под мишки на лето и тоа, а да и лак/гел за коса чат пат :)

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Бате, тешко тебе ако клаваш маскара за затегнување на лице. То едино ако си маринец, па сакаш да средиш камуфлажа на фацата, може да ставаш. Е маска, е нешо друго :)

Ова е маскара. Делот со влакната, го нанесуваат на трепките. Спротивниот дел, не знам.
Дозволи на англиски facial scrub avon naturals face nourising јас го знам како маска оти кога ќе се нанесе на лице така изгледа.

Каков е тој антидезодоранс?
Нека не те изненадува тоа поимите што имаат долги имиња ги фрешавам, по каракктер не можам да запамтам име подолго од 4 букви, да не зборувам дека денес бев во продавница да купам шушкавец,шуштавец,шушливи,шашливи таблети (тоа мое купување во кое продавачот се мислеше што сакам да му речам траеше едно пет минути), ама тоа е.

Mu go hacknale profilot na Igor :vozbud:
Стварно кој?

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Дезодоранс за под мишќи да не копам на потојни, тоник за чистејне на сурато 500 креми за за истио(Многу нежен сурат имам, со недостиг на влажност така да мора да користам хидратантни креми ако неќам да ми се распаѓа лицето ко на зомби).

?

..........

Гостин
Користам, гелови, лакови, рексона за пазуви, тоалетна вода, поретко пудра ставам за специјален настан.....:vozbud:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Значи вака јас како и секој маж кој што сака да изгледа убаво и да се чувствува убаво, обрнувам внимание на својата хигиена и на својот изглед и поради тоа користам широка палета на козметички производи. Значи неизоставен дел кој што мора да го споменам и од кој што не се делам е мојата четкица за сапуњање.

Секое сабајле јас станувам и си ја земам четкицата, си го земам сапунчето

и земам едно пластично канче од кисело млеко.

Го земам канчето и го полнам со вода, по што следи процес на сапуњање на сапунчето во водата од канчето. И после добро сапуњање кога ќе се направи пена, за подобар ефект понекогаш ставам и пола шише сјај

, ја зимам четкицата и ја брцам во смесата, за потоа нежно да ја нанесам на лицето. Откако ќе завршам со оваа фаза на нанесување, започнува наредната фаза која се наркува "Операција Косилица". За оваа операција потребен ни е оштар брич

, по можност наоштрете го пред да започнете со процесот, јас си го оштрам на камче. Инаку бричот го добив како поклон од дедо ми за мојот 14 ти роденден кога за прв пат го кврцнав млечниот брк. Инаку овој брич дедо ми го користел кога бил партизан така да има големо историско значење и до ден денешен сведочи за херојските подвизи на дедо ми :pipi:. Откога ќе завршам со операцијата косилица следи фазата дезинфекција. Во оваа фаза како главно средство за дезинфекција користиме домача жта

. Значи ги полниме двете дланки со ракија и се лискаме со ракијата по образите и по вратот каде претходно сме се бричеле. Мора да се напомене дека при овој дел малку ќе не пече кожата, али секој прав мушкарац минува низ истава фаза без многу мрчење, така да не би требало да претставува проблем. Остатокот од ракијата вообичаено го натегнувам, ова најмногу заради циркулација а понекогаш комбинирам и со главица лук или кромид за да се добие подобар шмек и посвеж здив. Додека кога станува збор за останатиот дел од хигиената, јас не практикувам ниту сапунче, ниту дезодоранс ниту стик за под мишка, на тој начин само ќе си го уништите вашиот природен мирис на маж кој што е неодолив за секоја жена, мене тате ме учеше дека сите момички он така си ги фатил. Повремено може да се користи расол како антидезодоранс којшто го нанесуваме во минимални количини поради интензивната и специфична арома која прави да се чувствувате 100% природно и свежо преку целиот ден. Инаку кога сме кај мишката јас користам специјални витлери кои што ја обликуваат мојата коса а воедно и даваат и поголем волумен. Овие витлери ги користам и на груда и на интимните делови, а резултатот е поголеми локни и поатрактивен изглед кој што ќе ви даде предност кај припадничките од понежниот пол.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Брич, четка за заби, сапун, пена за бричење, тоалет и игла за везење!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Еве јас на пример користам доста козметика се депилирам, под мишки се бричам, користам често пудро, маскара за освежување на лице, маскара за затегнување на лице, биоспет (за раце кога треба да јадам надвор), одвреме навреме ги чупкам веѓите, парфеми фала богу (Mexx perspective momentalno), антидезодоранс редовно.
Многу ствари ти користиш. Што ќе ти толку не знам. Ја не ни знам дека постојат вакви козметики за мажи па...фала богу жив здрав сум :) Мислам дека машко нема потреба од вакви корекции.

тоалет и игла за везење!
Клопчето го заборави? :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Да не гњавам со оние основни ствари за одржување на хигиена, мириси и све остало...
Едина козметика, покрај ова горе, се креми на нива за лице, пошо лицето ми е тотално рандом, па морам крема да користам во зависност од прилика :)
A, да! И лабело од МЕД и млеко! Морам -.- неам таква среќа устата да ми е го пичка и сама да ми се влажни -.- муки мучам со устава -.-

V

VeniVidiVici

Гостин
Нормалните работи, стик, дезодоранс за тело, парфем, брич, пена за бричење, афтер шејв, а за специјални пригоди оставам на козметичарката од маало, дека не се разбирам во тие работи.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Сапун и вода. Некогаш и течен сапун.
Сериозно , депилирања , пудри ?
Ако ставам пудра тестисите ќе ми се спакуваат и ќе си отидат....

V

VeniVidiVici

Гостин
Сапун и вода. Некогаш и течен сапун.
Сериозно , депилирања , пудри ?
Ако ставам пудра тестисите ќе ми се спакуваат и ќе си отидат....

:pos2: Добро бе брат зар и стик не користиш?

Kajgana Shop

На врв Bottom