Гламстик - Секс Прашања

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
За жал така е но за уште поголема штета не може да се стори ништо во врска со тоа на голем план,треба секој родител индивидуално да проверува како се развива неговото дете.

Како што реков тоа треба да се прави уште додека е на предучилишна возраст.
Му трубиш секој ден,дрога,алкохол цигари ова она се му забрануваш,го тераш да размислува,да чита да комуницира со другите деца,младиве деца уште од 5 годишна возраст играат игрици и дремат нa FB.
Се е вина на поединци,не се обраќа доволно внимание кога детето е мало а потоа се чудиме зошто е таква младината.

Еве пример мене татко ми цел живот ми трубел цигари ако те видам забите ќе ти ги скршам,нормално нема да ми ги скрши ама ми влезе во глава дека таквите пороци се лоши па познавам деца од 12-13 години што ја праќаат мајка си по цигари
Тоа не го оправдувам. Воопшто.
Родителот е оној кој треба да го насочи детето на прав пат, но не и да му ги наметнува своите (стереотипни) ставови.
Ви текнува на онаа епизода од South Park "drugs are bad, m'kay"? Баш на тоа и мислам. Самите родители им даваат можни идеи на сопствените деца за морални правила кои би можеле да ги прекршат.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.337
Поени од реакции
30.688
А шо е најглупо, во новите бесплатни учебници за 4то оделение (од владата) има лекција за како мама и тато прават бебенце, а никаде нема напишано како мама и тато да се заштитат ако нејќат да имаат бебенце.

Г

Господ

Гостин
Тоа не го оправдувам. Воопшто.
Родителот е оној кој треба да го насочи детето на прав пат, но не и да му ги наметнува своите (стереотипни) ставови.
Ви текнува на онаа епизода од South Park "drugs are bad, m'kay"? Баш на тоа и мислам. Самите родители им даваат можни идеи на сопствените деца за морални правила кои би можеле да ги прекршат.
Сакала нејкела тие пороци се штетни за здравјето.
Во најмала рака ти му велиш на детето тоа тоа и тоа е штетно
твој избор е дали ќе консумираш или не но јас како родител
нема да одговарам за последиците.
Ако не му речеш drugs are bad тој кога ќе дојде во контакт со тоа нема да знае како да изреагира и полесно ќе биде заведен.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Сакала нејкела тие пороци се штетни за здравјето.
Ако не му речеш drugs are bad тој кога ќе дојде во контакт со тоа нема да знае како да изреагира и полесно ќе биде заведен.
Ама не чини и секој ден да му стоиш над глава и да му збориш за тоа како пиењето е штетно, пушењето е штетно, дрогата е штетна, затоа што само му го побудуваш инстинктот на детето да осознава нови работи кои би биле штетни за него. Што, секако е погрешно.

Да, детето треба да има елементарни познавања за тоа што претставува алкохолот, цигарите и дрогата, за да ги знае ефектите и да проба само доколку се чувствува спремно да ги издржи истите, не зборувам за да се фикса во вена, туку за полесни дроги. Имам другари што дуваат а не знаат ни што е ТНС и следниот ден одат на анализа на крв!

Г

Господ

Гостин
Да, детето треба да има елементарни познавања за тоа што претставува алкохолот, цигарите и дрогата, за да ги знае ефектите и да проба само доколку се чувствува спремно да ги издржи истите, не зборувам за да се фикса во вена, туку за полесни дроги.

Ова заедно би му дошло ко заклучок:smir:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ehejj темава е во ЧДА што се вземате толку :nesum: и онака ова не е вистина.........немој да ми кажете дека верувате во овие срања :nesum:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
a be ако имаше толку секс гага до сеа и проституцијата ќе замреше и спонзоруши немаше да постојат,а бе секс зборчето почесто го гледам виртуелно него во реалност а бе ајде секс у македонија со малолетнички, ретко, коа некоја предвреме дизната и се дигне ебате и тогаш ја прцаат малолетници пошто постариве не сакаат проблеми со законот .
Стварно луѓе превише се палите ко млади мајмуни на глупости, нели ви е јасно дека се заебваат 90 посто тешко дека некои од нив се сериозно а оние што се сериозни, повеќето се од типот : zdr , ne znam dali me saka aaaa ama jas go sakam , se smuvavme vcera aаааа go sakam najvise na svet pozz kis4e iam 15 i smotana sum
не треба да ти реплицирам ама ај ...

погледни им ги фановите на ФБ и без разлика колку од тоа е вистинито тие 5000+ фана (барем беа 5000) повеќето малолетници читаат работи кои не се вкусни :toe:

Слушај мала оди расни деца да те видам овде со работно време 10 саати, без помош сама со маж ти ( ако воопшто најдеш некој асален)
Патем имавме два случаеви кај мене у основно у клас ги скапуваа од тепање која брат и, која татко и -џаба
Има некои работи не се исправаат колку и да се трудиш ти исправено да го држиш, остај ги децата нека проживеат на крај пак ќе има некои што се нимфоманки
лелел 10 саата ова она ... ако најдеш асален маж ... абе шо си ти толку од депресија одкако те знам на форумов .. шо се црно околу тебе па и околина загадуваш ... само ти ли имаш проблеми во животот? најголема плачка си на форумов :tv:

ги скапуваат од тепање а ... и џаба :tapp: епа го погодиле методот ... има некои работи кои со време се исправаат ... :toe: и во случајов овакви глупости од веб страни на кои се палат млади мајмуни и мајмунки треба да се маргинализираат и осудат ... ако не од помладите тогаш од постарите .... твоиве црни муабети на секоја тема не се во тој прилог ... е после е доцна ... е доцна е :toe:

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Omfg... Ова е врв од сите форуми/q&a и сл што сум читал.. Живи легенди...

Eве пример:

"Dali oralniot seks e kurvinsko ponashanje?

epa vaka,izlagam so eden decko veke edna godina,on saka da imame oralen seks.Dali toa znaci deka ako imame oralen seks i jas mu go lizam(izvinete na izrazot) znaci deke sum kurva?please pisete so pobrzo odgovori"

Скраја... hahahaha :)
со ова започна темата и ај ве молам да се задржиме на истото. Има други теми низ форумов за сериозни муабети

Г

Господ

Гостин
Ова е сериозна работа и сајтов не е за ремет,на него можеби има глупирања но има и сериозни прашања тоа не можеш да го оспориш и на тие деца им треба помош а ти колку сакаш мавај ремет на таа тема.
Факт е дека од мали нозе родителите немаат време или доволно интерес за своите деца и затоа ги запуштаат.
А оваа тема на разговор тоест психологијата на младите мислам дека не постои официјално на форумов туку има само префрлање од време на време на рандом теми.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
А шо е најглупо, во новите бесплатни учебници за 4то оделение (од владата) има лекција за како мама и тато прават бебенце, а никаде нема напишано како мама и тато да се заштитат ако нејќат да имаат бебенце.
Имај трето дете - Влада на Рм. Кондомите се убиство, заедно со абортусот. Ебење без граници.

Д

ДаркхарТ

Гостин
тука можеме да дискутираме за тоа што се случува со денешниве млади.Мислам дека оваа тема е најсоодветна.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.097
Поени од реакции
1.662
ahhh...zosto jas???

NE znam sto mi stana.Do vcera normalno 24 godisno momce so bistar um i odlicni planovi za idninata.NO edna vecer koa vremeto go pominuvam masrrubirajki pred Tv,vleze mojata pomala sestra koja navistina me fati na delo.Jas so mojot penis vo rakata koj bese potresitelno zdrven i so nababreni zili se zasramiv.No Sanela,dojde do mene ,me dopre i so tivok nezen glas mi rece...OK e.Ona ima 18 godinki i ima 4-godisna vrska.

Problemot e dali sestra mi saka da ostane trudna od mene i dali treba da ja kazam na mama i tato deka go iznevruva nejzinoto momce?

A jas navistina ja sakam mojata pomala sestra i bi sakal da imam seks so nea no ne sakam da i ja raspiam vrskata

plissssss pomagajte

и уше едно

Edna moja drugarka odma otkako i kazav deka e dobro da raboti vo banka za sperma.. duri i ja proba.
Dali e normalna?
Dali spermata e posna?
Dali vie bi probale sperma od nekoj covek sto ne go poznavate.
Iskreni odgovori srckiiii<=>

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ahhh...zosto jas???

NE znam sto mi stana.Do vcera normalno 24 godisno momce so bistar um i odlicni planovi za idninata.NO edna vecer koa vremeto go pominuvam masrrubirajki pred Tv,vleze mojata pomala sestra koja navistina me fati na delo.Jas so mojot penis vo rakata koj bese potresitelno zdrven i so nababreni zili se zasramiv.No Sanela,dojde do mene ,me dopre i so tivok nezen glas mi rece...OK e.Ona ima 18 godinki i ima 4-godisna vrska.

Problemot e dali sestra mi saka da ostane trudna od mene i dali treba da ja kazam na mama i tato deka go iznevruva nejzinoto momce?

A jas navistina ja sakam mojata pomala sestra i bi sakal da imam seks so nea no ne sakam da i ja raspiam vrskata

plissssss pomagajte

и уше едно

Edna moja drugarka odma otkako i kazav deka e dobro da raboti vo banka za sperma.. duri i ja proba.
Dali e normalna?
Dali spermata e posna?
Dali vie bi probale sperma od nekoj covek sto ne go poznavate.
Iskreni odgovori srckiiii<=>
е ова е врвот :vozbud:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
- Imam devojka, ali povremeno na eden prijatel mu go pusam *****. Dali sum jas homoseksualec?

Kajgana Shop

На врв Bottom