- Член од
- 6 јануари 2010
- Мислења
- 1.120
- Поени од реакции
- 104
Тоа не го оправдувам. Воопшто.За жал така е но за уште поголема штета не може да се стори ништо во врска со тоа на голем план,треба секој родител индивидуално да проверува како се развива неговото дете.
Како што реков тоа треба да се прави уште додека е на предучилишна возраст.
Му трубиш секој ден,дрога,алкохол цигари ова она се му забрануваш,го тераш да размислува,да чита да комуницира со другите деца,младиве деца уште од 5 годишна возраст играат игрици и дремат нa FB.
Се е вина на поединци,не се обраќа доволно внимание кога детето е мало а потоа се чудиме зошто е таква младината.
Еве пример мене татко ми цел живот ми трубел цигари ако те видам забите ќе ти ги скршам,нормално нема да ми ги скрши ама ми влезе во глава дека таквите пороци се лоши па познавам деца од 12-13 години што ја праќаат мајка си по цигари
Родителот е оној кој треба да го насочи детето на прав пат, но не и да му ги наметнува своите (стереотипни) ставови.
Ви текнува на онаа епизода од South Park "drugs are bad, m'kay"? Баш на тоа и мислам. Самите родители им даваат можни идеи на сопствените деца за морални правила кои би можеле да ги прекршат.