Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
во право си кико диего ниту еднаш не кажа кај сака да игра дал сака во јуве или не ... и не се вртит се околу диего :@ преку .!. веке

Диего се има договорено со Волфсбург оддамна,за добри парички да се разбереме,сега ми е јасно зошто не се радуваше кога ке постигне гол на последните натпревари ....
А за сите плачковци на форумот, дај престанете бе, како мали деца(може и сте) ,половина од вас ве немаше со недели,сега се слушна Диего си оди,ајдееее навалица,удри со плукање,, вчера... Марота е цар Марота е закон,сега плукате по управа,а така беше и пред да се донесат Красич,Аквилани..дај пораснете, ако си оди си оди ,си има управа они носат одлуки, кој ке ги валоризираме по крајот на сезоната,со резултатите пред нас. И јас сакам да остане Диего,но ако управата решила дека е најдобро за клубот да се продаде,јас сум зад нив, Целосна подршка како и да е.

Ми мириса дека чекаат да видат што ќе испадне од преговорите со Ди Натале, па зависно од тоа да објават official дека Диего е продаден...

Ако не Ди Натале, тогаш ќе биде некој друг. Диего сигурно си оди. ИДИОТИ БЕ, ПУ СВЕ ДА ИМ Е*АМ

Абе добра ние управата нема потреба од вреѓање.Марота е цар и си стојам зад тоа.На сите ни е криво што диего ке си иде ама тоа е тоа....Bye bye.Се надевам ке дојде некој кој ке внесе квалитет во нападот и ке дава голови.Сонувам за напад ПАЦИНИ и ДИ НАТАЛЕ и тоа ке биде подобро од тројца диеговци...Само да се потрошат правилно парите од продажбата на Диего и Трезеге и сите среќни и задоволни на крај ке бидеме.

Диего уште не е заминат.... коа ке има официјален состав од дел нери тогаш ке коментараме... а не се палите сите за МОЖЕН состав на дел нери кој во него не бил Диего....

Odam na trening no ne go gledam mojot brat Diego ova za mene e mnogu tesko.Izjava na Felipe Melo!!!

Абе само Пацини би го земал никој друг !! А не Ди Натале... Го напаѓавме Старата Дама а он убаво изјави дека Пацини е добар избор за во нападот а вие го напаѓавте и викавте креле бил Пацини хаха

**Интересно е како се движеа мислењата за новата управа со текот на времето.
На времето кога дојде Андреа сите бевме радосни и го фалевме како цело време мисли на Јуве исто како татко му.
Потоа дојде и Марота.Повторно сите бевме задоволни и среќни.Го фалевме и за тоа што со себе го понел кондиционито тренер кој имал само 3 истегнувања на мускули цела сезона.
Се појавија првите шпекулации за Диего и Волфсбург.Почнавме сите (секоја чест за исклучоците) да плукаме по Марота,да му пцуеме се, да го колнеме.Истото се случи и кога кажаа дека се откажуваме од Џеко.
Марота ги донесе Красиќ и Аквилани.Повторно почнаа фалбите и задоволствата.Па човекот бил цар,па бил мајстор за позајмици со можност за откупување.
Диего не е земен во тимот за реваншот и пак почнаа плукањата и пцуењата по Марота.
Ова што го правиме е навистина смешно.

**Луѓе,Ливерпул оди без Торес,Маскерано и Џерард во Турција а има само 1-0 резултат.Играчите биле повредени или се рехабилитирале,но сите знаеме зошто не се повикани овие играчи.Уште многу има да се игра.Само што почнаа првенствата.Не мислите ли дека е можно да постојат некои други причини за тоа што не е повикан?
Друго.Од Јуве си оделе ѕвезди како Баџо и Зидан и тоа во најубавите години си замина Зидан,сите плукаа и тогаш по Моџи,како можел да го продаде Зидан а со тоа да купи голман и дефанзивец од Парма.Но после никој не се жалеше на игрите на Буфон и Турам.Сите почнаа да го фалат Моџи,слично како деновиве за Марота.

**Сакам да кажам.Некаа управата да си ја врши работата.Каква е,таква е,наша е... :smir:

Жално за играч како Диего да не се остави повеќе време за докажување,да не испадне на крајот како Анри :(
Управата сигурно знае што прави :toe:

Јас како човек и голем фан на Јувентус го поштовам секој играч што го облекол дресот на Јуве, зш тој не го облекол на несакање туку заслжил да го облече, сите пред да дојдат во Јувентус во своите клубови и земји биле можеби најјаките играчи и омилени на публиката и навивачите.
Но, Јуве е многу голем клуб, и никој не може да го одбие, со самото потпишување на договорот со Јуве играчите преземаат ГОЛЕМА одговорност и голем товар, некои не се доволно силни и потклекнуваат и се губат на терен, но тоа не значи дека се слаби, некои се доволно силни да го понесат тој товар.
Диего можеби не покажа игри како во Вердер но ми стана еден од поомилените играчи кои некогаш заиграле за Јуве, со неговата борбеност но и со неговите изјави за Јувентус.
И АКО си оди (никој до денеска не рече дека 100% ќе си оди во Волсбург) ќе ми биде криво не само за играчот туку и за Јуве.
Некој ќе рече "Зш да ти биде криво за Јуве?" , како да не ми биде криво за Јувее прашањето, ние на Волсбург(или како и да се пишува) ги молевме да ни го дадат нивниот најдобар играч а тие си играја и се зафркаваа со нас, а тие рекоја го сакаме Диего и можеби го добија без никаков напор,е затоа ме боли срцето за Јувентус, затоа што за пари можеби подклекна пред едни просечни лицемерни шваби.

Не би сакал Диего да си отиде бидејќи знам кај и да оди сигурно ќе распали.Но што е тука е, фудбалот пред се е бизнис,едни играчи си одат,други идат, но клубот за кој навивам останува истиот.Било каков потег да направи управата сакал нејќел ќе го поддржам и ќе се надевам дека бил направен со добра цел. Без разлика дали Диего ќе си оди или не ( дај боже да не си оди) верувам во Ањели и Марота.

Ги дадовме Диего (25 години), Кандрева и Џовинко (23 години) , а во тимот сеуште останаа паразитите како Гросо и Григера.

Ова е неуспешен преоден рок за мене, го продадовме најдобриот играч, така да неможе да биде успешен
Разликата е во тоа што за Гросо и Григера никој тим нема да даде ниту 1 милион а камоли 20 милиони.Џовинко не успеа да се наметне кај 4 тренери,а ако се покажи во Парма,Јувентус ќе можи да си го врати во своите редови.

Најдобриот играч лани на Јувентус беше Киелини па Маркизио,Буфон и Дел Пиеро.Диего реално беше во подобрите играчи,но не беше она што се очекуваше од него.

Се е тоа во ред што викате дека Диего не се покажа во Јуве во изданието во кое го знаеме од Вердер. Од друга страна ни Ето во Интер не се покажа во изданието од Барса па сепак тие не се дрзнаа да го продаваат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom