Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се е тоа во ред што викате дека Диего не се покажа во Јуве во изданието во кое го знаеме од Вердер. Од друга страна ни Ето во Интер не се покажа во изданието од Барса па сепак тие не се дрзнаа да го продаваат.

ама брат Ето не преговара тајно со др тим !!! наводно тајно преговарал со волф и не излезе да го потврди то или да го демантира ...

http://football-italia.net/aug25s.html Ди Натале изјавува дека сеуште е под договор со Уденезе и дека сака да го исполни ветувањето дадено кон навивачите на Удинезе, да се пензионира во нивниот дрес. Највеќе внимание ми привлече декот каде што вели дека Удинезе не може да го продаде без негова согласност.

Можеби ова денеска беше само еден голем хаос и Диего да не е на листата на повикани играчи само за да се види развојот на ситуацијата. Дај Боже Ди Натале да си остане во Удине, а ние со Диего.

Ниту во еден момент не ви падна на памет дека можно е да не се повикани Трезеге и Диего бидејки веќе викендов започнува првенството, а со Штурм имаме победа на гости, возвратниов меч ќе биди само лесен тренинг.

Del Neri: Diego će donijeti odluku Nakon što je izostavio Diega sa popisa za utakmicu protiv Sturma, Gigi Del Neri i Felipe Melo odmah su potvrdili da Diego napušta Juventus.

Brazilac i David Trezege nisu bili uvršteni u spisak za sutrašnju utakmicu playy-off Euro Lige, jer se očekuje da će obadvojica napustiti klub u slijedećih par dana.

Suigrač Felipe Melo je pustio mačku iz vreće nakon njegove izjave putem Twittera.

"Idući na trening i ne vidjeti tamo moga brata Diega bilo je jako teško prihvatiti. Išao sam trenirati i bio sam jako tužan."

"Oformili smo sjajno prijateljstvo i sada moj brat ide negdje drugo."

Jučer je izvješteno da je Wolfsburg podigao svoju ponudu za Diega na 20 milliona.

"Priče o transferima ometaju koncentraciju igrača tako da je najbolje sada ostaviti ih na miru da donesu odluku koju moraju donijeti."rekao je Del Neri.

Samo prošle sedmice Del Neri je izjavio da Diego ostaje u Juventusu, ali njegovi prosvjedi su izgleda bili nadglasani.

" Mercato evoluira i tehničke odluke su uvijek dio dijaloga sa klubom. Trener je tjerao svoje ali to je kontinuirana ravnoteža izmedju tehnike i gospodarskih pitanja."

"Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati od sada do 31 augusta. Nikada nisam rekao da sam nesretan sa Diegom zbog toga što je odličan profesionalaci još bolji fudbaler. Do sada se uvijek ponašao dobro i sjajno obavljao svoje dužnosti."

Del Neri je takodjer upitan o Di Nataleu koji je u pregovorima sa Juventusom iako je izjavio da želi da ostane u Udineseu.

"Ne znam kako pregovori idu zato što sam samo trener i ne mogu komentirari o ekonomskim stvarima."

"Jedino je normalno da je Di Natale sretan u Udineseu kao što je i Diego bio u Juventusu. Kažem klubovi moraju gledati sebe i razmisliti o taktici i teničkim nivoima strane koja može biti poboljšanja igračima sa različitim karakteristikama."

"Di Natale je igrač sa sjajnim karakteristikama koji nam može pomoći u našoj igri."

Juventus je pobijedio 2-1 u gostima prošlog četvrtka Sturm tako da ih i domaći poraz od 1-0 vodi dalje u grupnu fazu.

"Spremni smo za Europa League meč, koji nije lagan. Sturm graz je odgodio svoju utakmicu u domaćem prvenstvu kako bi došao ovamo što motiviraniji i spremniji protiv nas."
..... добро кажано

Се е тоа во ред што викате дека Диего не се покажа во Јуве во изданието во кое го знаеме од Вердер. Од друга страна ни Ето во Интер не се покажа во изданието од Барса па сепак тие не се дрзнаа да го продаваат.
Јуве неможе сосила да го продаде Диего.Изминативе 2-3 месеци постојано се шпекулира за иднината на Диего во Јувентус,а играчот даде само една единствена изјава за својот официјален вебсајт,дека годинава ќе ја докажел својата вредност,само што не изјави во кој клуб сака да ја докаже.Не ги демантираше гласините дека неговиот агент договорил со Волфсбург плата од 7 милиони евра што воопшто не е наивна сума,не беше категоричен дека сака да остани во Јувентус,пример како што го направи тоа Киелини кога го поврзуваа со Реал,како што го направи Буфон со Манчестер Сити итн.Диего беше резервиран кон целата ситуација.

Ди Натале веќе втор ден се поврзува со Јувентус,а играчот дава веќе трета изјава како сака да се пензионира во Удинезе.Кога можел Ди Натале да даде 3 изјави со кои покажува лојалност кон клубот за 20 часа,Диего можеше да даде барем една во 3 месеци.

Јуве неможе сосила да го продаде Диего.Изминативе 2-3 месеци постојано се шпекулира за иднината на Диего во Јувентус,а играчот даде само една единствена изјава за својот официјален вебсајт,дека годинава ќе ја докажел својата вредност,само што не изјави во кој клуб сака да ја докаже.Не ги демантираше гласините дека неговиот агент договорил со Волфсбург плата од 7 милиони евра што воопшто не е наивна сума,не беше категоричен дека сака да остани во Јувентус,пример како што го направи тоа Киелини кога го поврзуваа со Реал,како што го направи Буфон со Манчестер Сити итн.Диего беше резервиран кон целата ситуација.

Ди Натале веќе втор ден се поврзува со Јувентус,а играчот дава веќе трета изјава како сака да се пензионира во Удинезе.Кога можел Ди Натале да даде 3 изјави со кои покажува лојалност кон клубот за 20 часа,Диего можеше да даде барем една во 3 месеци.
во право си брат потполно

Од вашата управа најмалку очекував ваква глупост......иста онаква како што ние направивме со Аквилани......само што вие секако ќе го продадете играчот и ќе добиете пари за тоа .......Диего е играчиште така да не смеете да го продадете и оваа сезона ако остане ќе покаже колку е навистина добар

Герет Бејл 3 асистенции за Тотнем ... ДЕФИНИТИВНО МАРОТА ТРЕБА ДА ЗАГРИЗА !!

--- надополнето ---

Пенал врз Герет Бејл ... Дечково го полуде Лулич ...

Зашто кревата толкава галама со шпекулациите за Диего. Никаде немаше некоја официјална потврда или изјава од играчот или од агентот на играчот. Исто така и клубовите молчат. Можеби ова ке биде уште една патка од медиумите.

Да, ама има една разлика помеѓу Киелини и Ди Натале, и Диего, Киелини и Ди Натале не беа нудени на друг клуб, а Диего беше на Волфсбург, значи изгледа како клубот да сака да се ослободи од него, како да не бидеш резервиран кога ти кажуваат дека ако дојде солидна понуда те продаваме. И друго, што е уште пофрустирачки е дека Диего ни беше најдобар играч во досегашниве подготовки, огромна е разликата во играта кога игра Диего и кога игра Дел Пиеро (со најголема должна почит). Само тоа не ми е јасно, со Диего играме најдобро, сакаат да го продадат Диего, ама не е до парите, зашто после ќе се зема негова замена, па после тој новиот треба да се воигрува, стварно не ми е јасно, ќе држам палци за Диего да остане.

--- надополнето ---

Зашто кревата толкава галама со шпекулациите за Диего. Никаде немаше некоја официјална потврда или изјава од играчот или од агентот на играчот. Исто така и клубовите молчат. Можеби ова ке биде уште една патка од медиумите.

Галама зашто ако беше патка, немаше да отсуствува од тренинзи, а плус и Дел Нери рече дека не ги повикал со Трезеге за против Штурм, зашто во моментов преговараат за трансфер.

а зошто мислиш дека е патка?! ако остане Диего ќе биде присилен да игра на позиција на втор напаѓач,а не на неговото природно место-веднаш зад напаѓачита АМФ !!! досега неколку пати беше јасно кажано дека Јуве се враќа на традиционалната формација 4-4-2 каде за Диего има место единствено како втор напаѓач.....Волфсбург е еден од економски најјаките клубови во Бундеслигата и ако сака да го повтори прекланскиот успех и успешно да парира со Баерн кој моментално е неприкосновен,токму играч како Диего би ја направила пресвртницата,знаејќи дека Волфсбург поседува веќе искусен и веќе шампионски тим за условите во Бундеслигата.....ваков трансфер би била полна капа за Волфсбург,а во Јуве нема многу да се сменат работите со доаѓање на Ди Натале кој може многу подобро да ја изигра бараната позиција сигурно уште една сезона....болното е што се губи креативност за следната и наредните сезони доколку Јувентус не успее да убеди некоја идна ѕвезда да игра во Италија која очигледно скоро сите ја избегнуваат на сметка на Шпанија и Англија

Branko Ilievski OFICIJALNO PROGRAMATA ZA KALCO VIKENDOT:

SABOTA: UDINESE - GENOA 18:00
ROMA - CESENA 20:45

NEDELA: BARI - JUVENTUS 18:00
SAMPDORIA - LAZIO 20:45

PONEDELNIK:
BOLOGNA - INTER 20:45

PETOK :22:25 MAGAZIN
PONEDELNIK 19:15 PREGLED NA KOLOTO

SITE UZIVAJTE NIE KE RABOTIME ZA VAS )))))))))

јееееееее ке го даваат јуве одвај чекам :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

со среќа нека ви се 2 бивши играи на рома (аквилани и бурдисо) не сметајки го џонатан зебина :pos2: ќе може некој да ми каже кој замина од јуве?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom