Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Диего на трансфер листа ...
Ја мислам ќе му се даде уште една шанса на Диего,да не се каеме после кога ќе си отиде,ако глеаме по ланската сезона цел тим треба да го стаиме на трансфер листа:) Диего може да игра како втор напаѓач,Дел Пиеро веќе не може да игра 90 минути,че биде резерва најверојатно,Амаури не верувам дека ќе остане,за Трезе не се знае и само ЈАкинта остана,а сите овие се над 30 год.

Убаво си пиша Влатче мислам дека беше,Диего втор напаѓач и Џеко или Бензема.

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Диего на трансфер листа , ако се купуваат 2 крила како што се најавува, Диего ќе биде 100% продаден ..
И на Мело да му се даде шанса,а на Диего не?Па Диего каде и каде подобро изигра од Мело годинава ...
Зошто не може :
Џио/Диего --- Банега --- Маркизио --- Красич/Диего

Диего би можел да се проба и како лево и како десно крило.Мислам дека би можел да се снајде одлично со Банега и дека двајцава би се дополнувале во средината.Нешто како Чави-Иниеста во Барса ...

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Заборавате многу битна работа , Јувентус нема доволно пари за да ги пополни сите дупки летово па ќе мора да продава , а ако се планира промена на концепцијата и формацијата тогаш Диего е прва мета , поради тоа што не се вклопува, а и поради тоа што на него можат да се извлечат пари ... секако + продажба на уште 10тина падобранци кои заедно не вредат ни 5 милиони ...

Јас лично сум за продажба на Диего , порадо би го гледал Џовинко како секунда пунта ...

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Ја мислам ќе му се даде уште една шанса на Диего,да не се каеме после кога ќе си отиде,ако глеаме по ланската сезона цел тим треба да го стаиме на трансфер листа:) Диего може да игра како втор напаѓач,Дел Пиеро веќе не може да игра 90 минути,че биде резерва најверојатно,Амаури не верувам дека ќе остане,за Трезе не се знае и само ЈАкинта остана,а сите овие се над 30 год.

Убаво си пиша Влатче мислам дека беше,Диего втор напаѓач и Џеко или Бензема.
Така па е уште подобро.Уффф да дојде Џеко растур ќе направи ...

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
И на Мело да му се даде шанса,а на Диего не?Па Диего каде и каде подобро изигра од Мело годинава ...
Зошто не може :
Џио/Диего --- Банега --- Маркизио --- Красич/Диего

Диего би можел да се проба и како лево и како десно крило.Мислам дека би можел да се снајде одлично со Банега и дека двајцава би се дополнувале во средината.Нешто како Чави-Иниеста во Барса ...
Диего крило ? хмм... со брзината од 0.2 километри на час мало сутра :)

За крило ти треба огромна брзина и продорност , а Диего е пребавен играч ...

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Заборавате многу битна работа , Јувентус нема доволно пари за да ги пополни сите дупки летово па ќе мора да продава , а ако се планира промена на концепцијата и формацијата тогаш Диего е прва мета , поради тоа што не се вклопува, а и поради тоа што на него можат да се извлечат пари ... секако + продажба на уште 10тина падобранци кои заедно не вредат ни 5 милиони ...

Јас лично сум за продажба на Диего , порадо би го гледал Џовинко како секунда пунта ...
Абе и јас сум за продажба на некои ветрушки,но Диего во никаков случај.Детево има потенцијал и откако ќе го продадеме,ќе биде куку-леле ...

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Џовинко и Маркизио се иднината на Јуве ама ај овие Џовинко на клупа го ставаат. На Диего треба да му се даде шанса уште, како може у Вердер да гази од кога дојде у Јуве он забораи фудбал а?
ЦЦЦ проста раја еј.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Абе и јас сум за продажба на некои ветрушки,но Диего во никаков случај.Детево има потенцијал и откако ќе го продадеме,ќе биде куку-леле ...
Зошто да биде куку леле ? ако играта на тимот се промени и се бележат добри партии и победи ама ич не би требало да не интересира како игра Диего во новиот клуб , па макар и станал најдобар играч на светот ... Најважно е дека во Јувентус покажа една огромна 0 ...

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Диего крило ? хмм... со брзината од 0.2 километри на час мало сутра :)

За крило ти треба огромна брзина и продорност , а Диего е пребавен играч ...
Како и да е,за продавање не е.Ете им го Мело,цела одбрана без Киелини и пола напад,па нека продаваат.Човеков,после Киелини и Џиџи,беше најконстантен во тимот и на грб го носеше целиот напад.Тоа што не беше воигран не си беше крив ...

--- надополнето ---

Зошто да биде куку леле ? ако играта на тимот се промени и се бележат добри партии и победи ама ич не би требало да не интересира како игра Диего во новиот клуб , па макар и станал најдобар играч на светот ... Најважно е дека во Јувентус покажа една огромна 0 ...
Доколку Диего беше нула,7-8 играчи беа во длабок минус сезонава ...
Па ти израчунај дали да се продаваат прво тие или он ...

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Доколку Диего беше нула,7-8 играчи беа во длабок минус сезонава ...
Па ти израчунај дали да се продаваат прво тие или он ...
Па со исклучок на Џиџи , Киелини , Маркизио и Дел Пиеро сите беа нули и минуси , не за џабе само на овие четворица им е загарантирано место во тимот за наредната сезона :wink: ...

F

FuckYouAll

Гостин
Диего не е крив што околу нема играчи со кои може да изигра на дупли, тој не е крив што сите чекаа тој сам да си зеде топка на центар и сам да даде гол, тој самиот изјави неколку пати дека нема со кого да изигра во средина.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Абе даааа , сите се криви единствено е Диего жртва , загреота детето нема со кој да направи дупли пас ... сигурно соиграчите се исто така криви што не знае ни да шутне или пак кога ќе изведува корнер не се знае дали топката ќе стигне до 16икот ...

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
тука ич не си во право,ако некој се залагаше сезонава и даваше СЕ од себе-тоа беше Диего....меѓутоа како да игра со Кантата зад него,без класично крило кое би тргало играч на него и најпосле без напаѓач кој би се отворил во право време?! во првиот дел од првенството некако со Јакинта го држеа нападот,меѓутоа откако тој се повреди Амаури не изигра ни 20% од тоа што го даваше Јакинта
голема дилема е дали да се продаде или не,со оглед на тоа што повеќе играчи треба да се заменат и да се донесат нови,а со 80 милиони тешко ќе биде остварливо да се склопи една добра машина за идната сезона

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
И јас сметам дека Диего заслужува да остане уште една сезона во Јувентус.И тој носи вина за пропаднатата сезона на Јувентус како и сите играчи подеднакво, но тој игра на позиција која најмногу зависи од тоа како ќе изиграат другите. За фудбалските квалитети на Диего да дојдат до израз зад себе тој треба да има функционален среден ред,и напаѓачи кои ќе знаат неговите асистенции да ги претвараат во голови, а реално тоа го немаше Јувентус оваа сезона.Ако дојде до промена на формацијата,Диего може да се користи и како втор напаѓач, и сметам дека на таа позиција би се докажал повеќе.

Се наведува дека Чиро Ферара е можно да биде тренер на Џенова,ако Гасперини ја преземе Фиорентина после заминувањето на Прандели на Селекторското место во Италијанската репрезентација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom