Vartolu
1897 Fighter
- Член од
- 29 декември 2007
- Мислења
- 14.992
- Поени од реакции
- 5.605
Буфон нема да биде продаден освен ако тој сам не се одлучи на таков чекор.А ако биде продаден, дали тоа негативно ќе се одрази врз тимот, зависи од Управата. Колку само критики претрпе Моџи кога го продаде Зидан во Реал Мадрид, а Моџи тоа го искористи на најдобар можен начин купувајќи ги Недвед,Буфон и Турам.Ајде, со Господ напред, се надевам дека следната сезона ќе биде многу подобра од оваа и дека сезонава ќе остане само како лош сон во нашите сеќавања. Сега, ме загрижува само една работа. Сите ние, и оние кои однапред ја отпишаа новата управа и оние кои ги полагаат своите надежи во неа, сепак потајно се надеваме на позитивна промена. Но, она што ме загрижува е дека веднаш ќе почнат со погрешен потег со кој веднаш ќе си потпишат смртна пресуда а тоа е продажба на Буфон. Незнам зошто, ама мислам дека ќе се случи ваква глупост во теков на летово. Ме интересира што мислите вие за ова.
Џиџи е легенда на Јуве,најдобар голман,а неговата лојалност кон Јуве најмногу се покажа во 2006 кога не го напушти клубот и одлучи да игра во Сериа Б, а можеше да бира во кој сака клуб да ја продолжи кариерата. Џиџи ќе остане голема легенда и еден од најголемите играчи што играле во Јувентус,сеедно дали ќе остане или ќе се одлучи да го промени клубот.
Њукасл, пројавил интерес за Кристијан Поулсен ЛИНК
--- надополнето ---
Се најавува дека после Секо и Кастањини, Андреа Ањели размислува да му ја покаже и на Жан Клод Блан излезната врата од Јувентус, а се очекува Блан да го напушти Јуве после турнеата на Јуве во Америка ова лето.