Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
С

сашенко

Гостин
значи од прилика се знае кој е новиот тренер епа ако е бенитез мислам ке биди добро

Прочитав дека поради тоа што било НЕВОЗМОЖНО да се одвои Торес од ливерпул Јувентус на Бенитез му го ветил Џеко...незнам колку е точно ова ама многу ми беше мерак да го видам Торес во црно-бел дрес следната сезона...:toe:

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Поентата на одбраната на Моџи е да покаже дека не правел ништо различно од сите други. А кога Јуве беше казнет за тоа, фер е и другите да бидат исто/соодветно казнети, од проста причина што изгубените играчи, финансии и углед на Јуве не може да бидат вратени.

...гледам во живо на Sky се гледа дека е напната ситуацијата во судницата, Моџи делува релаксирано и самоуверено. :)

Меѓудругото, Скај јавуваат дека една недела до 10 дена го делат Бенитез од потпишување договор со Јуве, така да мислам дека го знаеме името на новиот тренер. :)

edit: Giоvinco повреден... :zid:
Брат дали ОВДЕ е директниот пренос од неапол??

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
12:20 - Моментално пауза uun моментот во училницата, ќе продолжи за неколку минути

расправата после 20 минутна пауза продолжи:vozbud:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Auricchio, шефот на карабинерите кој го водеше случајот против Јувентус, даваше изјава, а бил видно вознемирен и збунет од прашањата, па скоро цела судница се смеела на неговите глупости.

"The phone call where Facchetti asks Collina about the referee grid with Bergamo was transcripted, but we thought it was not important." People inside the court react with laughter to Auricchio's claim
Телефонскиот разговор каде Факети го прашува Колина за Судиската постава со Бергамо имаше копија, но мислев дека не беше важна“

Членот 6 од Статутот на ФИГЦ јасно и гласно дава дознаење дека секој контакт на официјално лице на клубот со Судијата, e недозволиво а прекршувањето на тој член значи преселба на клубот во ПОНИЗОК РАНГ НА НАТПРЕВАРУВАЊЕ. Впрочем, Јуве беше токму поради овој член казнет. Факети кога го водеше разговорот, беше Претседател на Интер.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
КЕ ни ја вратат титулата што им ја дадоа на интер таа година и другата која мислам дека не е доделена никому.Дека 2 титули ни одземаа.А ако има јаки докази против интер( А ИМА) интер ке си добие казна.Многу веројатно и би требало да премине во послаб ранк на натпреварување( СЕРИЈА Б) затоа што и на јувентус му го направија истото во 2006 а мислам дека против интер сега има и појаки докази.
Јувентус беше пратен во Seria C1, но после не знам колку жалби беше во Seria B "качен" и од -30 стигна до -9.
Ја од денов освен да се појави сонде и да играм фудбал у 17,30 ништо друго не очекувам, иако сакам.

Овој е тој Facchetti?

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Auricchio, шефот на карабинерите кој го водеше случајот против Јувентус, даваше изјава, а бил видно вознемирен и збунет од прашањата, па скоро цела судница се смеела на неговите глупости.

Телефонскиот разговор каде Факети го прашува Колина за Судиската постава со Бергамо имаше копија, но мислев дека не беше важна“

Членот 6 од Статутот на ФИГЦ јасно и гласно дава дознаење дека секој контакт на официјално лице на клубот со Судијата, e недозволиво а прекршувањето на тој член значи преселба на клубот во ПОНИЗОК РАНГ НА НАТПРЕВАРУВАЊЕ. Факети кога го водеше разговорот, беше Претседател на Интер.

Auriccihio истотака бил свесен и знаел дека Факети бил кај Бергамо дома!

11.20 AURICCHIO: «FACCHETTI HA INCONTRATO BERGAMO A COLLESALVETTI»
Alle domande dell'avvocato Trofino il colonnello Auricchio ha detto di sapere che anche l'allora presidente dell'Inter, Giacinto Facchetti era andato a casa dell'ex designatore Paolo Bergamo a Collesalvetti in alcune occasioni. «Se mi chiede di Facchetti, mi risulta. Non mi risulta di Moratti. Potevano aver parlato di tutto, non certo prendiamoci un the!».

We are on fire baby! :vozbud:

@Fier брат тоа се клипчиња од судењето, ама не е директен стрим.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
11:59 AM BST Auricchio is getting extremely heated up as the examination continues...

Auriccihio истотака бил свесен и знаел дека Факети бил кај Бергамо дома.
Излегоа на виделина многу неправилности на Auriccihio, што сам ги произнесе во своето сведочење. Очигледно е дека „намерно или ненамерно“ не ги земал во обзир некои МНОГУ ВАЖНИ ДЕТАЛИ.

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
"Moggi не бил прв човек што ги дознавал имињата на асистентите"

13.23 PENTA: MOGGI NON ERA IL PRIMO A SAPERE I NOMI DEGLI ASSISTENTI
Il consulente Nicola Penta ricostruisce un'altra circostanza di quelle divenute classiche del processo di Calciopoli del 2006: Moggi, secondo l'accusa, sapeva prima degli altri i nomi degli assistenti che, allora, venivano designati e non sorteggiati. «In realtà - dice Penta - abbiamo prodotto e incrociato con documenti già esistenti intercettazioni ed sms nei quali si evince chiaramente e spesso che Moggi arrivava addirittura terzo. C'è una volta in cui l'allora presidente dell'Inter (non ne pronuncia il nome, ndr.) chiama il videdesignatore Mazzei il giovedì alle 17.50 e ottiene i nomi che saranno resi pubblici il giorno dopo. Poi Meani incassa due sms dal segretario della Can Martino intorno alle 11.15 del venerdì. E Moggi, ormai terzo, si becca un capo di imputazione penale e sportiva perchè ottiene i nomi alle 11.53 del venerdì».
На кратко:

"Според реконструкција од документите и СМС пораките можеме да заклучиме дека Моџи бил третиот човек што го добивал овие имиња. Имало време кога претседателот на Интер се јавувал на Mazzei во Четврток во 17:50 и ги добивал имињата што требало да бидат објавени следниот ден. А Моџи е криминално прогонуван затоа што имињата ги добил тек наредниот ден во 11:53."

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Колегиве од Фан клуб интер(серија Б)ги нема нешто.еве една песна за Морати

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
абе читам Џио сакал да си оди шо викате трампа Џио-Пацини или Џио-Лавеци?

Член од
13 април 2010
Мислења
368
Поени од реакции
219
Здраво, нов сум на форумов ама ве читам одамна... Може некој подетално да каже до каде е судењево ?

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Здраво, нов сум на форумов ама ве читам одамна... Може некој подетално да каже до каде е судењево ?

Добредојде Павел, имаш поназад подетално за новите случувања. :)

Фотки тука

На Џовинко му е завршена сезоната - истегнување на мускул од втор степен!

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
одма праам преработка на оваа како што имаа за Let it B
The Game & Moratti -Dreams

I woke up out dat coma 2015,nd 1
Bout the same time inter had scudetto sixteen.
Serie A presents calciopoli volume 2
i think juve dont have enough proofs.
I feel like we won champions league when do festa for B
that was unforgiven day for me
To be continued..... :)

Член од
13 април 2010
Мислења
368
Поени од реакции
219
Добредојде Павел, имаш поназад подетално за новите случувања. :)

Фотки тука

Добревенајдов... знам се позади, прочитавм ви викам ве читам цело време... него во моментов ме интересираше до каде е судењево, што стана со доказите на моџи... и ако има некој стрим за во живо нека стави... поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom