Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.754
Поени од реакции
3.793
Omg, Амаури 2 гола !? Нема шанси:pos:

Ок, добро е.

Брацо без две чисти у тоа бостанот влага со Мараја Кери, мртов ладен:pos2:.
Добра партија и за Де Чељо. Малце грбав, али се гледаше дека го вади максимумот. Браво.
Алекс си е Алекс. Премногу се осекаше неговото отсуство во тимот. Сега, по неговото враќање друга песна се пее. Реално, клубот се уште не е спремен да го испрати Дел Пиеро во витрините. . .

Негативно ме изненади Сисоко, кој на вечерашниов дуел не направи речиси ништо. Али добро, Мело беше тука да игра и за себе и за Сисоко. Потребно е да се надополнуваат меѓусебно со Сисоко кога едниот нема да биде на ниво.
Мело добро си ја заврши својата dirty job.

Киелини комотно може да го пуштиме сам да игра во одбрана. Пожртвуван до максимум, присебен и постојано на место. Големо браво за Џорџе:aplauz:

Малце не ми се допадна пристапот на Жаки во последните 20ина минути, кога им оставивме на Ајакс да играат. Но, кога веке самите се ставија на испит, баш ме интересираше да видам дали ке примат гол до крајот на натпреварот. Ова го кажувам затоа што мал милион пати оваа сезона примаме гол во последни моменти, при вакво кршливо водство.
Али добро е, издржаа и го покажаа вистинскиот карактер!

Честитки за победата и нека ни се множат:smir:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Се сложувам со тебе до некаде, ама само до некаде...
Од друга страна не можеш така да гледаш, односно доколку е добар и заслужува да игра, зошто да не игра? Еве и Занети е важна алка во Интер, односно не важна туку најважна имајќи предвид дека не излегува од игра:toe:

Алакс е како виното, што постар тоа подобар.
Поради овој факт Интер е слаб во ЛШ....он: честито победа Forza Italia:helou:

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Ајде ајде, честито победа па и пласман понатаму:smir:

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Голема предност на Јувентус пред реваншот на домашен терен, но и реваншот треба да се изигра внимателно, но сметам дека веќе најголемата работа на Јуве е завршена со победата од 2-1 на Амстердам Арената. Оваа победа е многу важна, бидејќи ќе се зголеми и самодовербата на играчите. Буфон, Де Чеље, Киелини, Диего, Мело, Дел Пиеро и Амаури изиграа одлично. Маркизио играше добро во второто полувреме, а Сисоко овој натпревар му беше дефинитивно еден од послабите натпревари во дресот на Јувентус.
Се случува и на Сисоко.Инаку мислам дека изигра слаб натпревар заради улогата која му беше дадена.Сепак не е офанзивец,туку деструктивец.Добро е што не загубивме и што неговата слаба игра е под сенка на брилијантната победа ...

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Коментаторот зборувал цело време Англиски?
Хаха ...
Мислев дека зборува Арапски ...

Слика која вреди милион зборови и милион пофалби ...

Следниот викенд реномираната Телевизија Телма нема да дава директен пренос од натпреварот Болоња - Јувентус ...
:(

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
можи некој да ми најде статискика од денес кој имал игра или во проценти :smir:

Ajax Juventus
1 Goals scored 2
19 Shots on target 4
3 Yellow cards 3
0 Red cards 1
11 Fouls committed 7
9 Corners 2
2 Ruled offside 4
еве јас најдов статискика од на уефа значи ајакс имаше 19 шута кон нашиот гол а постигна 1 гол ние само 4 шута а 2 гола :toe: со жолти катроно 3 со 3 и кај нас 1 црвен тој на брацо ајакс напрал 11 фаули јуве 7 ајакс изведол 7 корнери ние само 2 и офсајди 2 со 4 тука така сме малце поголема доминација има ајакс но сепак победивме :helou:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
средниот ред потфрли,никако не успеа да ја задржи топката во свои нозе,единствено Алекс на 2-3 пати во второто полувреме ја задржа топката во противничката половина-ете ти ја статистиката

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
ЦЦЦ. Пред некое време реков Амаури нема дасе извај кај мене освен ако не дај голој на 5 меча по ред или така нешто :kesa: се уплаши изгледа :vozbud:
Како и да е резултатот е добар. Мала забелешка на некои од коментарите дека игравме лошо бидејќи не сме доминирале. Па и не е некоја голема трагедија. Гледам дека Жаки сфати како да го проработи нападот. Мело и Сисоко исто почнаја да соработват па дури и ја зацврсти одбраната. Мислам дека онаа 3ката назад е поцврста од стандардната 4ка. Ги виде бекчињата дека ги јади промаја.

За доминација на средина мислам дека намерно не се отворивме многу оти со брзите напаѓачи на овие ќе имавме бааги проблеми. Се виде после вториот гол како затворивме едвај пробиваја. Засега Жаки кај мене си го попрај мислењето.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“I repeat what I said when he hadn’t scored for four months – you never play with 10 men if Amauri is in the side,” explained Zac.
[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“He knows how to play with his back to goal and even better when facing the net. We put him in a position to score and he did what he does best.”[/FONT]
Ова е објаснувањето на Зак, поради тоа што Амаури игра далеку подобро во последните натпревари.Кога дојде Закерони, беше доведен и тренерот на напаѓачите, кој му беше и тренер на Амаури во Наполи, и Зак имал посебни тренинзи со Амаури, на кои тренинзи Амаури тренирал на сосема друг начин од претходно, а резултатот е видлив. Амаури игра одлично под водство на Закерони, и се надевам дека ќе продолжи во ист стил.

Нареден натпревар на Јуве е гостување во Болоња. Болоња е екипа која му одзеде на Јувентус 2 бода во натпреварот од првата полусезона,и се надевам дека победите на Јувентус ќе продолжат и на ова гостување.

А Дел Пиеро, на иронично прашање „Колку си стар?“ одговори:

35 and a half but I did not hear them
.​
I'm fine and I want to go forward as possible
„ 35 и пол години, но јас не му се плашам.Се чувствувам одлично и сакам да играм колку што е можно повеќе“
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular][/FONT]

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Суарез во Јуве??? не благодарам!!!
Не благодарам? Па Суарез им беше најопасен денес, имаа 19 шута од кои во барем 80% имаше удел Суарез. Во секое време би го прибрал во Јуве!

ФОТКИ - Enjoy!

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Не благодарам? Па Суарез им беше најопасен денес, имаа 19 шута од кои во барем 80% имаше удел Суарез. Во секое време би го прибрал во Јуве!

ФОТКИ - Enjoy!
колку шо го гледав натпреварот,нападите на Ајакс одеа по страните со центаршутеви,каков удел имаше овде Суарез??? колку шутеви имаше кон голот,опасни додавања,наттрчувања,дриблинзи и слично...очигледно му треба гооолема помош од медиумите да постигни подобра цена...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom