Коце Трајановски ќе ја враќа коцката на плоштад

Стварно претерува.....што му фали на плочките? Добил инспирација од Париз...ццц..Париз е 100 години пред Скопје...

Стварно претерува.....што му фали на плочките? Добил инспирација од Париз...ццц..Париз е 100 години пред Скопје...

епа баш дека е 100 години... ке го прават плоштадот 2 месеци ке го остаат раскопан и после париз ке биде 99 години и 10 месеци пред нас... ќаривме 2 месеци еј :)

Вие забавувајте се и понатаму со плочките Коце и Ристо. Вистинската поента во коцките и плочките е кешот. Кога коцките се извадија се плати фактура на некоја фирма. За да се стават плочките исто така. Сега, ќе биде исто. Знаете фактурата е документ, на кој може да пишува сума која вие и вашиот бизнис партнер може да ја напишете, а реалната сума потрошена може да заврши за коцките, за џебовите и за ручеците исто така.

Тука спаѓаат пари за коцките и плочките, пари за фирмата која прави, пари за смислувачи идеи, чистачи, готвачи, струјо местачи, водо копачи, безброј ситници кои мора да бидат европски платени... барем на хартија.

Ај сеа продужете си дали се коцките по слатки или плочките по... плочкести.

Тој Коце кој наводно бил градоначалник нека ми се обрати мене поради тоа што имам гоооолема залиха на коцки (патот Струмица - Добрејци и даље) само ќе треба да се договори со Зоче Зајац да се стави асфалт на местото на коцките.

Иначе коцките се прва лига, а по прилично евтина (бесплатна) цена.

Тој плоштад, т.е неговата "реконструкција" (или сељачко/криминално пустошење на истиот) за 10 години од сега ќе треба да се повтори вака или онака, пошто само дупки у плочине грди ќе останат.

Никаде у цивилизиран свет не се прави она што Пенов го напраи.

Али, ако слушајте го вие Велија.

:pos:

Од која позиција ова го тврдиш?
Како си квалификуван за естетски судови?
Или онака небулози си тресеш?

Прашај било кој архитект, уметник...секој што се занимава и има осет за естетика, и сите ќе ти потврдат дека сељакон Пенов само го уништи плоштадот.

Абе контате ли вие уопште дека плочи од шкљ категорија се земени кои уше сега се руинираат?
Контате ли дека НИКОЈ здрав у светот не праи такво нешто ко шупакон криминалец?

Кој архитект да го прашам жити све. Кога ќе ги погледнам новиве згради низ Скопје, секоја чест на исклучоци, ко у Шутка да си. Да не ни е центарот, кој Пенов го изгради, цело Скопје ќе личи на Шутка.

Затоа наместо Коце да прави калдрма ко путон према Трубарево нека фати да доврши тоа што го почна Пенов, нека среди околу трговски центар и плоштад Пела и завршена работа.

Милојко, куртону еден од Кучевишка Бара, знам дека ти се дига кога идеш по плоштадов што е копија на Кнез Михајлова и затоа нејќеш да го дадеш, мој совет е откако ќе се вратат коцките да го замолите Коце ти и соселаните твои да ви ги даде плочките, па после поплочете ја Ку-Ба или кое и да е тоа село до Скопска црна гора од кај што си, па осеќајте се ко у Беиграду

Ја бате живеам во центар. :bip:

А дали тој после Коце што ќе дојде од Пенов партија на пример, ќе ги врати пак плочките? :toe:
Инаку мене аеродромот на Пенов не ми се свиѓа, ама ни шмизлите, ни просјакот подолу. Баш денес пројдов по плоштад, а бе бедотија, само циганите балони што продаваат ми се свиѓаа и костените печени....ама не дека некој подобро ќе напраи..:toe:

леле нездрав таков залтен плоштад ќе уништува, најомилен дел од градот ми е плоштадот права атракција они ќе го враќаат стариот ЗАОСТАНАТИ! само колку да се истакнат со нешто!

Да не ни е центарот, кој Пенов го изгради, цело Скопје ќе личи на Шутка.
Да бе, пред Пенов немаше ништо во центар. Само ливади беа до 90и некоја.

Што знам за предлогов. Зависи како ќе го направат со коцки. Ама не мора на секои -10 години да го раскопуваме цел плоштад.

Уште нешто на плоштад? Ај дека не може и Ајфелова кула да издигне :tapp: ...глупости.
Битно ќе не освежи со топли пијалоци за Нова година на плоштад.

Да бе, пред Пенов немаше ништо во центар. Само ливади беа до 90и некоја.

Што знам за предлогов. Зависи како ќе го направат со коцки. Ама не мора на секои -10 години да го раскопуваме цел плоштад.

Баш ништо немаше, градоначалник беше фуфо, лапна све што може да се лапне и отиде. Човекот углавно се грижеше за комуналац и слични активности. Пенов беше прв градоначалник у чие време се градеше на секој чекор. Плоштадот беше ко гумно, на сите страни коцки извадени, на одредени места тампон, скапани клупи, неосветлено,... абре мизерија. Е кога дојде бате Пенов маме еба. све живо и диво направи, човекот секој проблем го решаваше. Центарот го направи кукла, од Музеј до Чаршија + Кејот кој беше пун со плева, неосветлен без канти за џубре. Сега бате клупи на сите страни, милина. Си седнеш бре бате ко човек, си запалиш цигарче и имаш каде пикавац да фрлиш. И све тоа го правеше и покрај блокадата која ја имаше од Љубчо и партија.

коце е куртон... баш е супер плоштадов он уше ке ми стаа фонтани срања коцки...у гз нека си ги напика му ебам све...

Добар си е вака плоштадот али не им успеја црквата па ај сеа на друг начин ке импровизираме а со Аце нема да приметат коцките.Перење пари ах само со протести може да спречиме

А шмизлите и животињите ќе ги остави или и нив ќе ги менува со нови?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom