Сувенири и разгледници

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Сувенири ретко. Разгледници праќам на најмилите кога сум во прилика.

Јас обожавам сувенири, а разгледници воопшто не сакам. Иако ми пратиле 2 пати разгледница у животов и се радував како мало дете :pos:. Во ред и јас да живеам во странство и да пратам на мои пријатели разгледници, ама вака јас сама да си купам и или да ги чувам во некоја фиока или на рака да им ги дадам на пријатели... не ми иде.
Така да сувенири си купувам и ептен си се орасположувам и си ги враќам сеќавањата од патувањето кога ќе ги погледам. Маска од Вениција, налани од Холандија, привезоци од Париз итн. Ептен си ги сакам.

Убаво си пишува во воведниот пост сувенири и разгледници или пак купувате гардароба, која нималку не е сувенир. Освен ако не станува збор за гардароба со принтови од градови, држави или знаменитости.

И јас сакам да си имам убав шопинг, квалитетно и сепак поефтино од Македонија е, aма гардаробата не ги дава тие спомени како што ги даваат сувенирите. Плус кога тогаш гардаробата ќе се скине, омали ... а сувенирите се вечни. Добро, освен ако нешто не скршиш :)

Па и јас убаво наведов дека за мене сувенир е патика и ципела или тренерки кој знам да ги пазам и ми се драги и си ги чувам и знам каде сум бил и зошто сум си ги земал :helou:

Не бе, не купувам јас типични сувенири никогаш.
Океј, магнети ми се опсесија. Имам три фрижидери да наполнам.
Од местата каде што одам чувам многу ситници. Карти од автобуси,авиони или шо и да е, ситни пари, влезници од музеи, изложби, ноќни клубови, туристики тури, фискални сметки...ќесички, хартии, накит ручни рад, обавезно купувам кај и да отидам...
Наочарите од 3Д проекцијата на Ice Age ми се посебно драги. Поштено си ги дрпнав. У очи го глеав и ги крадев. Океј, не е страшен криминал мада треба да ги вратиш на крај.
Банкнота од $2, оние златнине од по $1 ми праеја мерак па си ги чувам...пејс центи исто.
Чувам и една опаковка од мастики со вкус на мохито. Два дена не можевме да се отрезниме и не можев да верувам кога приметив дека у меѓувреме, кога не пиевме, сме џвакале мохито мастики. Како да не ја чувам?
Тоалетна со фацето на Буш иам такоџе...лажички, салфетки, чаши, оние подметачи за чаши(ова се е крадено од ресторани,кафулиња, забави for the memories' sake) За атер на спомените, озбилно, не крадам инаку.
Така.
Такви сувенири имам. И имам ѕид на спомени над кревет, каде што ми се закачени сите карти од сите концерти, настани, патувања, разгледници, писма и што ли уште не.
Тоа.

Jas bidejki sum golem turist mene kupuvanjeto suveniri poleka pocnuva da mi stanuva hobi:)

Обожавам и сувенири и разгледници. На одредени моменти кога ќе го погледнам тоа ме потсеќа на на местото каде што сум била.

Колку при вашите патувања сакате да купувате сувенири и разгледници од местата кои ги посетувате???
Дали сакате на овој начин да се сеќавате на градовите и државите кои сте ги посетиле?
Може тоа и да се сувенири и разгледници и од Македонија, од нашите градови и знаменитости, не мора да е само од други држави.

Повеќе сакате сувенири или пак купувате повеќе разгледници?
Собирањето разгледници е и доста популарно хоби, можеби и некој од вас има колекции со разгледници :).

Или воопшто не сакате при вашите патувања да трошите пари на вакви работи и да купувате сувенири и повеќе сакате да си купите пример гардароба или нешто што вас ви се допаѓа, а што не е поврзано со местата кои ги посетувате.

Obozavam da kupuvam suveniri i razglednici bilo kade da sum vo svetot:)

P.S. Izvinete sto pisuvam latinica, no nema instalirano makedonska poddrska na kompjuterov tuka

Не бе, не купувам јас типични сувенири никогаш.
Океј, магнети ми се опсесија. Имам три фрижидери да наполнам.
Од местата каде што одам чувам многу ситници. Карти од автобуси,авиони или шо и да е, ситни пари, влезници од музеи, изложби, ноќни клубови, туристики тури, фискални сметки...ќесички, хартии,
Исто и јас. :)

demotivation.us_No-matter-where-you-go-Souvenirs-will-be-Chinese_131506185445.jpg

:pos:
ај да се вратам на темата не патувам многу но кај и да одам мора да си набавам некој сувенир или било што што би ме потсетувало на тоа место/патување :)

Разгледници никогаш не купувам/праќам. А за сувенири, да. Кај и да одам на одмор или некое место надвор од Македонија обавезно купувам сувенирче. За да ме потсеќа на местото на кое што сум бил. А и исто може и некоја маичка да купам со слика од местото кај што сум бил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom