Сувенири и разгледници

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Колку при вашите патувања сакате да купувате сувенири и разгледници од местата кои ги посетувате???
Дали сакате на овој начин да се сеќавате на градовите и државите кои сте ги посетиле?
Може тоа и да се сувенири и разгледници и од Македонија, од нашите градови и знаменитости, не мора да е само од други држави.

Повеќе сакате сувенири или пак купувате повеќе разгледници?
Собирањето разгледници е и доста популарно хоби, можеби и некој од вас има колекции со разгледници :).

Или воопшто не сакате при вашите патувања да трошите пари на вакви работи и да купувате сувенири и повеќе сакате да си купите пример гардароба или нешто што вас ви се допаѓа, а што не е поврзано со местата кои ги посетувате.

Bas sakam da si kupuvam suveniri i razglednici,toa obavezno a za drugo ako ostane pari hahah:pipi:

Повеќе сакам да купувам сувенири за да ме потсетуваат на местата кои сум ги посетила, не дека разгледницата не би ме потсетувала, ама некако имам навика каде и да одам да купам некој сувенир.
Инаку разгледница искрено не паметам кога последен пат сум купила :kesa:

Мене уствари пола работи што ми доаѓаат како украси во станот ми се сувенири. Имам и разгледници, но ако од некаде се вратам со да речеме 20 разгледници (оние како книгичка што се), од истото тоа место носам уште најмалку 10 сувенири, кој за на полица, кој за на ѕид, кој за на масичката во дневна итн.
Поубаво ми е кога ќе влезам дома и ќе видам сувенири од секаде каде што сум бил. Некако ми даваат уште поголема топлина на домот.

Сепак, морам да си кажам, дека најдрага ми е колекцијата од привезоци за клучеви. И исто така магнетите од секој посетен град. Прво нешто што правам во друга земја (било кој град и да е) барам магнети и привезоци. После сè останато си доаѓа само и најчесто гледам да е симбол на земјата во која сум бил.

Сувенири од секаде, разгледници од никаде, можам сам да си напраам од на пц. :)

Најчесто купувам сувенири од местата каде што одам. Тоа ми е резервирано за последниот ден. Тој секогаш ми е посветен за купување сувенири. Ако престојувам неколку дена тогаш и шопинг не е на одмет:). Разгледници не купувам. Не знам зошто меѓутоа никогаш не ми биле интересни за купување. Помило ми е јас да сликам па потоа да се потсеќам на тие моменти, отколку да купам разгледници.

Suveniri obavezno kupuvam, kaj i da otidam mora da kupam po nekoj suvenir. Razglednici kupuvam ali poretko za razlika od suveniri, ako epten me bendisa nekoja togas ja kupuvam.

Da da suveniri sekogas kupuvam...ne propustam :) Niz cela kukja imam suveniri od mestata kade sum bil bilo toa od Makedonija ili od drugite drzavi sto sum gi posetil!

Razglednici ne kupuvam...imam polno od tatko mi sto kupil koga setal taka da mi izgleda staromoden cin :kesa:

Сакам и сувенири и разгледници.Кога бев мала ептеееен сакав разгледници ,а сеа некако им помина модата

Многу почесто и многу повеќе купувм разгледници отколку сувенири. Купувам по некоја ситница за најблиските, а купувам и за себе, за да можам секогаш кога ќе посакам барем во мислите да се навратам на тоа место.
Не дека не ги сакам сувенирите, ама секогаш преферирам да купам од секое место што ќе го посетам разгледници. И честопати, ако немам сувенир, давам разгледница со соодветна посвета.
Си имам некоја скромна колекција од разгледници, што мои, што добиени од драги луѓе, која ја чувам како да ми е најголемото богатство.

Секогаш сакам да купам некои убави работи кои ќе ме потсетуваат на местото што сум го потсетил, но тоа не се разгледници затоа што не ја гледам вредноста на едно парче хартија со слика која можеш секогаш да ја најдеш на интернет.

За мене сувенир се ако идам некаде на страна да си купам патики адидаски и тренерки или добра ципела :toe:

Јас обожавам сувенири, а разгледници воопшто не сакам. Иако ми пратиле 2 пати разгледница у животов и се радував како мало дете :pos:. Во ред и јас да живеам во странство и да пратам на мои пријатели разгледници, ама вака јас сама да си купам и или да ги чувам во некоја фиока или на рака да им ги дадам на пријатели... не ми иде.
Така да сувенири си купувам и ептен си се орасположувам и си ги враќам сеќавањата од патувањето кога ќе ги погледам. Маска од Вениција, налани од Холандија, привезоци од Париз итн. Ептен си ги сакам.

За мене сувенир се ако идам некаде на страна да си купам патики адидаски и тренерки или добра ципела :toe:

Убаво си пишува во воведниот пост сувенири и разгледници или пак купувате гардароба, која нималку не е сувенир. Освен ако не станува збор за гардароба со принтови од градови, држави или знаменитости.

И јас сакам да си имам убав шопинг, квалитетно и сепак поефтино од Македонија е, aма гардаробата не ги дава тие спомени како што ги даваат сувенирите. Плус кога тогаш гардаробата ќе се скине, омали ... а сувенирите се вечни. Добро, освен ако нешто не скршиш :)

Разгледници не купувам... Во Италија беа по 6 евра :tapp: Башка се залудно потрошени пари според мене и сум против нивно купување.
Сувернири да, но не претерано. Си купувам само магнети за на фрижидер :)
Инаку многу повеќе облека купувам, отколку сувернири.

Разгледници не,али сувенир обавезно.Тоа за фрижидер е најбоље.Пун ми е фрижидерот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom