Геј бар близу вашето место на живеење

Како би реагирале доколу се отвори геј бар во близина на вашиот дом?

• Би ми пречело

Гласови: 249 56,5%
  • Сеедно

Гласови: 113 25,6%
  • Немам ништо против

Гласови: 79 17,9%

• Вкупно гласачи
    441
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Баш сте ми интересни со коментарите. Хехе...

Тие што мислат дека ќе тепаат некој “педер“ нека пазат да не бидат претепани.
А за тие што сметаат дека тоа е гетоизација на геј-популацијата... Би ви пречело на друго место двајца геј да се бакнат пред вас. Вака тоа можат да си го направат без да добиете нагон за повраќање.

Во Скопје се два геј-локала и едно геј-френдли место. ИЗБЕГНУВАЈТЕ ГИ. И така не се многу.

--- надополнето ---

Кога само би знаел какви журки се прават, хохохо... И стрејт девојки одат оти се поминува екстра. Замисли, во геј-баровите машките не стојат и не зјапаат, туку играат и се журкаат :)
Не одете,сака да ве намами. :vozbud:

Ќе почнете после да се облакате како момички :D

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.852
Поени од реакции
20.353
Баш сте ми интересни со коментарите. Хехе...

Тие што мислат дека ќе тепаат некој “педер“ нека пазат да не бидат претепани.
А за тие што сметаат дека тоа е гетоизација на геј-популацијата... Би ви пречело на друго место двајца геј да се бакнат пред вас. Вака тоа можат да си го направат без да добиете нагон за повраќање.

Во Скопје се два геј-локала и едно геј-френдли место. ИЗБЕГНУВАЈТЕ ГИ. И така не се многу.

--- надополнето ---

Кога само би знаел какви журки се прават, хохохо... И стрејт девојки одат оти се поминува екстра. Замисли, во геј-баровите машките не стојат и не зјапаат, туку играат и се журкаат :)
Дај Либерејшн кажи каде е и јас ќе сум со ниет да дојдам да се дружиме, таман на маж ми нема да му смета ем да сум опколена со мажи ем ништо нема да ми напраат, посигурно здравје ем ќе се изнаиграме за сите пари :)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724

Види, мене ми е невкусно да гледам и момче и девојка како се муваат пред толкава јавност, да одат до тој степен што повеќе не е културно... Се што е во мера на културно однсување не би ми пречело и воопшто не ме засега. Ако разменат бакнеж и два геја нема што јас паника да кревам, ама крајно невкусно е било кој да се лигави во кафич. И да, уште стојам н тоа дека геј локал е гетоизација на таа популција пошто сметам дека ниту се лепрозни, ниту носат смроносна болест. Затоа нема причина да се делат на страна. Сега што нашиов менталитет не дозволува две машки/женски да се држат под рака е друг муабет. Но, доколку би биле полиберални, поделбата не е потребна.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Не верувам дека некој сопственик во близина на моето место на живеење би ризикувал инвестиција за отварање на таков локал а многу брзо по тоа да му биде локалот демолиран од соседите.

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
во анкетата пишав дека би ми пречело, но можеби и не би ми пречело, сепак фактот дека имаш материјал за тепање кога и да посакаш, да испуцаш негативна енергија и да си отидеш задоволен дома не е за занемарување. :) башка и како плачат... абе мераци :), поготово што никој од нив нема 'гз да излезе и да те пријави пошто се срами од самиот себе и од тоа што е... абе ептен мераци :). а и Либератион е опасен со другарчињата, можда ќе ми се посреќи да налетам на нив... :vozbud:

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
во анкетата пишав дека би ми пречело, но можеби и не би ми пречело, сепак фактот дека имаш материјал за тепање кога и да посакаш, да испуцаш негативна енергија и да си отидеш задоволен дома не е за занемарување. :) башка и како плачат... абе мераци :), поготово што никој од нив нема 'гз да излезе и да те пријави пошто се срами од самиот себе и од тоа што е... абе ептен мераци :). а и Либератион е опасен со другарчињата, можда ќе ми се посреќи да налетам на нив... :vozbud:
Уфффффф.....да си само ти што му го собира. Ќе му формираме Fan Club на форумов и ќе му приредиме изненадување :p ;)

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Уфффффф.....да си само ти што му го собира. Ќе му формираме Fan Club на форумов и ќе му приредиме изненадување :p ;)
и треба богами, јас одма се пријавувам за член, баш сакам да видам како ќе си ја оствари заканата што ми нј аостави на профил а од тогаш се крие и не кажува кој е... :toe:

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.140
Поени од реакции
4.020
Самото делење на геј и стрејт локали не е еден вид дискриминација?
И ако е, зашто тогаш не се буните фегетчиња м?
Ееееее ова ја од кога се прашувам и чудам. Ни ја не ја сфаќам финтата у геј барови. Од една страна цело време плачат дека се дискриминирани, во исто време самите се делат. Јас у принцип сум многу толерантен и ги прифаќам хомосексуалците и ги третирам еднакви, ама овој дел не го сфаќам, самите си се дескриминираат. Да не зборам па за тие геј парадите, кога сите се облакаат ко жени-курви, кој е тогаш „стереотип“, ние или они кои самите кои со сила се прават жени, наместо „мажи кои сакаат мажи“ како што секогаш велат...

У секој случај баш ме изненади: кај имало геј барови у Скопје, незнаев дека постои такво нешто кај нас... Зарем никој не ги демолирал до сега? лол

Член од
10 јануари 2010
Мислења
113
Поени од реакции
56
Скраја боже, нек имат ама подалеку од кај мене...не сакам шминкани педери да глеам по улица секој ден:smir::nerv:

DUKESSINCE1988

THE DUKE LORD
Член од
20 јануари 2011
Мислења
260
Поени од реакции
46
кај мене во тетово тоа нема шанса да се слу4и, мал е градот за педерите јавно да кажат кои се па и да се собираат на едно место,а и ако тоа се слу4и можат само ќутек да изедат!

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ако разменат бакнеж и два геја нема што јас паника да кревам, ама крајно невкусно е било кој да се лигави во кафич.
Затоа и најдобро вие со ваши кафичи, ние со наши, па никој на никому нема да му пречи.

Самото делење на геј и стрејт локали не е еден вид дискриминација?
И ако е, зашто тогаш не се буните фегетчиња м?
Колку што се смета за дискриминација посебни локали да има за пушачи и непушачи.

И кога би имало посебни локали за нас, зошто да не? Раат ќе бидете и вие, и ние. Вие во ваши, ние во наши места и everybody's happy.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Затоа и најдобро вие со ваши кафичи, ние со наши, па никој на никому нема да му пречи.
Викам дека е невкусно било кого да го видиш како се лигави на јавно место, без разлика дали е хетеро, хомо... Пример денес се лигавеа во ЧИТАЛНА на факс!!! Тоа ги поминува сите граници на културно однесувње....

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Има во моја близина барче кај шо често има Gay night.......и тоа сред центар на Скопје позади универзална....познато местенце е бившо Legend Pub сега Indie Pub....сега уствари не знам ни дали работи уште...али иам другари шо имаат улетано чисто случајно на таков настан баш таму...

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
ќе го гаѓам со воздушна секој шо влегува внатре...абе тешко на пресоналот ќе биди,незнам шо да речам:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom