a sto e so plazma stelt tehnologijata?
Ти кажи ми првен што е плазма,ако не кажеш за 15 мин анестезија ќе ја прашам.....и ќе одговори точно.
Кај Б-1...невидлива ракета
24× AGM-158 JASSM
Истата ја има и Б-2,туку ти си мислел на ALBM,има и тоа
AGM-48 Skybolt...Скоро 2000 км,но оригиналните планови биле за Б-52
Tu-160 колку што знам располага со следново,од каде и не гледам потреба да биде "stealth":
The Kh-55 (Russian: Х-55; NATO:AS-15 'Kent'; RKV-500
is a Soviet/Russian air-launched cruise missile
Баш поради тоа што го носи треба да биде стелт....таков авион се открива(а и често го пратат...)...предвреме и немa голема можност односно срвајрбилити посебно при Дееп Стрике мисии..
Нема ALBM Tu-160 туку ALCM.(за крстосувачки ракети има одбрана соодветна...Скадови куткаа не па крстосувачки.
Туку вакуум бомбата им е закон на Русите...Појака и од MOAB-оваа во ирак беше употребена.
Инаку за новата варијанта на Б-1Р-поточно ќе може да користи и Амраам ракети-т.е да уништува непријателски авиони.
Инаку да Имаат ALBM америте но и ALCM.
Гам-87 имаше интересен псевдоним,ал не ми текнува ама и јака боева глава 1.2 мегатона..
Но во мали количини е,а и стара е.
"Ако зборуваме за ефективноста на оружјето JDAM Mk-84 а и пенетраторот BLU-109....блок 30 предизвикува морници кај непријателската војска"
Ме интересира кој е дометот на еден ваков JDAM споредбено со дометот на денешниве ПВО(s-300,s-400
Па имај предвид дека станува збор за стелт,а и не мора тој да напаѓа,може и Б-1 со Стелт ракета AGM-158 JASSM,има домет доволно за да го неутрализира системот,
А BLU-109 е нуклеарно оружје-никој не би го користел против ПВО-туку во војна,би одговарало да уништиш дивизија,или друга стратешка Цел.
JDAM не се 100% прецизни мислам имаат некое отстапување од 5 метра.
Но да погоди команден центар-не ќе да е тешко,и они не се баш по дометот-бомбие JDAM кои се наведуваат кон целта го прават тоа употребувајќи ја земјината гравитација и воздушната струја.....
С-300 е опасен за авиони кога истите се поблизу до него,но на поголема оддалеченост)еве 300км,и не е баш закана за авион(конкретно С-400-за заштита од би требало балистика да е добар).
"Ако зборуваме за ефективноста на оружјето JDAM Mk-84 а и пенетраторот BLU-109....блок 30 предизвикува морници кај непријателската војска"
Ме интересира кој е дометот на еден ваков JDAM споредбено со дометот на денешниве ПВО(s-300,s-400)
Tu-160 колку што знам располага со следново,од каде и не гледам потреба да биде "stealth":
is a Soviet/Russian air-launched cruise missile similar to the AGM-86 ALCM. Designed by MKB Raduga, it has a range of up to 3,000 km (1,620 nmi) and can carry conventional or nuclear warheads. It was to be launched exclusively from bomber aircraft. It has spawned a number of conventionally armed variants mainly for tactical use, such as the Kh-65SE and Kh-SD, but only the Kh-101 and Kh-555 appear to have made it into service. Contrary to popular belief, the Kh-55 was not the basis of the submarine- and ground-launched RK-55 Granat (SS-N-21 'Sampson' and SSC-X-4 'Slingshot').
Има ли нешто слично и кај америчкиве бомбардери пошто не ги пратам баш??
a sto e so plazma stelt tehnologijata?
Ти кажи ми првен што е плазма,ако не кажеш за 15 мин анестезија ќе ја прашам.....и ќе одговори точно.
Кај Б-1...невидлива ракета
24× AGM-158 JASSM
Истата ја има и Б-2,туку ти си мислел на ALBM,има и тоа
ГАМ-87()1.2 мегатона)...Скоро 2000 км,но оригиналните планови биле за Б-52
is a Soviet/Russian air-launched cruise missile
Баш поради тоа што го носи треба да биде стелт....таков авион се открива(а и често го пратат...)...предвреме и немa голема можност односно срвајрбилити посебно при Дееп Стрике мисии..
Нема ALBM Tu-160 туку ALCM.(за крстосувачки ракети има одбрана соодветна...Скадови куткаа не па крстосувачки.
Туку вакуум бомбата им е закон на Русите...Појака и од MOAB-оваа во ирак беше употребена.
Инаку за новата варијанта на Б-1Р-поточно ќе може да користи и Амраам ракети-т.е да уништува непријателски авиони.
Инаку да Имаат ALBM америте но и ALCM.
Гам-87 имаше интересен псевдоним,ал не ми текнува..
Но во мали количини е,а и стара е.
Ме интересира кој е дометот на еден ваков JDAM споредбено со дометот на денешниве ПВО(s-300,s-400
Па имај предвид дека станува збор за стелт,а и не мора тој да напаѓа,може и Б-1 со Стелт ракета AGM-158 JASSM,има домет доволно за да го неутрализира системот,
А BLU-109 е нуклеарно оружје-никој не би го користел против ПВО-туку во војна,би одговарало да уништиш дивизија,или друга стратешка Цел.
JDAM не се 100% прецизни мислам имаат некое отстапување од 5 метра.
Но да погоди команден центар-не ќе да е тешко,и они не се баш по дометот-бомбие JDAM кои се наведуваат кон целта го прават тоа употребувајќи ја земјината гравитација и воздушната струја.....
С-300 е опасен за авиони кога истите се поблизу до него,но на поголема оддалеченост)еве 300км,и не е баш закана за авион(конкретно С-400-за балистика е добар).
хеее колку има уништено само....таа глупост ехеејј
Едно си во право
За неговата цена мислам дека ова е едно од најглупите работи направена.Ако се земат во обзир односто вложено добиено т.е цената во однос на перформансите заклучокот
Да апсолутно точно од тој аспект гледано Кост бенефит...од економски ,но од воен не би рекол(иако 21 се многу....5 ќе биле доволно,2.1 милијарда долари за ЕДЕН Б-2...а за ‘ милијарди имате.....Закон носач на авиони....прескап е дефинитивно.
Знаеш митови што се-ова е еден бидејќи нема врска времето...туку брзината повеќе.
Ако врне тогаш ништо од стелтот.T.e неговата супер невидлива кожа е многу осетлива на секакво временско влијание.Затоа и никогаш не се распоредени никаде освен во матичните бази каде се во хангари под строго климатизирани услови
Не е тоа.:nenene:
The B-2 makes heavy use of titanium for structural elements, with much of the rest of the aircraft built of carbon-reinforced plastic (CRP) material. Large CRP skin assemblies are used to make the aircraft as "seamless" as possible, reducing radar reflections. The principle of seamlessness also means that the number of access panels has been minimized, reversing the trend of the past decades to provide maximum maintenance access. Maintenance access is mostly provided through absolutely essential apertures, such as the bombbays and crew boarding hatch. There are also no drain holes, with drainage flowing into collectors that are emptied on the ground.
Туку се чува во хангар поради друга причина-навистина бара посебна температура-но тоа не е ништо негативно,имено таа температура е потребна баш поради бојата и првиот слој,
или поточно првиот слој(за време на мисија нема проблем-т.е
не ја компромитира....да беше така од САД во Ирак има промена на време...ќе беше видлив-па и соборен може
),кој помага за авионот да биде невидлив-тој слој е
специфичен и при големи брзини се декомпозира...затоа посебна температура....
Како и да е сепак е невидлив и без првиот слој-тоа е докажано...но ова е само мерка на претпазливост,бидејќи знаете каде заврши F-117 кој беше соборен во Југославија....епа америте неќат НИ СЛУЧАЈНО парче B-2 да им дојде при рака на русите.
Ништо посебно,ќе влијае троа на на звучната невидливост-ништо повеќе.
Но не доволно да биде детектиран.