Швајцарците забрануваат минариња

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека имаш предвиш не джамии,а врз цркви.
Но изградбата на цркви во Отоманската империja беше мисиja невозможна,а ако некое село му беше разрешено да издигне црква,то таа црква мораше да биде ниска,мала,вкопана во земjaта и така натаму.
Е нормално е сега за изградба на джамии да има стриктни услови.Не е нормално во 5 сабаjле звука от минаретата да будат граганите,не е нормално например во 14 часа да будат старите хора и децата.
Да има контрол за да не пречат на другите хора.

Лапсус тастатурус.

Батали тоа. Како и да е црквите се градени со рестрикции на попратните елементи околу неа и нејзината големина. Но тоа е турско време. Среден век. Сега сме 21 век. Има разлика.

Лапсус тастатурус.

Батали тоа. Како и да е црквите се градени со рестрикции на попратните елементи околу неа и нејзината големина. Но тоа е турско време. Среден век. Сега сме 21 век. Има разлика.
Да точно заштото сме 21 век,не може да ме буди во 5 сабале или между 12 и 16 часа некоj и jaс имам права,както и те.Както и никоj нема право да ми пее на главата след 22 часа.

Да точно заштото сме 21 век,не може да ме буди во 5 сабале или между 12 и 16 часа некоj и jaс имам права,както и те.Както и никоj нема право да ми пее на главата след 22 часа.

Да, али и ти немаш право да им кажуваш како они да ја практикуваат нивната религија. Весел круг, нели...

Да, али и ти немаш право да им кажуваш како они да ја практикуваат нивната религија. Весел круг, нели...

А и зашто са минаретата? Да се чуе надалеко пеенето на ходжата.Е извинете,но например един град от 2 милиона во коjто има 30-40 000 мусулмани,нема потреба сите 2 милиона да чуjaт ходжата и мегафоните да звучат со сите сили.Това си е звуков терор врз останалите хора,никоj не е дложен да слуша такво нешто.
Jaс не сакам да им забранувам да практикуват нивната религиja-нека си ja практикуват во джамиите,просто не сакам да има звуков терор врз мене.

А и зашто са минаретата? Да се чуе надалеко пеенето на ходжата.Е извинете,но например един град от 2 милиона во коjто има 30-40 000 мусулмани,нема потреба сите 2 милиона да чуjaт ходжата и мегафоните да звучат со сите сили.Това си е звуков терор врз останалите хора,никоj не е дложен да слуша такво нешто.
Jaс не сакам да им забранувам да практикуват нивната религиja-нека си ja практикуват во джамиите,просто не сакам да има звуков терор врз мене.

Смокле, ај не ми дриблај многу, џамиите со минариња се составен дел од религијата, како на пр. црква без камбана или крст бива што викаш а, исто е?!, И ај не ми хиперболизирај тука сеа демек 2 милјони ке чујат, и ко прво џамиите се градат таму каде што имаа прилично голем број на верници муслимани и не се градаат таму кај што ги нема.

пс. Ја кажав и претходниот пост треба прво на тие шеици да им ебам матер што ги чуваат парите по нивни банки.

:pos2::pos2:точно мислам дека сите шеици треба да ги повлечат парите а со тоа треба и муслиманите да ја напуштат швајцарија сите до еден.:helou::pos2::pos2:

Штета што никој не те прашуваа ни тебе а ни мене, така да останува само да коментираме безвезе!:smir:

Дека не си доволно информиран еве ти веродостојни докази :
-Во Турција има до крајот на 2006 та година имало 373 цркви а до 2005 та 273 (за тие што велат не можело да се гради)
-Имаш 39 синагоги
-Бахаите имаат 7
-Јеховините сведоци имаат 9 салони
-+ имаш посебно 52 протестански цркви незванични.

Слушајте го човекот. Јас во Истанбул сум бил во православни цркви со се камбани што бијат и брадосани попови. И никому ништо.

Ке повторам, Турција не е муслиманска земја, секуларна република е само мнозинството од населението се муслимани а пред законот се сите исти.

Смокле, ај не ми дриблај многу, џамиите со минариња се составен дел од религијата, како на пр. црква без камбана или крст бива што викаш а, исто е?!, И ај не ми хиперболизирај тука сеа демек 2 милјони ке чујат, и ко прво џамиите се градат таму каде што имаа прилично голем број на верници муслимани и не се градаат таму кај што ги нема.
Много обичам когато некоj како тебе ми прави сравнение со црквите.
Прво црквите биjaт камбани,а не пеjaт от камбанариjaта (нема зборови).
Второ црквите не употребуват мегафони за разлика от джамиите.
Ако ходжата сака да се качи на минарето и да пее колкото може,но не да ме бомбардира со мегафон-извини.
Както камбаните не биjaт во 5 сабаjле,така не сакам и минаретата да пеjaт во 5 сабаjле и да почитуват моите права,заштото например во сабота или во неделja jaс сакам да почивам,а не да ми пеjaт и да ме будат рано рано.

И јас сакам на референдум да го изгласаме истово.

Ne site muslimani sa teroristi no site teroristi sa muslimani:toe:
Епа кога ќе им снема терористи си земаат од останатите муслимани, така да ова има тенденција да прерасне во опасност. А јас опасноста не ја сакам во мојата држава, така да јас сакам да го изгласаме овој закон.

Vo evropa mnogu smrdi no ima nadez:)poleka poleka kesi dojde se na mesto.I Shapinja edno vreme bese muslimanska:)interesno ke bide so francija.:)se od nea ke pocne i zavrshi.Sega za sega imaaat muslimanska vlada i muslimanski politicari.:vozbud:

И во Франција отпор против минарињата

И јас сакам на референдум да го изгласаме истово.

А кој не сака?

Полека, но сигурно Европа се свестува.

Еве и Французиве сакаат да нема минариња:

Голем број од Французите, околу 41 насто, се против изградбата на џамии во нивната земја.
Според анкетата на дневниот весник Фигаро дури 46 насто не се согласуваат со градењето минариња.
Изградбата џамии ја поддржале само 19 насто од анкетираните, а на 36 проценти им било се едно.
Во 2001 година изградбата на џамии ја поддржувале 31 насто од анкетираните.
Фигаро ја спроведе оваа анкета по референдумот во Швајцарија на кој 57 насто од граѓаните се изјаснија за забрана на изградба на минариња.
Францускиот претседател Никола Саркози пред парламентот претстави закон за забрана жените да носат бурки, муслимански облеки кои им го покриваат целото лице и тело.
Портпаролот на партијата на Саркози изјави дека „не е сигурен“ дека во Франција треба да се градат минариња.
Големите републикански партии, пак, го осудија швајцарскиот референдум истакнувајќи дека со него се стигматизира една заедница. Тие оценија дека ова прашање не е актуелно во Франција.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=117043

Ne site muslimani sa teroristi no site teroristi sa muslimani:toe:

Паметно кажано!

Во Саудијска Арабија има над милион само Филипинци (Христијани), кои живеат и работат таму. Има и Христијани од многу други националности, кои живеат и работат таму.

Неодамна беше најавена изградбата на првата црква во оваа земја. Досега тоа не беше дозволено.

Со оглед на тоа како реагираа македонските Муслимани, на оваа вест:
http://www.islamski-centar.org/forum/showthread.php?t=84&highlight=%E0%F0%E0%E1%E8%BC%E0
- сигурен сум дека имаат потполно разбирање за потегот на Швајцарците.

Ако ходжата сака да се качи на минарето и да пее колкото може,но не да ме бомбардира со мегафон-извини.
И црквите и џамиите прават бучава ама тука нема споредба. Камбаната на малку поголемо растојание не се слуша, додека оџата кога пее се слуша во радиус од неколку километри.

И црквите и џамиите прават бучава ама тука нема споредба. Камбаната на малку поголемо растојание не се слуша, додека оџата кога пее се слуша во радиус од неколку километри.
Jaс сум согласен да излезне да пее горе на минарето,колкото глас има,а не со мегафон да пее и цел град да ечи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom